Stránka 7 z 7

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: čtv 24 kvě, 2018 21:05
od alien5
No ok fain. Jinak nikdo nemel problem ? nekde jsem tady celt ze jsou v te tabulce nekde spatne vysledky ze neodpovidaji konfiguraci pc. Takze evidentne nekdo nemel problem a udelal spatne testy.. takze to asi tak horky nebude :)
Hlavni problem vidim v tom jaky tam je chaos v tech souborech kdyby to aspon bylo ve 3- 5 adresarich.
Jde o to ze vy v tom makate leta a pro nezasveceneho cloveka je to pekny chaos. Navic kolik lidi co mely nejaky problem se ozvalo ? 45hh
Merak bohuzel nemam..

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: pát 25 kvě, 2018 00:13
od Honza1616
no jako když třeba máš 8 jádro a zapnutý HT a pustíš pouze 8 testů tak se ti to ve výsledku taky projeví, někdo jiný si třeba muže myslet že pustí na 8 jádru jen 4 testy aby mohl dál PC používat a výsledný čas po sečtený 4 testu vynásobí 2x že to taky bude OK, ale není.....
naposled jsem třeba řešil že můj Ryzen 7 1700 udělal test za 19min a test Ryzenu 7 2700x od někoho jiného udělal test za 8 minut..... což mi přišlo jako blbost, sice novější rodina CPU ale takový skok je nemožný
tak jsem přemýšlel kde je chyba jestli se dotyčný třeba neupsal a nechyběla mu tam "1" jako 18min to už by dávalo smysl jako minutové zrychlení.....a takové různé kopance

jaký chaos v balíčcích?
v základním adresáři si najdeš kategorii třeba _start_AVX, skupinu 64bit, počet jáder a jedu
pokud s tim máš opravdu problém tak stačí prolistovat toto forum a zjistíš že už je novější a mnohem jednodušší balíček k dispozici
https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz

pokud nemáš měřák tak je zbytečné provádět testy,
test bez spotřeby do tabulky dávat nebudu, omílám to snad na každé stránce tohoto vlákna :D vzorec který vypočítává efektivitu si bere právě hodnotu spotřeby a z ní se vypočítává efektivnost, na tom by ještě nebylo nic moc špatného, jen by nebyl kompletní tvůj řádek a nešlo by zjisti efektivitu tvého stroje a ve výsledkové kolonce by bylo "#####" (jako neznámá hodnota)
ALE problém je že výsledná hodnota efektivity která je v tvém případě neznámá by se dosadila do indexu porovnání sestav kde se ve zkratce berou v úvahu i všechny ostatní hodnoty v daném sloupci a pokud jedna hodnota je neznámá tak mi to vyhodí errory na všech řádcích v celé výsledkové tabulce
když to řeknu jednoduše vzorec počítá 1 + 1 +1+1+1+1+ a do toho ti tam vletí tvoje #### a pokračuje to dál 1+1+1 tak mi to vyhodí error,
to je jako by jsi sčítal numerické znaky s abecedou,
to stejné platí pro čas výpočtu, pokud je někde jediná chyba nebo chybný nějaký znak třeba chybí dvojtečka v zadávání času tak to opět hodí error do celé tabulky
----------------------------

no uvidím... o víkendu třeba zkusím splácat nějaké video,

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: pát 25 kvě, 2018 05:27
od forest
Jen bych to trochu poopravil. Do tabulky ten výsledek určitě bez měřáku nemá smysl zadávat. Na druhou stranu je test i bez něho určitě důležitý pro jakéhokoliv počtáře, aby si zjistil, jak je na tom v porovnání s dalšími stroji, co se týče výkonu. Neporovná sice efektivitu, ale celkový výkon určitě ano.
Za další můžeš napsat své výsledky pro zajímavost zde. Třeba i tak budou pro někoho důležité.

Já se během prázdnin pokusím protestovat všechny týmové i své stroje, co mám doma. Máme spoustu novinek a mohlo by to být pro porovnávání užitečné. Přecejen je ideální doba upgradů, tak alespoň nově kupující budou mít výsledky výkonu a efektivity v DC.

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: pát 25 kvě, 2018 20:48
od Dadu from Silesia
A ten chaos ve výsledcích byl způsoben hlavně veřejným přístupem k editaci a špatné dosazování hodnot do řádků. proto o začala dělat jedna osoba. 45nn

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: pát 25 kvě, 2018 23:55
od Honza1616
nejhorší na tom chaosu bylo to že byli proházené řádky "příklad" záznam ze stránky AVX na řádku 10 kde byla napsaná nějaká sestava, na stránce SSE2 byla úplně jiná a na SSE3 zase úplně jiná,
pak když v porovnání sestav kde je ten nejdůležitější výpočet, absolutně neseděl protože výsledek se počítal třeba ze 3 různých sestav (samozřejmě správně je pouze z 1 sestavy)

další obrovská chyba byla že třeba na stránce AVX bylo 100 řádků záznamů, na stránce SSE2 bylo 104, a na stránce SSE3 bylo 98 řádků záznamů
takže bylo třeba zkontrolovat například na stránce "bez instrukcí..." řádek 31-34 (moje PC) a výsledky zde seděli stejně tak řádek 82 a 83, zde to taky sedělo
přesně podle toho jsem poznal že jednotlivé buňky nebyli přeházeny, pouze řádky na stránce JINAK BY SE MUSELA SMAZAT CELÁ DATABÁZE ZÁZNAMŮ pokud by neseděla ani spotřeba a čas k dané sestavě
od tohoto budu jsem se tedy začal řídit tím že jsem nějak rozumě seřadil a seskupil stejné sestavy na úvodním listě (seznam počítačů)
na dalších stránkách jsem tedy začal řadit a přesouvat řádky tak aby odpovídal seznamu z prvního listu,
a třeba jak jsem už uvedl na některých listech bylo záznamů víc a na některých mít, tak jsem prostě chybějící záznamy překopíroval z jiné stránky a nechal volné pouze políčka pro výsledky proto jsou některé řádky úplně prázdné protože jsem znal pouze jméno sestavy takt jader, OS a majitele...
a až ve chvíli kdy na všech listech byl stejný počet záznamů a žádný řádek zde nebyl 2x tak až potom jsem se mohl vrhnout na korekci menších chyb
některé udaje které chyběli na jednom listu a na jiném zůstali zachované tak jsem je překopíroval jako třeba klidová spotřeba nebo počet jáder které jsou stejné pro všechny testy....a opravoval třeba chyby ve formátování a další maličkosti


byla to pakárna :roll: protože toto nejde udělat nějakým scriptem, nebo nějak překopírovat, :smt018 vše hezky ručně přebrat, doplnit, nakopírovat, přesunout kam to patří, zkontrolovat řádek po řádku jestli odpovídají hodnoty a údaje i na ostatních listech
dalo mi to skoro týden práce, každý den odpoledne až do večera a skončil jsem až v neděli v noci, to si dobře pamatuji zabil jsem s tím celej víkend 45hh
a právě z tohoto důvodu je to uzamčené, v tuto chvíli editovat mohu jen já a Bazooka_CZ, nemíním to znovu opravovat :smt018

přístup k editaci jsem ještě nabízel našim páánům adminum aby mohli zapisovat udaje z těch kvant týmových strojů přímo do tabulky a nemuseli čekat až se moje maličkost uráčí,
ale myslím že se nějak nevyjádřili, nabídka stále trvá stačí napsat,
třeba až bude forest někdy testovat ty týmové stroje bude se mu to hodit 33aaa 45hh 45hh

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: sob 26 kvě, 2018 00:04
od Dadu from Silesia
Myslím že jsou radi, že to někdo srovnal a nechcou to rozkakat. Takhle to můžou svést na tebe 45hh 45hh

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: sob 26 kvě, 2018 00:16
od Honza1616
Dadu from Silesia píše:Myslím že jsou radi, že to někdo srovnal a nechcou to rozkakat. Takhle to můžou svést na tebe 45hh 45hh
tak nějak v koutku mysli mi tato myšlenka taky proběhla 45hh 45hh
ale tak snad lidé co léta pracují s PC, spravují web, organizují připravenost na turnaje, tak snad někdo podobný není úplný lempl a dokáže zapisovat udaje do Excelu :D
mají pod správou hromadu týmových strojů a budou čekat na vložení dat na moji maličkost? ..blbost
...o to mi šlo

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: sob 26 kvě, 2018 03:09
od Dadu from Silesia
Honza1616 píše: spravují web, organizují připravenost na turnaje, mají pod správou hromadu týmových strojů
Řekl bych, že tvoje "občasná" přítomnost jim dost pomůže s volným časem.22rrr

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: sob 26 kvě, 2018 21:38
od alien5
Obednal jsem meric spotreby a udelam vsechny testy i s merenim spotreby.
Jinak jsem udelal AVX 64 bit HT 21.29
SSE3 64 HT - 21.42
SSE2 64 HT - 21.09
bez SSE 64 HT - 40.54
Na i7-2600k 8 vlaken, 4.43 GHZ, 16GB ram , win 10 - 64bit, gtx 1070.
CPU zere 100W mam na to software na plose.
Az udelam vsechny testy pisnu sem i preposlu na danou adresu v popisu.
Jinak k vanocum planuji upgrade - asi intel ten chystany i7-9700K, 8 core- 95 W + zakladni deska Z390 a pameti.
Ma cenu priplatit za vyssi frekvence ram u intelu ? pro boinc ? teoreticky by tam pak meli jit okolo 4000hmz.
Diky ahoj Honza

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: ned 27 kvě, 2018 10:55
od Honza
U upgarde si hlavně pohlídej, ať máš tolik modulů, kolika kanálový je paměťový řadič na CPU.
Prostě abys tam nedal dva klacky a s tím, že za dva roky dokoupíš, až budou levnější.
Tím by si tratil více výkonu při zatížení jader, než na pomalých pamětech.

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: ned 27 kvě, 2018 11:11
od alien5
Honza píše:U upgarde si hlavně pohlídej, ať máš tolik modulů, kolika kanálový je paměťový řadič na CPU.
Prostě abys tam nedal dva klacky a s tím, že za dva roky dokoupíš, až budou levnější.
Tím by si tratil více výkonu při zatížení jader, než na pomalých pamětech.
Ok fain diky za info. Ja to pak budu tady konzultovat co vyberu atd.. diky

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: ned 27 kvě, 2018 23:52
od Honza1616
málem bych zapomněl, byl tady požadavek na video návod jak spustit test... snad bude video D O S T A T E Č N Ě _ S R O Z U M I T E L N É, když už nestačí ani návod v úvodu ->>>tohoto vlákna<<--
https://youtu.be/ctxzxdsdVpI

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: pon 28 kvě, 2018 00:01
od Czech Human
Jo, tomu říkám vyčerpávající návod pro každé BFU :-). Za mě :smt023

Re: Test efektivnosti jednotlivých PC sestav

Napsal: pon 28 kvě, 2018 09:03
od alien5
Honza1616 píše:málem bych zapomněl, byl tady požadavek na video návod jak spustit test... snad bude video D O S T A T E Č N Ě _ S R O Z U M I T E L N É, když už nestačí ani návod v úvodu ->>>tohoto vlákna<<--
https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
Ok o jednu praci mene. Tak uz nic delat nemusim. Tak to jsem rad ze jsem vas povzbudit ve tvorbe videii o Boinc. 45hh
Koukam ze take hrajes Star citizen. :)