Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#1 Příspěvek od Horvi » sob 21 led, 2012 17:38

Následující návod se zakládá na zkušenosti z Cimrmana, kde jsou dvě 5970 a vzhledem k výnosu kreditů počítá právě Moo!
Nejprve výsledky:
Obrázek
Trocha komentáře by asi neuškodila, protože ne všichni ví co se s Cimrmanem dělo, koncem listopadu byla ve Vimbau odstávka el energie, kdy po obnově nenaběhl, to té doby běžel s 5870 a na MW/Primegrid podle stavu práce na MW. Někde kolem 7 jsem do Vimbaa odvezl 2x 5970 a provedl oživování mrtvol. Po nastavení Moo! byl turnal na PG, tak proto ten propad :) no a o Vánocích byly Vánoce na Moo! proto ten skok na 2,5 M/den. (Nejvyšší hodnota grafu je 2,5M) Aktuální RAC > 1M den průměrně cca <0,99 - 1,2) :)

Vytížení GPU:
Obrázek
Není to sice 99% na všech, ale lepší než před tím, kdy WU trvalo přes hodinu. Niní cca 9 minut.

Jak na to:

Pro zvýšení efektrivity Multi GPU na Moo! jsou na Cimrmanovy použity ovladače 11.11, Crossfire-X vypnuto a toto nastavení Moo na WEBu:
Obrázek
Tedy pro jiný počet GPU je dobré nastavit hodnotu na nGPU-1 Prozatím jsem nelaboroval s novým nastavením, ale předpokládám, že výsledky budou podobné.

Nepříjemnosti:
- Zátěž 4 vláken procesosru s 11.11, lze odstranit 11.12, ale s časovou penalizací v podobě 30s na Cimrmanovi.
- Zátěž není plně 99%, stále jsou rezervy.
- Z grafu zátěže je zřejmé, že se 3 GPU chvíli flákají a čekají na dokončení WU. Zatím minimalizováno u 11.11 naopak u 11.12 došlo k prodloužení čekání.
Naposledy upravil(a) Horvi dne sob 21 led, 2012 23:53, celkem upraveno 1 x.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9886
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#2 Příspěvek od vkliber » sob 21 led, 2012 22:45

Horvi : dík za report 33iii .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#3 Příspěvek od Dzordzik » sob 13 kvě, 2017 02:17

Ahoj,
mohl bych poprosit o info jestli je možné pustit víc jednotek než jednu na každé z grafik? U mě se vytížení pohybuje kolem 50% tak bych chtěl zkusit pustiti 2 jednotky na každém GPU najednou. Mohl bys mi prosím poslat ukázku app_configu? Zkoušel jsem podle stejného vzoru co funguje jinde ale bez úspěchu. Jsem v tomto projektu nováček a chtěl bych v neděli něco spočítat na sprintu. Děkuju.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

jiri kovar
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1079
Registrován: ned 20 črc, 2008 09:31

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#4 Příspěvek od jiri kovar » sob 13 kvě, 2017 12:11

Moo! bych zrovna dvě jednotky nepouštěl.
Srovnám-li to s Collatzem, který mi vytěžuje grafiku skoro na 100% a má teploty 80C (HD7970), tak Moo! i když to nevytíží úplně na doraz zvedne teploty přes 90C.
Ta aplikace je velmi agresívní. Ze začátku než jsem na to přišel, mi párkrát lehl počítač a poctivě jsem dal grafiky na default. Prostě je to podobné jako PG u CPU. Např. když pojedeš LLR aplikaci na osmi vláknech, ještě to neznamená, že bude výkonnější než na 4 - právě naopak. A vzpomeň si, jaké zatížení ti ukazuje správce úloh při 4 jednotkách LLR a jaké při 8 (tipuju tak 60% proti 100%). Moc bych to nehrotil, zvlášť když je důležité, aby šly body z CPU do PT.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9886
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#5 Příspěvek od vkliber » sob 13 kvě, 2017 12:38

app_config.xml

Kód: Vybrat vše

<app_config>
  <app>
    <name>dnetc</name>
    <gpu_versions>
      <gpu_usage>0.50</gpu_usage>
      <cpu_usage>0.25</cpu_usage>
    </gpu_versions>
  </app>
</app_config>
tag <name> ... název aplikace jak je uveden v souboru client_state.xml
tag <gpu_usage> ... kolik GPU má obsadit jedna WU (v tomto případě půlku)
tag <cpu_usage> ... kolik CPU má obsadit jedna WU (neříká to kolik si skutečně vezme CPU, ale kolik ta jednotka nahlásí BOINC klientu že si bere CPU, pustíš li teda 4 jednotky, každá 0.25 CPU, tak obsadí jedno celé jádro a BOINC ti na něm už nepustí žádnou další CPU jednotku jiného projektu)
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#6 Příspěvek od Dzordzik » sob 13 kvě, 2017 13:49

No právě že na mých grafikách je vytížení lehce přes 50%, TDP kolem 65% a teploty kolem 70st max, takže mi to indikuje že se grafiky flákají a to já nerad :-)
Každopádně vyzkouším a dám vědět jak to vypadá u mě. Děkuju za poznatky.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#7 Příspěvek od Dzordzik » ned 14 kvě, 2017 06:06

Tak jsem zkusil na moo jet 2 jednotky najednou a jsou validní, obě dohromady za 25 minut při zatížení okolo 75-80%, s jednou ejdnotkou to bylo ani ne 50% a nepozuruju nic z toho co píše Jirka Kovář, teploty jsou i s founders chlazením od 67 do 74 st, tj. oproti Collatzu ticho a chládeček. Nevím jestli se teda něco změnilo, ale to že by app byla agresivní rozhodně nepozoruju. Oproti tomu Collatz se 3 jednotkama na masakr. Teď zkouším pustit jenom jednu jednotku a porovnat časy.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#8 Příspěvek od Dzordzik » ned 14 kvě, 2017 11:36

Tak u mě jedna jednotka průměrně kolem 840s, 2 jednotky souběžně jsou za 1520, takže se jet 2 souběžně vyplatí pokud nepotřebuju prioritizovat výdělek z CPU.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Jozef J
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 263
Registrován: pon 02 čer, 2014 16:54
rok narození: 10 črc 1978
ID CNT statistics: 22419

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#9 Příspěvek od Jozef J » ned 14 kvě, 2017 16:01

http://moowrap.net/results.php?userid=7 ... e=4&appid=

u mna zhruba 680s na jednotku priemer na 1080ti , jedna jednotka v pocitani. vytazenost 85% gpu z . vacsinou co mam skusenosti -optimalne: setria sa jadra a pri viac jednotkach stupne latencia a casy na jednotku . system sa zacne zasekavat lebo gpu ide na 100% lebo je pretazene. neskusal som ale na moo

graficke karty sli to tiez pridava na casoch jednotiek .. mal som davnejsie 3-sli titan maxwell a tam to bolo krasne vidno .. ked som valil gpugrid 45hh kde o tom pise zoltan napriklad
idealne by boli mat po jednom gpu v jednom pc-systeme a z vysoko pretaktovanym cpu .. napr. z 7700k na 5.0 45hh cpu alebo podobne procaky

edit: tak ja mam dve za cca 1400sec pri nastaveni jedna jednotka .
dzor- je jedno ci robis dve naraz za 1600sec alebo dve za sebou samostatne za 680+680 45hh jednoducha matematika. ale mozno ta gravitacia nejake sekundy pridava alebo ubera.. ja som dost daleko od Cz 45hh prospel by nejaky vyklad o tom ....
lookas- tak prestavene .. cakam na vysledky dik za tip

vynikajci tip - prve jednotky za 634 sec :smt038 http://moowrap.net/workunit.php?wuid=46877227 a to pc este pouzivam takze to pojde dole ked bude na pc klud okrem boinc . teploty uz mam 78 cca . aj vytazenie stuplo na 115 v power limit
Naposledy upravil(a) Jozef J dne ned 14 kvě, 2017 18:53, celkem upraveno 5 x.

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#10 Příspěvek od Dzordzik » ned 14 kvě, 2017 17:39

U MOO se to tak neprojevuje, tam se na 100% vytížení GPU nedostanu ani se 3 jednotkama a 2 jednotky jsou na 1080Ti rychlejší než jedna.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 796
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#11 Příspěvek od LookAS » ned 14 kvě, 2017 17:53

na GTX1080Ti si přepněte v nastavení projektu použítí algoritmu (core) z auto select -1 na core #8 (CUDA 4-pipe 256-thd). automatika používá pomalejší core #0 (CUDA 1-pipe 64-thd).
Teda aspoň u mě to pomohlo.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#12 Příspěvek od Dzordzik » ned 14 kvě, 2017 19:30

Jozef J píše:http://moowrap.net/results.php?userid=7 ... e=4&appid=
dzor- je jedno ci robis dve naraz za 1600sec alebo dve za sebou samostatne za 680+680 45hh jednoducha matematika. ale mozno ta gravitacia nejake sekundy pridava alebo
Psal jsem při jedné na GPU 840s, 2 jednotky souběžně jsou za 1520. 2x840 je 1680, což je poněkud více než 1520, takže při nastavení 2 jednotek na 1 GPU ušetříš 160s na každé grafice. A je celkem jedno kde se zrovna nacházíš :-)
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#13 Příspěvek od Dzordzik » ned 14 kvě, 2017 19:32

LookAS píše:na GTX1080Ti si přepněte v nastavení projektu použítí algoritmu (core) z auto select -1 na core #8 (CUDA 4-pipe 256-thd). automatika používá pomalejší core #0 (CUDA 1-pipe 64-thd).
Teda aspoň u mě to pomohlo.
Taky zkusím, děkuju.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17600
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#14 Příspěvek od forest » čtv 23 srp, 2018 20:52

Právě jsem náhodou zjistil. že tento projekt umí zajímavou věc a tou je multitasking na GPU. Možná jsem někde něco přehlédnul, ale nepamatuji se, že by tohle některý z projektů dosud uměl, nebo že by o tom zde někdo psal. I na CPU je to poměrně ojedninělá záležitost v DC. Jedna jednotka se rozběhla na stroji, kde jsou dva Titáni X, tedy stejné grafiky. Nevím, zda by to šlo i s různými grafikami. Obě grafiky jsou přitom vytíženy opravdu naplno, tedy 99% a to i dle spotřeby. Ještě loni bylo výhodné přenastavovat projekt na počítání dvou jednotek na grafice, aby ji vůbec dokázal plně vytížit, nyní to zvládá i se dvěma naráz :smt038

Je to docela průlomová věc, která by se možná dala využít i třeba na GPUGRIDu, PG a dalších názočnějších projektech, kde je dlouhá doba výpočtu.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Nastavení projektu na MultiGPU sestavách

#15 Příspěvek od nenym » čtv 23 srp, 2018 21:53

Má to i odvrácenou tvář - GPU aplikaci nelze donutit počítat pouze na jedné GPU, tedy aspoň mně se to nepodařilo ani s pomocí cc_config tagu <exclude_gpu>. Jinými slovy na multiGPU sestavách stejného druhu (ATI/nV) nelze počítat s Moo jiný projekt.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Moo! Wrapper“