Radeon VII

Diskuse týkající Hardware a to jak všeobecné, tak i přímo o tom co máte právě doma, nebo na čem zpracováváte DC projekty.

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska, Anubis

Zpráva
Autor
v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Radeon VII

#1 Příspěvek od v.svantner » sob 29 čer, 2019 13:45

Zdravím zdejší osazenstvo.

Chtěl jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost s Radeonem VII?

Abby
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 577
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon VII

#2 Příspěvek od Abby » sob 29 čer, 2019 13:58

Já mám zkušenost s Vegou a musím říct že už nikdy víc. Skoro 14 dnů běžela bez problémů, pak mi to začalo házet BSOD a problém se nepodařilo vyřešit jinak, než že jsem ji vrátila a vzala jsem RTX 2060. Měnila jsem zdroj, paměti, zkusila jsem jiný slot na desce a nic. Naštěstí jsem kdovíproč přihodila možnost vrácení do 60 dnů, ani nevím proč jsem to vlastně udělala. PC mám stabilní, zdroj dostatečný, ale prostě to začalo blbnout. Takže na pár let mám do AMD klid a v budoucnu si to moc dobře rozmyslím, jestli od AMD něco vezmu (procesor možná ano, ale grafiku nejspíš ne).

Uživatelský avatar
RoKro
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 685
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon VII

#3 Příspěvek od RoKro » sob 29 čer, 2019 17:14

Jednu mám, težím na ní ethereum. Asi měsíc jede nonstop. Trochu podvoltovaná, přesto žere jako kráva (velmi zhruba 270W jen karta) a větráky hučí jako blázen (na schodišti mi to nevadí). Bez podvoltování má v téhle disciplíně výkon jako 3x GTX1070, ale i spotřebu jako ty tři karty. Podvoltováním se účinnost trošičku zvedne. Je to ale asi dost specifická disciplína, u jiných kryptoměn není poměr výkonu vůči nvidiím (1070 nebo 2080) tak extrémní.
DC jsem na ní zatím nezkoušel, tak nemůžu žádné info poskytnout, časem snad zkusím někdy zapojit do nějakého turnaje. V obdobné cenové kategorii mi je mnohem sympatičtější GTX 2080, dá se hodně podvoltovat, žere pak jen lehce přes 100W a pokles výkonu proti základním taktům není velký. Při použití 24/7 pro DC to díky spotřebe to bude určitě ekonomičtější varianta, než Radeon VII, výpočetní výkon - tam bude porovnání asi silně závislé na zvoleném projektu.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#4 Příspěvek od v.svantner » sob 29 čer, 2019 18:00

Normálně bych o AMD GPU vůbec neuvažoval, ale chtel bych se zase krapet vrátit na einsteina a mw, kde NV není zase tak silná.

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#5 Příspěvek od v.svantner » pát 12 črc, 2019 13:38

Dozvěděl jsem se, že se končí s výrobou, doufám, že stihnu sehnat alespoň jeden.

Jinak chlazení jsem už vyřešil - Raijintek Morpheus II.

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#6 Příspěvek od v.svantner » úte 06 srp, 2019 11:33

Dnes dorazil po úpravě. Až se zapracuje, dám vědět, jak si provozně stojí.
Přílohy
1.jpg
1.jpg (101.06 KiB) Zobrazeno 444 x

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#7 Příspěvek od v.svantner » úte 06 srp, 2019 11:34

Další foto ...
Přílohy
3.jpg
3.jpg (103.73 KiB) Zobrazeno 444 x
2.jpg
2.jpg (102.64 KiB) Zobrazeno 444 x

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#8 Příspěvek od v.svantner » úte 06 srp, 2019 15:54

Karta jede v MW, ve vztahu k NV 2080ti je to drtič. Oproti továrnímu chladiči tohle není slyšet. 33ooo
Přílohy
2.gif
2.gif (21.55 KiB) Zobrazeno 429 x
1.gif
1.gif (28.44 KiB) Zobrazeno 429 x

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17883
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Radeon VII

#9 Příspěvek od forest » pát 09 srp, 2019 21:01

Vzhledem k tomu kolísání výkonu i teplot asi není úpně optimálně nastaveno počítání na MW. Na některých grafikách to ani nejde nastavit na stálé zatížení, ani za pomoci třeba 10 jednotek naráz. Já jedu na ATI čtyři jednotky naráz a mám čárky zatížení na max bez zoubků.

Každopádně je to chlazení hodně macaté, tak snad dobré. Kolik slotů to celkem na desce zabere?

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#10 Příspěvek od v.svantner » sob 10 srp, 2019 10:58

Cca 4 sloty, další GPU už na desku nedám.

Foreste, můžeš to jsem dát app_config na těch více tasku najednou?

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17883
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Radeon VII

#11 Příspěvek od forest » sob 10 srp, 2019 20:01

Koukal jsem se i na odevzdaný výkon na MW a máš tam mnohem méně, než já na tom mnohem pomalejším a starším Radeonu. Chce to si s tím pohrát a najít optimální nastavení pro plné vytížení. Na druhou stranu nesmí být v provozu zase přehnaně moc jednotek, protože se to potom hltí a výkon jde naopak dolů. Chce to postupně přidávat a sledovat, co to s vytížením grafiky dělá. Jen je potřeba po každém přenastavení vypnout a zapnout BM a pár minut počkat, jak se to po několika odevzdaných jednotkách srovná.

Zde je app_config pro ty čtyři jednotky na jedné GPU. Na ty čtyři stačí ponechat jedno CPU vlákno volné:
<app_config>
<app>
<name>milkyway</name>
<gpu_versions>
<gpu_usage>0.25</gpu_usage>
<cpu_usage>0.25</cpu_usage>
</gpu_versions>
</app>
</app_config>

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#12 Příspěvek od v.svantner » sob 10 srp, 2019 20:26

Problém je, že mi to často padá, takže MW počítám je, když jsem fyzicky v kanclu, po zbytek času jede Einsteina.

Proč to padá nevím, ale vždy odpadne celé pc.

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2141
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon VII

#13 Příspěvek od Dzordzik » sob 10 srp, 2019 21:16

Co znamená padá a odpadne? nevalidní jednotky, nebo pád celého PC? Pokud to dělá jenom s touto kartou, tak je s ní něco hodně v nepořádku. Zkusit tam dát jinou je rychlé.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17883
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Radeon VII

#14 Příspěvek od forest » sob 10 srp, 2019 22:28

Při počítání Einstein je plně zatížená? Kolik tam jedeš jednotek naráz? A jaké jsou při něm max. teploty?
MW je naprosto stabilní projekt, jen má hodně krátké jednotky a jedna nevytíží plně ani ty nejslabší GPU. Je potřeba si s nastavením pohrát, aby byla výtěžnost maximální. Pády výpočtů ale nebudou o nastavení MW :smt017

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#15 Příspěvek od v.svantner » sob 10 srp, 2019 22:48

Einsteina jedu pouze jednu jednotku per GPU a chyby to neváží, mohl bych to klidně zvednout na 3 jednotky per GPU, ale efektivita jde dolu, je to v zásadě stejně rychlé, ale více to žere. Když jsem měl puštěné pouze MW, tak to cca po 20 hodinách spadlo, ale tím odpadlo celé pc. U Einsteina to jede v pořádku.

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#16 Příspěvek od v.svantner » ned 18 srp, 2019 07:40

Stačilo změnit platformu na Intel 45hh a vše jede bez chyb a pádů.

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2141
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon VII

#17 Příspěvek od Dzordzik » ned 18 srp, 2019 07:56

Ono to nebude platformou ale něčím shnilým na tom AMD PC, je potřeba přijít na to co to je. Ne všechny prjekty jsou stejně náchylné na stabilitu PC, ale to sám víš. Tipoval bych na nějakou korelaci mezi nastavením MB/RAM v kombinaci s GPU.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#18 Příspěvek od v.svantner » ned 18 srp, 2019 08:35

CPU s NV GPU žádný problém, nespadlo to ani jednou. CPU projekty bez jediného pádu za měsíce režimu 24/7 a na GPU tam jede PG na GF DYFL, to je úloha na 23 hodin.

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2141
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon VII

#19 Příspěvek od Dzordzik » ned 18 srp, 2019 12:29

Ovladače na to AMD? Nemáš přetočené RAM? Něco tam bude blbě.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 530
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Radeon VII

#20 Příspěvek od v.svantner » ned 18 srp, 2019 12:36

Ten Radeon jede teď na tom intelu bez problémů. Na tom AMD CPU běžely vždy jen NV GPU, bylo a je to vždy bez problémů. Já ze zasady netaktuji žádné komponenty.

Odpovědět

Zpět na „Hardware“