Czech National Team

Týmové fórum
Právě je pon 21 kvě, 2018 02:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 11:08 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15 srp, 2013 16:04
Příspěvky: 62
Datum narození: 05 bře 1988
ID CNT statistik: 20232
Zdravím!
Dokončil jsem školu a v následujících měsících bych si rád pořídil nový počítač zaměřený na DC. Udělal jsem si první seznam komponentů a byl bych rád, kdybyste se na něj podívali a poradili mi.

Můj seznam

Jednak potřebuju zkontrolovat, jestli ty jednotlivé komponenty k sobě patří. Potom jestli jsou kvalitní a vhodné na DC, případně jak by to šlo ještě vylepšit. Někdy později bych si chtěl přikoupit i nějakou lepší grafickou kartu, prozatím bych počítal jenom na procesoru. Nevím, jestli jsem si vybral dobrý zdroj. Taky ještě nevím, jaký case by byl nejvhodnější.
Počítat bych chtěl hlavně Einsteina, Asteroids nebo Rossettu. Předem díky

_________________
Obrázek
Obrázek
8305*2^1311428+1 is prime!
2324397410025 * 2^1290000-1 is prime!

Tin Man: i5-4690S, Gigabyte GA-Z97-D3H, Corsair Vengeance 4x4 GB 1600MHz DDR3 RAM, Asus GeForce GTX 960 Strix 2GB - Windows 10


Naposledy upravil WinterGuard1944 dne pon 28 črc, 2014 18:55, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 11:18 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: úte 16 říj, 2012 13:28
Příspěvky: 86
Datum narození: 12 led 1990
ID CNT statistik: 7209
Zdroje mají nejvyšší účinnost při 50% zatížení. Tahle sestava bude žrát tak 100 W, když přikoupíš grafiku s nároky tak 170 W, tak to bude OK.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 11:36 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16753
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Tomu asi opravdu nelze vytknout nic jiného, než sílu toho zdroje. Pokud ale uvažuješ do budoucna o nějaké té silnější grafice, tak je to vše OK 33iii

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 11:44 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6655
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Pokud pojedeš s HT na 8 jádrech Rosettu, 8 GB RAM je spíše málo, než na hraně. Šel bych do 16 GB, pokud hodláš počítat i paměťově zvrhlé projekty (Lattice, yoyo_ecm, BURP, RenderFarm.fi, T4T), je i 16 GB málo, blíže třeba zde. Ke zbytku se neumím fundovaně vyjádřit.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 454x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 11:53 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15 srp, 2013 16:04
Příspěvky: 62
Datum narození: 05 bře 1988
ID CNT statistik: 20232
Pokud jsem to dobře pochopil, tak ten procesor neumí HT, takže bych zpracovával jen 4 jednotky. Do zvrhlých projektů bych se nehnal, chci zůstat mainstreamový počtář.

_________________
Obrázek
Obrázek
8305*2^1311428+1 is prime!
2324397410025 * 2^1290000-1 is prime!

Tin Man: i5-4690S, Gigabyte GA-Z97-D3H, Corsair Vengeance 4x4 GB 1600MHz DDR3 RAM, Asus GeForce GTX 960 Strix 2GB - Windows 10


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 12:02 
Offline Stats
21.0526315789 %
21.0526315789 %

Registrován: pát 26 úno, 2010 18:31
Příspěvky: 170
Datum narození: 01 čer 1984
ID CNT statistik: 12911
V případě, že počítač nebude čistě na DC, doporučil bych SSD jako systémový disk.

výhoda: rychlejší reakce počítače
nevýhody: v závislosti na stylu použití - množství nainstalovaných programů - se člověk musí rozhodnout mezi 64/128/256GB verzí (já bych se nevešel na 64GB)
2000+Kč za 128GB verzi


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 12:08 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15 srp, 2013 16:04
Příspěvky: 62
Datum narození: 05 bře 1988
ID CNT statistik: 20232
Počítač budu používat i na běžnou práci, na filmy, na psaní a tak. Zatím jsem nepotkal žádný počítač s SSD, takže nevím, jak velké to zrychlení je a jestli by se mi to vůbec vyplatilo. Mám pocit, že nepotřebuju mít nějak extra rychlý systém... ale popřemýšlím o tom.

_________________
Obrázek
Obrázek
8305*2^1311428+1 is prime!
2324397410025 * 2^1290000-1 is prime!

Tin Man: i5-4690S, Gigabyte GA-Z97-D3H, Corsair Vengeance 4x4 GB 1600MHz DDR3 RAM, Asus GeForce GTX 960 Strix 2GB - Windows 10


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 12:42 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %

Registrován: pon 22 lis, 2010 17:40
Příspěvky: 1256
Bydliště: Hřebeč
Datum narození: 30 črc 1981
ID CNT statistik: 15029
Základní otázka: Na čem počítáš teď? Nevydrží to ještě nějakou dobu, než se nějaká součást rozpadne?

Základní deska je možná zbytečně drahá, není něco levnějšího?
Ten procesor nežere tolik, aby tam musela být noctua :-D Pohledej něco lehčího kalibru.
Zdroj opravdu zbytečně velký. I se slušnou grafikou to bude žrát maximálně 300W a ikdyž bude zatížení třeba 75%, tak se účinnost nijak výrazně nezhorší. Jen bude víc topit - možná nižší životnost a větší hluk, ale je to jen možná...

Edit: Kadlisi, to SSD...no proč ne...ale má si tam dát jen ten, nebo přidat...To je taky otázka...
Myslím, že Vítek tu psal jak je na tom jeho Intelovský ssd po nějaké době počítání a byl naprosto v pohodě...
Nevíme, kolik místa na disku je potřeba...

Já mám 500GB a mám tam cca 50GB dat. Na disku s filmy asi 80GB...Takže 128GB SSD by dost třpělo, ale třeba by to ta 258GB verze snášela vše - programy, DC, běžný provoz a ušetřil bych tím nějaké ty waty na provozu... :-) Ale když fungují plotny, tak je zatím měnit nebudu, až příště za cca 4 roky.

_________________
Počítadlo: Intel C2D 2.66 GHz, MSI P-35 Platinum,A-Data 2x(1+2)GB Ram (dual channel)5-5-5-15, Gigabyte ATI HD5870 840/900MHz Catalysty 11.12, Boinc 7.4.42, Windows 7 64-bit
Od 1.11.2015 do 27.2.2016 hrdý sponzor GOLEMa
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 13:04 
Offline Stats
36.8421052632 %
36.8421052632 %

Registrován: čtv 09 pro, 2010 01:23
Příspěvky: 497
Datum narození: 18 bře 1977
ID CNT statistik: 15324
Jen ohledně SSD já si ho nechal nadělit na vánoce, mám 120 GB na systém a základní programy a na rychlosti jak startu systému tak programů je to hodně znát. Na ostatní data mám 2 TB normální disk.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 13:06 
Offline Stats
21.0526315789 %
21.0526315789 %

Registrován: pát 26 úno, 2010 18:31
Příspěvky: 170
Datum narození: 01 čer 1984
ID CNT statistik: 12911
No, pokud jsi s SSD nikdy nepřišel do styku, tak ti asi v žádném případě chybět nebude. Navíc jej stejně jako tu grafiku lze dokoupit později (v případě nedostatku financí nikdy) a počítač ti pojede i tak.

Na druhou stranu - mám slabší počítač než rodiče, ale oproti nim mám SSD. A u nich si zkrátka sem tam pokládám otázku: a na co teď čekám? (To nekomentuji skenování antiviráku, když jsem u nich viděl tu odhadovanou dobu, tak jsem myslel, že mne omejou 45hh )

Je to zkrátka taková komfortní věc, záležitost luxusu. Bohužel i cenou. :smt017


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 13:09 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15 srp, 2013 16:04
Příspěvky: 62
Datum narození: 05 bře 1988
ID CNT statistik: 20232
Momentálně počítám na notebooku, takže z něj nic nevyužiju. Měl jsem ještě před nějakým časem počítač koupený někdy na konci 90. let, ale ten už je pryč.

Základní desku jsem hledal s ohledem na to, aby byla kvalitní a vydržela. Samozřejmě pokud by existovala nějaká levnější a stejně dobrá varianta, tak si nechám poradit, ale nevím s ohledem na co bych měl vybírat.
Tu noctuu jsem tam dal, protože bych mohl počítat i integrovanou grafikou, a obával jsem se, že to už ten procesor bude topit hodně. Každopádně bych tam chtěl dát nějaký větráček od noctuy, když tady na fóru tu značku lidi tak chválí, a vzhledem k tomu si cenově moc nepolepším tak ani tak...
A co se týče zdroje - ten možná teda ještě přehodnotím a půjdu do nějakého 450-500W, ale níž bych asi nemohl, vzhledem k tomu že ke grafikám za 5-7 tisíc, jak jsem se díval, se doporučuje obvykle výkon zdroje alespoň 450W. Co kdybych tedy šel do tohoto zdroje?

_________________
Obrázek
Obrázek
8305*2^1311428+1 is prime!
2324397410025 * 2^1290000-1 is prime!

Tin Man: i5-4690S, Gigabyte GA-Z97-D3H, Corsair Vengeance 4x4 GB 1600MHz DDR3 RAM, Asus GeForce GTX 960 Strix 2GB - Windows 10


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 15:02 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Ahoj,

počítače stavím už dvacet let, počítač speciálně na DC jsem postavil zatím jeden loni v srpnu, po asi ročním plánování, kombinovaných DC/pracovních asi 40 za posledních pět let. Ke Tvému seznamu bych měl tyto poznámky:

Procesor: Doporučil bych Ti mírně připlatit za čtyřjádro s hyperthreadingem. Většina aplikací je dnes velmi špatně optimalizována, což hyperthreading sice neodstraní, ale díky tomu můžeš v některých případech počítat dvojnásobek úkolů bez ztráty výkonu. Pomáhá to i při současné práci na PC, protože počítač většinu času akurát jen čeká na Tvé akce a v té době může počítat. Jádra i7 jsou drahá, ale protože si stejně budeš kupovat diskrétní grafiku, zvaž "nepravý" Xeon - třeba Intel Xeon E3-1230V3 stojí jen o 1600 korun více než Tebou vybraná i5 a od i7 se liší právě jen absencí vestavěné grafiky.

Deska: Kvalitní deska je základ. Snaž se najít desku s co nejvyšší certifikací podle norem NATO a U.S. Army (Military Class) - mají nejkvalitnější součástky, které nejdéle vydrží vysokou zátěž. Já jsem loni zvolil MSI Z87-G45 GAMING - Intel Z87 (opravdu výborné vlastnosti a konfigurace), ze které se nakonec vyklubal hit sezóny, ale dá se pořídit se stejnou certifikací deska stejně drahá, jako ta Tvoje.

Paměti: Pro DC (ne obecně) je výhodnější nižší časování a vícekanálové zapojení (může i zdvojnásobit rychlost výpočtu), v případě stolního Intelu tedy DualChannel. Nižší napětí Ti umožní v případě potřeby navýšit takty.

Zdroj: Doporučuji eXtreme Power Supply Calculator Lite. Pro DC určitě Gold nebo Platinum certifikace, vyplatí se. Modulární kabely jsou velmi doporučeníhodné, usnadníš si život. Pozor na celkovou proudovou zátěž zdroje, aby se Ti nestalo, že pinů bude dost a výkon bude taky OK, ale proudu bude málo. (Tvrdí-li výrobce, že jedna větev má 16A a druhá větev má 16A, zdroj jako celek může mít klidně jen 24A.) Chce to zjistit něco málo o konstrukci zdroje.

Disk: Používám SSD, rozdíl je citelný a zatím jsem neměl problém s BOINCem ani na disku, který jede nepřetržitě už dva roky. Ovšem koupil jsem Kingston HyperX, ale Samsung EVO je prý také dobrý. Věř, že 128 GB je minimum, mám na data (a hry) 2x3 TB klasiku a SSD jen na systém, ale místa už se začíná znatelně nedostávat, asi půjdu do 256 GB, jen co si našetřím ;-)

Chladič procesoru: Nevyplatí se šetřit, hlavně pokud budeš počítat AVX2 aplikace (třeba Asteroids). Levnější alternativou než Noctua může být GELID Solution Tranquillo - revize 2.

Bedna: Jestli chceš jet DC a nespíš přímo na krabici, moc nepočítej s odhlučněnými bednami, kvalitní průtok vzduchu je cennější (to neznamená, že tam musí být 12 turboventilátorů, tři pomaloběžné mohou klidně stačit, když budou na správných místech). USB3 konektory na čelním panelu Ti prokáží neocenitelnou službu.


A ještě pár rad. Nešetři na procesoru, desce a chladiči. To je základ, vše okolo můžeš postupně dokupovat a vyměňovat. Paměti lze doplnit, zdroj vyměnit, SSD a grafickou kartu dodat časem. Počítej s tím, že jak jednou začneš s DC, budeš chtít stále vyšší výkon a nikdy nebudeš mít dost. Připrav se tedy raději předem, že jestli teď plánuješ grafiku s příkonem 170 W, stejně nakonec koupíš dvě s příkonem 500 W - tak radši nevyhazuj peníze za "dražší" 300 W zdroj teď, když grafiky budeš kupovat třeba za rok. Aukro Tě jistí ;-)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 15:13 
Offline Stats
15.7894736842 %
15.7894736842 %

Registrován: sob 30 pro, 2006 00:21
Příspěvky: 109
Bydliště: Stará Boleslav
ID CNT statistik: 4424
Zrichleni pri pouziti SSD je opravdu znacne. Mne stacil puze SSD o kapacite 40 GB. Pouzivam ho pouze jako vyrovnavaci pamet pro cteni. Zapis provadim primo na HDD Raptor. Takto setrim SSD a zaroven profituji z jeho rychlosti. Tuto funkci ovsem musi podporovat zakladni deska. Da se nastavit, aby byl SSD pouit i jako vyrovnavaci pamet i pro zapis.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 15:25 
Offline Stats
21.0526315789 %
21.0526315789 %

Registrován: pát 26 úno, 2010 18:31
Příspěvky: 170
Datum narození: 01 čer 1984
ID CNT statistik: 12911
Značky Seasonic bych se držel kvůli poměru cena/spokojenost kupujících. Třebas:
http://www.czc.cz/seasonic-ssp-450rt-450w/130896/produkt?q-category-id=1660oa10oeid6aj95tiqjfcvde&q-c-0-producer=s5ek7pl22g2fbf837ki2651udc4
vypadá v popiscích velmi dobře - bohužel nemám poslední dobou osobní zkušenosti s žádnými díly (jsem momentálně notebookář.)

Vzhledem k tomu, co kupuješ a že v plánu máš tak akorát maximálně jednu grafiku navíc, zvážil bych microATX provedení jak u desky, tak u bedny. Ale to je fakt spíš záležitostí vkusu. Pokud máš doma hodně místa, tak je forma irelevantní a na penězích to moc neušetří, občas právě naopak.

! jak tak čtu mezitím příspěvky - nenech se zviklat zdejší komunitou, každý by ti chtěl poradit to nejlepší a myslíme to dobře. Nicméně v dané cenové kategorii máš docela dobrou sestavu.
-možná jen zbytečně výkonný zdroj (i 450W zdroj ti utáhne případně dokoupenou 200W grafiku s přehledem)
-možná zbytečně drahý chladič na procesor (záleží na tom, kolik ticha chceš... s případně dokoupenou grafikou o něj ale tak nebo tak docela přijdeš)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: úte 21 led, 2014 18:37 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: ned 22 kvě, 2011 11:10
Příspěvky: 23
ID CNT statistik: 12620
Pokud to chceš provozovat trvale s výkonější GPU ... Pár doporučení ke skříni ( stroje pro DC si stavím více jak 15 let):
Skříň - Fractal DEFINE R4 (mám doma dvě a jiné už nechci)
Ventilátory - Noiseblocker Black Silent PRO-PK1 - 140mm (700 rpm) … dávám tam 6ks (nereguluji je), DO – dva ve předu a jeden na dně, VEN – jeden vzadu a dva nahoře.
(Popřípadě se tam ty dva ventilátory co jsou součástí skříně dají nechat, tří rychlostní regulátor je součástí skříně)
Pokud bude zájem, mohu dát pár dopuručení i k obsahu skříně.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: čtv 23 led, 2014 13:51 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16753
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Jak zde padla ta doporučení CPU s HT, tak to může být spíše k neužitku a je potřeba jej v BIOSu u některých projektů vypínat, pro vyšší výkon. Já nyní řešil dvě domácí sestavy a obě mají ten stejný CPU co jsi si vybral. Více vláken si mohu díky cc_configu naklikat kdykoliv a nemusím kvůli tomu ani vypínat BM, ta změna se dá udělat za chodu, natoš pak něco přenastavovat v BIOSu. Více výkonu u CPU s HT nezískáš, akorát za něj dáš víc peněz.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: čtv 23 led, 2014 15:46 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15 srp, 2013 16:04
Příspěvky: 62
Datum narození: 05 bře 1988
ID CNT statistik: 20232
Forest: Procesor měnit zřejmě nebudu, i kdybych s HT mohl mít vyšší výkon, jde mi spíš o co nejvýhodnější poměr mezi cena/výkon, což tento procesor pravděpodobně nabízí.

Murphy: Domníváš se tedy, že by pro mě byla lepší deska třeba tato, případně nějaká jiná?

Jinak co se týče ostatních návrhů, tak jsem se rozhodl přejít na slabší zdroj, 450W bude asi opravdu stačit. Jen ještě budu muset vybírat ten nejlepší. Uvažoval jsem taky o tom SSD, ale když jsem se podíval na ceny, tak by to byl asi opravdu příliš velký luxus. Vzhledem k tomu, kolik stojí, si ho třeba nechám nadělit někdy na vánoce či narozeniny.

Největší neznámou je teď pro mě skříň, chci spíš něco levnějšího a aby to i dobře vypadalo, bohužel ty Fractaly jsou dost drahé. Nemyslím, že bych měl nějaký problém s teplotou, když tam dám jenom jednu grafiku.

Každopádně zatím děkuju za všechny návrhy, teď aby všechno vyšlo a já se mohl chystat na nákup.

_________________
Obrázek
Obrázek
8305*2^1311428+1 is prime!
2324397410025 * 2^1290000-1 is prime!

Tin Man: i5-4690S, Gigabyte GA-Z97-D3H, Corsair Vengeance 4x4 GB 1600MHz DDR3 RAM, Asus GeForce GTX 960 Strix 2GB - Windows 10


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: čtv 23 led, 2014 18:46 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: úte 06 led, 2009 01:00
Příspěvky: 49
Tie dosky su polda mna skoro identicke. Obaval by som sa toho ze druha grafika bude mat k dispoicii len 4 PCIE 2.0 linky, neviem ci to staci. Tiez premyslam nad podobnou zostavou dopracoval som sa zatial k tejto doske.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: čtv 23 led, 2014 19:56 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: ned 22 kvě, 2011 11:10
Příspěvky: 23
ID CNT statistik: 12620
Skříň není i s větráky levná , záleží jaký hluk od PC požaduješ … já se to snažím provozovat takto :
GPU - na výrobních taktech, ale otáčky ventilátorů nastavuji konstatní tak, aby GPU nebyla vně skříně slyšet ( například Gigabyte HD7950WF3 – otáčky konstatní 36% až do 70°C a potom skok na 100%) … teploty GPU při pokojové teplotě do 25°C nepřesahují 65°C u jakéhokoliv projektu v Boinc ( WF3 a 14cm ventilátor na dně skříně dělají své).
CPU - chladím Noctua , otáčky mám stažené „černou“ dodávanou redukcí (750ot/min). CPU taktuji tak, aby teplota opět nepřesahovala 65 °C. Po vyladění fekvencí a napětí nastavím vše v biosu a už na to nehrabu a různé programy dodávané k desce odinstaluji (Pouřívám pouze core temp, MSI afterburner a CPU-Z).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nový počítač na DC
PříspěvekNapsal: čtv 23 led, 2014 23:58 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 11 kvě, 2010 14:37
Příspěvky: 1368
Bydliště: Břeclav
Datum narození: 08 říj 1989
ID CNT statistik: 9521
Estli možu doporučit nějaků skříň, tak potom CoolerMaster Elite 311. Je o pár stovek levnější, míň "vystylovaná" a s větším místem na GPU. Sám mám 310 (tu růžovů - kvůli mojí slečně 45hh ) a po namáhavé práci s nůžkama na plech musím uznat, že šasi je aj u této levnější varianty dost kvalitní. Kdyžtak mrkni sem, je tady recenze řady CoolerMaster Elite.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz