Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

Diskuse týkající Hardware a to jak všeobecné, tak i přímo o tom co máte právě doma, nebo na čem zpracováváte DC projekty.

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska, Anubis

Zpráva
Autor
rothstein
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: pon 04 bře, 2019 13:33
rok narození: 08 kvě 1961

Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#1 Příspěvek od rothstein » pon 04 bře, 2019 13:46

Ahoj,
nově jsem se připojil do projektu rosetta@. Mám k dispozici doma + práce 8 PC, kde jedem maily a max jednoduchou grafiku ve 2D corelu. Většina je i3 - i7, 2 - 8 jader. Chtěl bych se zeptat, zda máte nějak vychytané nastavení využití procesorů? Nastavil jsem 50% na využití procesorů a 10% na čas. Přijde mi, že pokud jsem dal třeba 40% času tak už jsem slyšel větráky. U pamětí jsem nastavil 10%. Je mi jasné, že je to na každém co si zvolí. Chtěl bych pouze pomoci projektu ale nechci aby to nějak omezovalo pracovníky na PC. Je nějaké odzkoušené nastavení? Určitě se tím někdo zabýval a testoval. Nevím jestli je třeba lepší povolit 100% procesoru na kratší čas nebo obráceně.

Jde také o spotřebu PC. Zda se to někde u nějakého procenta radikálněji láme? Četl jsem že si to vezme 10-30%. Má tady někdo nějakou zkušenost?

Předem díky za rady

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9893
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#2 Příspěvek od vkliber » úte 05 bře, 2019 13:07

Ahoj,
jak sám píšeš, je na každém co si zvolí, já mám 100%, navíc přímo ve volbách aktivity mám nastaveno počítát stále.

Jen upřesním, aby nedošlo k nepochopení, že:
- volba "% procesorů" říká kolik % procesorů se má používat. Jestli máš 6-ti jádrový procesor s HT, tedy 12 vláken a nastavíš 50%, tak se bude počítat pouze na 3 jádrech, tedy 6 vláknech.
- kdežto volba "% procesorového času" říká, kolik % času má procesor věnovat výpočtům BOINC. Jestli nastavíš 50%, tak zjednodušeně řečeno, každý druhý takt procesoru bude věnován výpočtům, tedy např. za 1 hodinu ti to bude počítat půl hodiny.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#3 Příspěvek od Abby » ned 23 čer, 2019 15:27

Já mám nastaveno na i5 7600k (čtyřjádro) 75% procesorů (tedy tři jádra) a 75% procesorového času, takže to tři takty počítá a čtvrtý odpočívá a takhle mě to neomezuje, když dám všechny 4 jádra a 100% tak už je to problém při práci, procesor netopí nijak zásadně, spotřeba ujde a hluk je díky ventilátorům NOCTUA NF-S12B redux 1200 PWM, které mám na radiátoru, přes den prakticky nulový (resp. menší než okolní hluk) a v noci to na cca tři metry od postele taky neruší od spánku. RAM mám nastaveno 10% při zatížení a 15% když se PC nepoužívá, ale nějak jsem nepřišla na rozdíl oproti tomu když nastavím třeba 50%, počítám totiž pouze Rosettu a WCG, všechno ostatní už jsem vypnula, nevidím v tom přínos (rozhodla jsem se totiž že budu počítat pouze medicínské projekty). Akorát mě mrzí, že jsem přešla z GTX 1050 Ti na Vega 56 a nemůžu její výkon vlastně nijak v Boinc využít a to samé platí o integrované GPU, kterou jsem vypnula, protože ani WCG ani Rosetta přes GPU nic nepočítají.

Spíš bych uvítala kdyby se mi podařilo sehnat za přijatelné peníze i7 7700k, ale dát za tak starý procesor přes 5.000 Kč mi přijde trochu hodně, co chtějí na bazarech. A kupovat novou mobo, CPU a zřejmě i RAM (mám 2666 MHz 32 GB) mi přijde jako ještě větší nesmysl i když bych si dokázala představit jak využít Ryzen 3000 :-)

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17639
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#4 Příspěvek od forest » ned 23 čer, 2019 21:21

Je dobré, že jsi našla své optimální nastavení, i výběr projektů. To přeji každému, a na výběr skutečně je. S tou zátěží a hlukem to je individuální. Některý stroj je tichý i na 100%, jiný i na 50% může vydával nepříjemné zvuky. Pokud chcete ticho, je potřeba investovat do lepšího chlazení, nebo zátěž ponížit dle potřeb.

Co se týče těch GPU projektů, tak tam se může něco nového na projektech objevit. Grafiky jsi volila s ohledem na hraní a věděla jsi, které projekty na které značce (ne)jedou. Každý máme své preference a věděla jsi, do čeho jdeš.

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#5 Příspěvek od Abby » ned 23 čer, 2019 21:41

Jsem taky ráda, že se mi to konečně povedlo vyladit ke své spokojenosti :-) S tím hlukem je to tak, že kdo chce ticho, nesmí šetřit a to ani na chlazení ani na case (mám celkem levný Fractal Design asi za 2.500 Kč volený i s ohledem na vzhled a je bezva, řekla bych že to je takový zlatý střed, je už z výroby odhlučněný) a Noctua ventilátor za cca 320 Kč je s ohledem na nízkou hladinu hluku velmi levný.

S tou grafikou máš pravdu, tak zatím bude počítat jen CPU a na grafiku třeba taky někdy dojde. Důležité je, že počítač dělá i užitečné věci a medicína podle mě je hodně důležitá. Jinak ani Nvidii a Intel jsem v těch dvou projektech nevyužila, jsou prostě čistě CPU. To nebylo povzdechnutí nad tím, že nejde počítání na AMD, ale že ani jeden z těch dvou projektů nemají GPU podporu.

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1345
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#6 Příspěvek od Czech Human » ned 23 čer, 2019 23:48

Vega může celkem ukázat zoubky v lovení gravitačních vln projektu Einstein a potom v některých podprojektech PrimeGrid, co využívají DP (dual precision). Bohužel bio projekty pro AMD GPU teď žádné neběží, pouze pro nvidii. Na druhou stranu zase můžeš šetřit energií a GPU používat čistě na hry, s jeho zátěží by se ti jednak o dost víc začal protáčet elektroměr a v místnosti stouplat teplota a zejména hlučnost by už nebyla co to je teď.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#7 Příspěvek od Abby » pon 24 čer, 2019 14:16

Ona ta Vega není hlučná ani v zátěži, tedy ve hrách a to Kingdom Come jí dává pěkně zabrat :-) Je každopádně tišší než Nvidia co jsem měla předtím (ale ta měla jen jeden ventilátor, tak to možná bude i tím). Je fakt že spotřeba v zátěži poněkud vzrostla tou výměnou, s Nvidií to bylo do 180 W když bylo vytížené všechno, teď má 180 W jen ta Vega :-D Ale zase výkon je asi tak čtyřikrát vyšší, ovšem na výpočty bych ji musela asi dost krotit (už teď je dost výrazně podvoltovaná, zajímavé že AMD tam má obrovskou rezervu a přijde mi, že napájení je nastavené zbytečně vysoko), bohužel v Praze nemáme levný tarif a ani fotovoltaika nepřipadá v úvahu, to až se přestěhujeme z paneláku do domku. Ale pak to bude jedna z prvních věcí které uděláme, chci být aspoň trochu soběstačná a elektřina je nezbytná a přitom stále dražší. Takže fotovoltaika a tepelné čerpadlo, pro mě naprostý základ :-)

Jinak PrimeGrid pro mě nemá smysl počítat, kredity by byly pěkné, ale nemá to ten výsledek, který má Rosetta a WCG. Chápu že přínos to v některých oblastech má, ale já jsem si poněkud utřídila priority a ta biologie a medicína je pro mě hodně důležitá. A Einstein je vlastně to samé, možná z mého pohledu užitečnější než PG, do budoucna určitě, ale momentálně radši budu počítat lék na rakovinu a podobně. Je to škoda, že nemůžu na tohle využít Vegu, ale aspoň ušetřím za elektřinu jak říkáš :-)

Mimochodem, Vega je hodně dobrá karta, docela se divím, že ji nemá víc lidí, je hodně výkonná, tichá, moje např. má možnost šesti monitorů (ne že bych to využila, ale znám lidi, kteří to využijí) a výkon někde mezi 1080 a 1080 Ti. Teplota mi při zátěži (hraní a zpracování videa) nepřekročí 65°C a hlučnost je taky hodně dobrá. A spotřeba bych řekla že odpovídá výkonu, akorát mě před koupí zarazil požadavek na 750 W zdroj (já mám jen 650 W), ale nedostanu se reálně ani na poloviční, tak se asi taky radši jistí.

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1824
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#8 Příspěvek od Dzordzik » pon 24 čer, 2019 16:19

Je logické že se nedostaneš ani na poloviční, když kartu podvoltuješ. Pokud bys ji naopak přetaktovala, asi by ses divila. Nárůst je tam velký a neodpovídající nárůstu výkonu. prostě se jistí. lepší je mít rezervu a nehrott zdroj na hraně a jet spíš s rezervou v režimu lepší účinnosti.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#9 Příspěvek od Abby » pon 24 čer, 2019 16:56

Přetaktování zatím není potřeba :-) Je to tak obrovský skok, že se stále nestačím divit :-D Jinak já jsem tu 1050Ti měla přetaktovanou na samou hranici možností, tedy na spotřebu 75 W (neměla přídavné napájení tak to víc nešlo) a tam to smysl mělo, ale tady to fakt smysl nemá. Možná časem flashnu BIOS z Vegy 64, prý je to možné a Vega 56 se dostane nějaké 2% pod Vegu 64 s nižší spotřebou než když se přetaktuje, ale ani to zatím není nutné. A navíc jedu na Power Save BIOS, ještě tam je možnost přepnout na High Performance, ale to už by můj procesor nestíhal, to už by chtělo aspoň tu i7 7700k.
Jinak já mám zdroj vysoce kvalitní (Seasonic Focus Plus Gold 650 W), možná lepší než většina 750 W, ale výrobce spíš počítá s tím, že si lidi koupí levný zdroj, který pak nestíhá a takhle se kryje, protože nejvíc jsem se spotřebou dostala na 295 W podle UPS (to bylo ještě před podvoltováním, na default nastavení) a zdroj ani nesepnul na aktivní chlazení, to se spíná při 50% vytížení. Takže by možná zvládl i Crossfire těchto dvou karet nebo kdybych tam vrátila Nvidii jako druhou kartu :-D Mimochodem, mělo by to smysl mít v PC tyhle dvě karty (Vega 56 na hry a GTX 1050Ti kvůli Boinc)? Nebo je to blbost a zbytečné mrhání elektřinou?

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 845
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
ID CNT statistics: 15767

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#10 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® » pon 24 čer, 2019 18:19

S tou GTX 1050Ti bys mohla počítat GPUGrid 45cc A nemuselo by ti to na Vega lagovat při výpočtu.
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#11 Příspěvek od Abby » pon 24 čer, 2019 18:34

GPUGrid se věnuje medicíně? Něco jsem si početla u nich na webu, ale není to zase až tak moc konkrétní. Vím že jsem to kdysi zkoušela, ale krátké mi nechodily a dlouhé trvaly více než 24 hodin tak jsem to přestala počítat, protože jsem nestíhala odevzdávat. Mimochodem zvládl by to ten zdroj? Jinak je ještě v PC 32 GB RAM (4x8 GB 2666 MHz), 1x M.2 SSD Crucial MX300, 1x 480 GB SSD SanDisk (obyč SATA) a 1x 500 GB WD Black notebookový, 3x LED pásek po 15 diodách, 5x 120 mm ventilátor a AiO Cooler Master 240 Pro. A přes USB připojuju takové ty věci jako externí disky, telefon a tak, ale nikdy to není víc jak dvě věci současně.

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 845
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
ID CNT statistics: 15767

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#12 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® » pon 24 čer, 2019 21:10

Toť otázka, jelikož mám 1050 Ti a 1060 6GB tak vím, že 1050Ti dokáže stíhat počítat dlouhé jednotky. Ale má to háček, nesmí si stáhnout do zásoby 2 jednotky.
- To se ti stane v případě, že v BOINCu máš nastaveno vytvoření zásoby. Proto je dobré GPUGrid počítat s nulovou zásobou jednotek. Pro každou kartu ti pošle maximálně 2 jednotky při použití zásoby 1 a více dní.
- Další věc nevím, co udělá BOINC nebo server GPUGridu, jak vyhodnotí stav, že má počítač co vyžaduje práci 2 GPU jednu AMD a druhou NVIDIA. Aby to nedopadlo tak, že i když nemá práci přímo pro AMD, tak by naráz odeslal maximálně 4 jednotky při nastavení zásoby 1 a více. Nebo by zaslal 2 jednotky při zásobě 0 dní. A to by byl možná problém, to by pak nestíhala ta karta včas odevzdávat některé jednotky spočítaný.
- I kdyby jsi stíhala 2 jednotky spočítat (při posílání 2 jednotek naráz pro celou sestavu s 2 GPU), tak se dostaneš do stavu, kdy jednotky se budou odevzdávat za více než 24 hodin a ztratíš pěkný bonus přídělu kreditů za odevzdání práce do 24 hodin od stažení.
- Pak zde byl i problém s validací, nějak nemusí sednout overclock karty a po 10-18 hodinách počítání mít nevalidní, to taky by tě mohlo odradit. Když necháš takty, jak jsou od výroby, tak nějakých zásadních nepříjemností se můžeš vyhnout. Bylo období, kdy jsem měl každou druhou jednotku nevalidní a docela mne to vadilo, dávat zbytečně čas a energii bez úspěšné práce. Tak jsem často opouštěl tento projekt z důvodu nevalidace.

Každopádně na to, že karta 1050Ti je low end má pěkný potenciál pro nonstop počítání GPUGrid i z úsporného hlediska. Je škoda, že teď práce s krátkými jednotky nejsou, byly před 2 měsíci. Myslím si, že budou až v říjnu (začátek školního semestru na fakultě).
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#13 Příspěvek od Abby » pon 24 čer, 2019 22:13

Já 1050Ti měla přetaktovanou kvůli zvýšení výkonu ve hrách a tam to bylo dokonale stabilní, žádné artefakty, žádné pády. Jestli je to stabilní pro výpočty pro mě bylo podružné, ale SETI na tom mělo validní všechny jednotky a Asteroids taky, tak to asi stabilní bylo :-) Vegu taktovat zatím nepotřebuju, ale nevylučuju, že k tomu časem taky nedojde, teď jsem jen snížila napětí, což se ve hrách také nijak negativně neprojevuje, ovšem co se týče výpočtů, to netuším, nemám na tom co počítat. A přiznám se, že bych asi napětí nezvyšovala, takhle je to fajn, celkem znatelně se snížila spotřeba a výkon zůstal. Podle testů to mám ale dost na krev, jediný stupeň dolů znamená už nestabilitu.
Každopádně asi až budu mít trochu času tak zkusím 1050Ti vrátit a vyzkouším ten GPUGrid. Jenže problém je, že PC sice běží non-stop, ale výpočty mám povolené jen mezi 08:00 a 20:00 + je někdy pouštím ručně večer/v noci když se díváme na film a přes usnutím je vypínám, takže long run za 24 hodin určitě nestihnu, ten PC je nejen na Boinc ale i na spoustu dalších věcí. A navíc se klidně stane, že přes den dělám video nebo hraju hru a v ten moment samozřejmě Boinc neběží, to bych si moc nezahrála ani neudělala :-D No, třeba pustí nějaký ten short run. A třeba to ani nepoběží, kdo ví. Každopádně dám vědět až to vyzkouším a nechám si jen WCG a Rosettu a budu je po měsíci střídat.

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 845
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
ID CNT statistics: 15767

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#14 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® » pon 24 čer, 2019 22:22

Seti 50 kreditů za 15 minut nebo asteroids 480 kreditů na testování OC u GK tak nebolí, jako práce GPU Gridu při 10 a více hodin za 250.000 kreditů. 22rrr
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#15 Příspěvek od Abby » pon 24 čer, 2019 22:32

To je fakt :-)

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#16 Příspěvek od Abby » sob 29 čer, 2019 14:04

Tak Vega je pryč, po skoro 14 dnech mi začala házet BSOD a nepomohlo nic, ani výměna zdroje, ani výměna RAM, ani výměna samotné karty za jinou, takže mám nakonec RTX 2060 a zkusím ten GPUGrid, když se také věnuje medicíně.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17639
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#17 Příspěvek od forest » sob 29 čer, 2019 18:37

Skvělý upgrade, asi nejlepší volba jak pro ty hry, tak i pro DC biologické výpočty, které ti padnou 33iii

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1824
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#18 Příspěvek od Dzordzik » sob 29 čer, 2019 18:51

Bohužel aktuálně pro bio výpočty ten nejhorší výběr. Až to GPUGrid rozchodí, tak to bude jiná, ale teď tu kartu na ně nijak nevyužije, stejně jako když měla ATI.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 413
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#19 Příspěvek od Abby » sob 29 čer, 2019 19:09

Jak píše Dzordzik, WCG ani Rosetta přes GPU nepočítají a GPUGrid nefunguje, takže na výpočty to je jako když jsem měla Vegu. Na hry je to ještě o krapet lepší než Vega a hlavně spotřeba je docela znatelně nižší než podvoltovaná Vega, teď mi bere PC v plné zátěži (zkoušela jsem to v kombinaci 4 jádra CPU WCG/Rosetta, SETI na GPU a ještě převod filmu v Handbrake přes GPU) 185 W, s Vegou to bylo bez undervoltingu 400 W a s undervoltingem 360 W 33ooo Měří mi to UPS takže by to mělo být hodně přesně. A Kingdom Come Deliverance mi na stejné nastavení jako pro Vegu běží o 12 fps rychleji, což je asi těch devět stovek rozdíl :-)

Jinak teda věřím že GPUGrid bude fungovat dřív než na konci roku, vždyť zanedlouho tu RTX karty budou rok, jestli si dobře pamatuju, tak vyšly loni na podzim, ne? Seti jsem každopádně jen zkoušela jak moc se to zrychlilo, počítat ho nebudu, hodlám se věnovat fakt jen bio/medicíně.

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1824
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Na kolik máte nastaveny výpočetní předvolby?

#20 Příspěvek od Dzordzik » sob 29 čer, 2019 20:54

S tím dřív než podzimem bych nebyl nemístně optimistický. Nejde o to jak dlouho jsou karty na trhu, ale kdy se vývojáři dokopou a investují čas na to odladit pro ně aplikaci. Vem si kolik let jsou na trhu karty s perfektním výkonem při dobré spotřebě TITAN V, dodnes na ně, pokud vím, GPUGrid nebyl odladěný a ani si nemyslím, že ještě kdy bude. Nemá je tolik lidí, aby se jim to vyplatilo. Oproti tomu RXT je mainstream karta, kterou má a za chvíli bude mít kde kdo, i tak to je ale nová architektura a odladit to na ni není sranda. Ostatně jedna věc je rozjet to na Linuxu, pak to odladit pro Win je věc druhá. Nedivil bych se, kdyby mezi tím byl klidně půl roku až rok. Další důvod, proč jsem si ještě RTX nekoupil, nevyužil bych ji. Hry téměř nehraju a i kdyby, víc než stačí mi na ni 1070ka, na aplikace víc výkonu nepotřebuju a na BOINC na bio je nepoužitelná. Navíc ceny jsou víc než mimo. Kdo si počká ...
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Odpovědět

Zpět na „Hardware“