a přemýšlím jestli koupit ten stejnej nebo něco novějšího což by asi bylo lepší, co by jste doporučili ?
zatím mám spadeno na i7-6850k, 6900K už je mimo můj rozpočet a 6800k má jen 28 PCIe linek
a nebo něco staršího třeba 5930k
v podstatě mi jde o 6 jáder nebo víc, 4 jádra do toho se mi moc nechce, radši si připlatím za víc jáder dokud je to v rámci mého rozpočtu
momentálně koukám na statistiky týmových PC, o spotřebu mi nejde ale chci toho spočítat co nejvíce a zatím mi z toho vychází i7-3930k ale nemá podporu PCIe 3gen. ale ten už stejně není v prodeji a nebo znovu ten můj 4930k
škoda že nikdo netestoval ty nové CPU i7-6xxx
rozpočet mám na CPU 20000
mimochodem na ebay jsou docela levné CPU i desky záleží na tom co vyberu, z druhé strany pokud bych se vrátil k mému 4930k tak bych ušetřil za desku když mám 2

tady jsem si to hezky seřadil, a je to i od nejdražšího po nejlevnější, čim vyšší cena tim víc se mi do toho nechce, navíc čipset x99 by znamenal ještě nákup desky a pamětí....

otázkou je jaký nárůst výkonu je mezi 6850k a 4930k jestli je mizivý tak znovu koupím 4930k za 13 klacků a mám klid a i "ušetřeno"...