vzdálené ovládaání

Fórum týkající se ostatních programů a to jak spojených s DC, tak i systémových atd..

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

vzdálené ovládaání

#1 Příspěvek od eisler jiri » úte 26 pro, 2017 12:00

tak pšátelé mám dotaz. gdyž se chci podívat na to proč jeden z adopťáků nepočítá (forest těch sčotů má na triku moc a není v jeho silách kontrolovat všechny ani denně) já bychsomse mohl postarat o hlášku, případně přepnout dočasně na jiný projekt. ale děti nejsem momentálně šopén se bez asistence k počítadlu dohrabat a gdyž jó tak za chvilku musím znovu se natáhnout v posteli. přitom se chci vzdáleně přihlásit a pic kozu do vazu zase neznámé heslo.
1) proč to udělali tak blbě? při každém restartu se hesla mění. snad by stačilo aby partner o změnu požádal
2) chápu, že mají strach o komerční využívání jejich SW jak píší, ale to mi hlava nebere. stačí se optat k čemu to využívám a pravdu si mohou snadno zjistit
3) při tom je jasné, že to de. kluci vzdáleně ovládají týmové počítače celý rok
4) pokud by chcali nějaký mírný poplatek nejsem proti, ale dvakrát týdně otravovat foresta o žádost hesla se mi ekluje a než se dostanu k počítadlu tak je již neznámé :smt102
Obrázek
Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: vzdálené ovládaání

#2 Příspěvek od Honza » úte 26 pro, 2017 12:40

Nevím, jak je na těch strojích nastavena sít, ale nešlo by používat BOINCTask?
Není třeba se ke každému stroji připojovat zvlášt, jde tím monitorovat chod BOINCu i průběh jednotek, zasnamenávat historii, povolovat/zakazovat práci a vůbec fajnové věci.
Z jednoho programu, lokální i vzdálené BOINC instance.
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#3 Příspěvek od eisler jiri » úte 26 pro, 2017 13:16

jo to zní fine, ale nedoporučoval bych aby každý se mohl montovat do počítačů do nichž mu nic není 45ff mě by stačilo heslo na adopťáky trvalé do odvolání
Obrázek
Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: vzdálené ovládaání

#4 Příspěvek od Honza » úte 26 pro, 2017 14:10

Samosebou zabezpečit, remote_host.cfg a gui_rpc_auth.cfg, viz třeba http://boinc.berkeley.edu/wiki/Controll ... C_remotely
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: vzdálené ovládaání

#5 Příspěvek od forest » úte 26 pro, 2017 21:05

Jirku plně chápu, nicméně v nastavení a ovládání team Vieweru mám jistě značné mezery. Budu moc vděčný za nápovědu a radu.

Mám všechny týmové adopťáky i své stroje přihlášené na jeden TV účet + všechny tři týmové stroje v Praze. Na druhý (týmový) TV účet jsou přihlášené stroje ve správě Brušperáků. Ty dva účty se mně kdysi podařilo nějak provázat, už dávno netuším jak, ale funguje to.

Jirka chce přístup TV na dva stroje, jejichž provoz platí a jedou na jeho účty. Když mu pošlu ID a heslo, tak se tam připojí. Po restartu stroje už je ale heslo jiné a zase se nepřipojí. Tedy žádá něco trvalého.

Na druhou stranu tým vzhledem k zabezpečení ostatních strojů nemůže dát Jirkovy plný přístup ke všem spravovaným strojům, sdělením globálních přihlašovacích údajů.

Otázka zní. Dá se nějak přiřadit plný přístup Jirkovi k těm dvěma strojům? Tedy aby měl plný přfístup jen k nim a k jiným ne a já měl stále ke všem, i k těm jeho?

Uživatelský avatar
bundaboy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1300
Registrován: sob 01 kvě, 2010 23:00
rok narození: 0- 0-1978
ID CNT statistics: 6579
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#6 Příspěvek od bundaboy » úte 26 pro, 2017 22:11

Na tech dvou pocitacich zadej v TV vlastni heslo (+muzes zakazat generovani tech nahodnych) a dej ho Jirkovi.
Obrázek
-
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: vzdálené ovládaání

#7 Příspěvek od forest » úte 26 pro, 2017 23:12

Díky za rychlou radu, vyzkošíme.

JakuP
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 242
Registrován: úte 22 pro, 2015 12:37
rok narození: 12 kvě 1981
ID CNT statistics: 18958

Re: vzdálené ovládaání

#8 Příspěvek od JakuP » stř 27 pro, 2017 17:16

Pokud by to nikde nic nekomplikovalo, také by se mi líbil přístup k mému Skylakovi, abych mohl i bez zatěžování foresta řídit použití Skylaka při Primegrid Challenge :-)
Obrázek

eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#9 Příspěvek od eisler jiri » čtv 28 pro, 2017 18:54

no no nic akorát jsem naslanej. forest udělal podle bundova návodu trvalá hesla a fungovalo to celí den. a dnes? na jednom zase je heslo neznámé. u druhého nemůžu ověřit neb není připojen TV. tak novým rokem končím. přihlašte se pro adopťáky jedu do konce ledna pak mi spadne nálada pod bod mrazu
Obrázek
Obrázek

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1258
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#10 Příspěvek od Dzordzik » čtv 28 pro, 2017 19:52

To asi bude tím že to Forest neudělal jak měl, nebo něčím jiným. Pokud v TW nastavíš heslo na stálé, tak to musí fungovat pořád, TW musí být zapnut, alespoň jako služba aby byl dostupný a musí fungovat internet. To je všechno ... Forest, jestli chceš a máš chuť, zavolej mi jak se v tom budeš rýpat, nastav to a já to zkusím omknout a zkusím se připojit jestli to funguje ať Jiříkovi z těch pokusů nerupne provaz, bylo by škoda takového tahouna ....
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: vzdálené ovládaání

#11 Příspěvek od forest » čtv 28 pro, 2017 20:39

Problém je jinde. Už pár dní laboruji s tou ATI 280x v GPU4 co Jirka adoptoval ale postupně už asi zdechla úplně. Několikeré restarty přerostly dnes v zamrzání PC. Bohužel vzhledem ke svátkům a návštěvám doma jen přespáváme a já neměl skoro kdy se tomu posledních pár dní věnovat. Postupně jsem vyměnil HDD, RAM, přeinstaloval systém, vyměnil zdroj a dnes zkoušel jen sólo tu jednu grafiku, bez 7970-ky. Problémy se stupňují, takže viník je jasný. Od zítřku už budu doma, takže udělám posledních několik zoufalých kroků pro oživení, ale ta karta je asi už out.

Tedy problém dnes neměl Jirka asi s TV, ale TV nejel pro to, že byl ten PC zamrznutý celý. Alespoň odhaduji, jelikož po návratu domů zamrznutý byl a kreditu dneska moc nepřihodil.

Zítra otestuji jak TV na obou strojích, tak se pokusím odstranit i zbylé potíže. Každopádně ta rada s trvalým heslem včera fungovala skvěle, to by mělo být přesně to potřebné.

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1258
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#12 Příspěvek od Dzordzik » čtv 28 pro, 2017 22:20

Ta 280x u mě taky už zdechá, nejdřív dělala jednom vadné jednotky a dneska už i chyby v obraze, artefakty atd. nějak ty ATIny zdechají ...
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
bundaboy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1300
Registrován: sob 01 kvě, 2010 23:00
rok narození: 0- 0-1978
ID CNT statistics: 6579
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#13 Příspěvek od bundaboy » čtv 28 pro, 2017 23:20

Me pred par tydny taky umrela 280X od Asusu. :smt022

A zrovna muj nejvetsi pracant... Tipuju, ze za par mesicu uz budu pocitat jen na CPU.
Obrázek
-
Obrázek Obrázek

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1258
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#14 Příspěvek od Dzordzik » pát 29 pro, 2017 06:36

Dyť to byl Aušus :-) Nějak se nám tenhle nešvar rozmáhá. Historicky, a to je už setsakra pár let co se pohybuju kolem IT, tak desky i GK od ATI dycinky zdechaly víc než nVidie, bohužel se na tom asi nic nezměnilo. Je to už pár let co se nepohybuju kolem reklamací ale tváří se to tak. Dřív jsem měl přesné info o reklamovatelnosti kde čeho, dneska už bohužel nemám.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#15 Příspěvek od eisler jiri » pát 29 pro, 2017 13:07

tak já to vzdávám, asi sem blbej. na jednom adopťáku mi to hlásí připojení nepovoleno z důvodů několika neůspěšných připojení. na druhém to furt hlásí u partnera není zapojen TV :smt015
tak to zkusím restartovat :smt102
Obrázek
Obrázek

eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#16 Příspěvek od eisler jiri » pát 29 pro, 2017 13:25

ani ň i po restartu celého počítače
EDIT: tak jó už sem se tím prokosal, ale furt mi tvrdí, že má podezření na komerční zneužití 45hh
Obrázek
Obrázek

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1258
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: vzdálené ovládaání

#17 Příspěvek od Dzordzik » pát 29 pro, 2017 16:41

Nooo jóóóó. už tě odhalili, ty starej komerčňáku :-)
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1053
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: vzdálené ovládaání

#18 Příspěvek od Dadu from Silesia » pát 29 pro, 2017 20:30

Dzordzik píše:Dyť to byl Aušus :-) Nějak se nám tenhle nešvar rozmáhá. Historicky, a to je už setsakra pár let co se pohybuju kolem IT, tak desky i GK od ATI dycinky zdechaly víc než nVidie, bohužel se na tom asi nic nezměnilo. Je to už pár let co se nepohybuju kolem reklamací ale tváří se to tak. Dřív jsem měl přesné info o reklamovatelnosti kde čeho, dneska už bohužel nemám.
A bylo to stejné i před zavedením bezolovnaté pájky?
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: vzdálené ovládaání

#19 Příspěvek od forest » pát 29 pro, 2017 20:43

To se zase musím ATI zastat. Jedna z těch čtyř 7970-tek z původního osazení CII jede furt non-stop, právě aktuálně v tom Jirkově adoptovaném stroji. Dvě zdechly ještě v záruce a poslední jsme prodali. Inkriminovanou 280-ku jsem musel vyndat, takže pojede jen s tou jednou grafikou, než dostanu do rukou tu 280-ku od Dzordzika. Sice zobrazuje normálně, ale ihned po zatížení ji spadnou takty na minimum a nepočítá. Testováno dnes na jiných zdrojích, projektech i v jiných dvou počítačích. Je to jedna z grafik, kterou nám na jaře věnoval Simpanz.

Hold něco vydrží téměř všechno, něco se po čase odporoučí. Obě byly týmu darované, tak je to jen o čase a nějakém to ladění, nic horšího. Ale je mně takového HW líto.


Jinak jsem Jirko rád, že ti to spojení funguje. Jestli ti to hlásí nějaké podezření, tak toho si vůbec nevšímej. Hlavně že to jede a nemusím ti posílat ta aktuální hesla. Provoz už snad bude opět bezproblémový, jen výkon úměrně nižší.

Odpovědět

Zpět na „Software“