Chyba při výpočtu Linux

Fórum týkající se ostatních programů a to jak spojených s DC, tak i systémových atd..

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Zpráva
Autor
Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu Linux

#21 Příspěvek od Dzordzik » čtv 22 lis, 2018 18:39

Rozumím, měl jsem to stejně, proč to chce tolik netuším, nějaké dementní nastavení projektu, nevím o tom že by to šlo omezit, bohužel. jinak nVidia karty mají obecně pod firemním CUDA vyšší výkon než pod OpenCL. Tam jsou zase silnější AMD karty.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 331
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Chyba při výpočtu Linux

#22 Příspěvek od Abby » čtv 22 lis, 2018 21:54

Kdyby to šlo přesunout na jiný disk tak bych to udělala a počítala i to, ale nepřišla jsem na to jak ty data přesunout, prostě jsou někde v / a ani nevím kde, protože různé popisy a návody se rozcházejí, oficiální stránka tvrdí že je to v /home jenže tam to nemám a tam by nebyl problém s místem, další stránka tvrdí že to je v /var/lib/boinc-client ale tahle složka u mě ani neexistuje takže nevím a jsem ráda že to funguje :-D Je to tak trochu magie křížená se šamanismem :-D Ono rozběhnout to taky nebylo nic jednoduchého a trvalo mi to několik večerů než jsem to rozběhla opravdu spolehlivě a stejně se občas stane že když ukončím grafického klienta a pak ho znova spustím tak nevidí projekty a musím zadat příkaz systemctl restart boinc-client.service aby to šlo. Nevím, nechápu, ale funguje to a to je hlavní.

Takže opencl pro Nvidia nemám řešit, rozumím tomu správně? AMD možná budu mít za rok nebo dva až budu měnit současnou Nvidii.
Hlavní je, že všechny moje projekty fungují a už nechybují, takže díky :-)

Uživatelský avatar
Czech Human
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1036
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Chyba při výpočtu Linux

#23 Příspěvek od Czech Human » čtv 22 lis, 2018 22:06

Tak přesunout to na jiný disk jde a velmi snadno - kupříkladu Clonezilla umí klonovat disky velmi dobře. Pak už si jen přenastavíš kolik prostoru které partition dáš a hotovo.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Uživatelský avatar
Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 331
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Chyba při výpočtu Linux

#24 Příspěvek od Abby » čtv 22 lis, 2018 22:22

S tím bych asi potřebovala trochu poradit :-) Ono by to jistě přesunul resp. zkopíroval i obyčejný cp, ale mě jde o to, aby si Boinc ukládal jednotky jinam, ostatně asi nepotřebuje superrychlé SSD a spíš by uvítaly více prostoru :-) Místo na jiném disku mám, jen zkrátka nevím jak Boincu říct že to má ukládat jinam.

edit: aha, teď mi asi došlo jak to myslíš. Já ale nechci měnit rozmístění ani velikost jednotlivých partition, vyhovuje mi to tak jak to mám, jen bych potřebovala změnit umístění složky kam si Boinc stahuje jednotky, tedy to co je ve Windows v ProgramData a v Antergos bůhví kde :-)

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1086
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: Chyba při výpočtu Linux

#25 Příspěvek od Dadu from Silesia » pát 23 lis, 2018 00:12

nevím jak na linuxu, ale ve win mi při instalaci nabídne po zmáčknutí Advanced změnu umístění pro boinc manager a zvláště pro projekty(data direktory)

Uživatelský avatar
Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 331
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Chyba při výpočtu Linux

#26 Příspěvek od Abby » pát 23 lis, 2018 01:34

V Linuxu se instaluje jinak a při instalaci z repozitáře, ať už v GUI nebo v konsoli to instaluje programy "tam kam patří", tedy většinou do /bin. Linux je v tomhle jiný a žádná možnost "advanced" se při instalaci nenabízí. Umístění projektů a dalších souborů jsem už našla, je to /var/lib/boinc a jsou tam nejen projekty ale i xml soubory a další, prostě to co je ve Windows v ProgramData. Ale je to právě na tom hlavním disku, v rootu. A program jako takový je nainstalovaný v /bin jako ostatně všechny programy. A předpokládám, že konfigurační soubory by mohly být asi v /home ale nevím kde.

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu Linux

#27 Příspěvek od Dzordzik » pát 23 lis, 2018 06:39

Ono se to na LInuxu neinstaluje tam kam to patří, ale tam kam si programátor řekl že to patří a uživatel s tím bez rekomplilace nic nezmůže, což je mimořádně debilní. Jeden z důvodů proč odmítám na Linux přejít. Ve spoustě věcí mě omezuje a kromě bezpečnosti mi nic navíc nenabízí, naopak. Je potřeba věci nazývat pravými jmény. Navíc a co je ještě horší, se to mezi verzema mění. Když jsem ho z repo instaloval poptvé byl někde, když jsem odinstaloval a nainslovat stejným způsobem znovu, složky se změnily. Divné? V Linuxu už se ničemu nedivím ... Ani jedna ze složek mi samozřejmě nevyhovuje, ze stejných důvodů jako Abby a nestojí mi to za to abych se tím nervoval, raději jedu dál na Windows, tam mám nad systémem aspoň základní kontrolu z hlediska toho co, kde kam, jako jsem zvyklý už od dob DOSu. Nesnáším když mám disk zasraný miliardama souborů, ve kterých se nevyznám, netuším proč tam jsou a nemůžu zmenit jejich umístění. Mimochodem, na Win dám vyhledávat a při stejně zadané podmínce mám výsledek do minuty. Na Linuxu jsem se výsledku nedočkal ani po půl hodině ... I tohle je důvod proč Abby pořád neví kde ta složka je, asi taky nemá nerva čekat půl dne než Linux najde to co se hledá.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 331
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Chyba při výpočtu Linux

#28 Příspěvek od Abby » sob 24 lis, 2018 18:21

Pokud není programátor prase (a takových je drtivá většina), tak se programy instalují tam kam patří tedy do /bin. A já jsem se ještě nesetkala s programem z repozitáře, který by se instaloval jinam a musím říct, že tenhle systém mi vyhovuje mnohem víc než ve Windows, kde jsou dvoje Program Files a další nelogičnosti. Prostě programy patří do programů. Já tě nijak nepřesvědčuju abys přešel na Linux, je to každého věc co používá a různí lidé mají různé požadavky, to je v pořádku. Mě ve spoustě věcí omezují Windows a taky nikomu neříkám že je to špatný systém a že ho nemá používat. Prostě každého věc.
Vyhledávání v Linuxu mi funguje stejně jako ve Windows, tedy okamžitě a je to jedna z mála věcí která mi fungovala vždycky stejně spolehlivě. Sice na Spotlight z macOS nemá ani jeden systém ale tvrdit že nefunguje vyhledávání znamená, že je něco špatně u tebe a většinou je to v nastavení. Taky mi jednou nefungovalo hledání ve Windows, řešila jsem to asi týden a pak jsem si všimla že jeden rádoby odborník (kamarád kterého jsem požádala o nastavení Windows tak, aby fungovaly) mi vypnul indexování souborů. Pak se má něco najít když to taková trubka vypne... Takže jsem to zase zapnula a od té doby to bylo bez problémů. Jenže nakonec jsem zjistila, že mi povypínal spoustu důležitých věcí a nainstaloval mi např. takový šmejd jako je CCleaner, který rozbil zase další věci a pro změnu mi odstranil skvělý Revo Uninstaller, který používám na odinstalování programů včetně balastu okolo (i v registru) a než řešit co všechno to je a vrátit to zpátky tak jsem radši instalovala načisto. Prostě odborník na svém místě a to dělá v servisu počítačů. Jestli tohle dělá běžným uživatelům tak se mu asi velice často vrací že jim něco nefunguje a nefunguje jim to kvůli jeho zásahu.

Jinak v Linuxu máš stejnou volnost jako ve Windows, jen z důvodu neznalosti to vypadá složité. Já když jsem se poprvé setkala s Windows, nechápala jsem jak takový těžkopádný a neohrabaný a nelogický systém vůbec může někdo používat a jak se v něm může někdo vyznat protože jsem byla zvyklá na jednoduchost macOS. A když jsem viděla Ovládací panely tak jsem se vysloveně zhrozila. Místo aby tam byly věci pro nastavení systému tam tam byla nepřehledná změť různých ikonek, které byly řazené abecedně a nikoliv tématicky. To aspoň ve Windows 10 už je nastavení logičtější i když kvůli některým věcem se stále musí do těch starých Ovládacích panelů. Ovšem postupně jsem se leccos naučila a i když mi ve Windows stále chybí spousta základních věcí počínaje hloupým snímkem obrazovky na klávesovou zkratku, tak jsem se je prostě naučila nějak používat i když mi nevyhovují. Ale co jsem nainstalovala LTSB tak aspoň nemusím každý půl rok řešit proč zase něco nefunguje.

Kdybych věděla co hledám tak to najdu a kdybych věděla co změnit tak to změním :-) Ale nevím ani ve Windows jak změnit složku pro stažené projekty :-)

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu Linux

#29 Příspěvek od Dzordzik » ned 25 lis, 2018 04:19

Ve Win nemám zapnuté indexování. Hledám soubory se stejným zadáním. tj. stejná maska pro vyhledávání. Ve Win najdu do 3 minut, v Linuxu jsem nenašel ani po 3 hodinách ... Pokud někdo ví čím je to způsobené, budu rád za radu.

Microsoft Windows
Download the installer, then double-click the installer icon.
Install options:

You can set install options by clicking the "Advanced" button on the configuration screen. The options are:

Program directory - where BOINC's program files will be stored.
Data directory - where BOINC's data files will be stored.

Pokud už BOINC máš nainstalovanýa jenom jej chceš přesunout, tak:
Exit BOINC (BOINC Manager->File->Exit, check "stop running tasks"->OK.
Uninstall BOINC through add/remove programs.
Move the data directory to the new place. For instance, from C:\Programdata\BOINC to E:\BOINC\
Install BOINC using its installer.
In the third screen of the installer, click Advanced.
In the next screen, change the path to the data directory from C:\Programdata\BOINC to E:\BOINC\
Continue installation as normal.

Linux:
First create a directory on the HDD where you want the data directory to be, i.e. /home/martianstorm/boinc_data (This example is using martianstorm as your username. If it is different, then substitute the username you actually use. Also, you don't need to use underscore like I did, as I just think it makes for easier reading.)

Then from the terminal,
1. Stop the boinc client = sudo service boinc-client stop
2. Copy the existing data to the new location = sudo cp -R /var/lib/boinc-client/* /home/martianstorm/boinc_data/
3. Make sure permissions are set correctly = sudo chown boinc:boinc -R /home/martianstorm/boinc_data/*
4. Edit the /etc/default/boinc-client file to point to the new data directory = sudo gedit /etc/default/boinc-client and look for the entry that starts with # This is the data directory of the BOINC core client. Add an # in front of the BOINC_DIR="/var/lib/boinc-client" line and then add the following below that line BOINC_DIR="/home/martianstorm/boinc_data" and save the file then exit the text editor.
5. Start the boinc client = sudo service boinc-client start

You can check the BOINC Manager's Event Log to see if the data directory being used changed to /home/martianstorm/boinc_data.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 331
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Chyba při výpočtu Linux

#30 Příspěvek od Abby » ned 25 lis, 2018 13:52

Děkuji za návod, obávám se ale že mi nepomůže, je starý. Data mám uložena ve /var/lib/boinc a kde je soubor k editaci nevím, v /etc/default však ne.

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu Linux

#31 Příspěvek od Dzordzik » ned 25 lis, 2018 16:14

To je možné, ale víš že to jde. Použij hledání musí to jít.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 331
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Chyba při výpočtu Linux

#32 Příspěvek od Abby » ned 25 lis, 2018 17:09

Já vím že to jde, jenže když ani nevím kde je a jak se jmenuje konfigurační soubor, tak to bych snáze našla tu pověstnou jehlu :-D

Jinak třeba příkaz pro zastavení služby Boinc je u mě systemctl stop boinc-client.service, pro porovnání. A dnešní linuxové distribuce to mají už asi všechny takhle, že jedou na systemctl. Stačilo by mi najít ten konfigurační soubor, s ostatním si poradím :-)

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu Linux

#33 Příspěvek od Dzordzik » ned 25 lis, 2018 18:39

Hledej, kdo hledá najde.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6744
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Chyba při výpočtu Linux

#34 Příspěvek od nenym » pon 26 lis, 2018 12:21

existuje docela inteligentní příkaz whereis co_hledam
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 484x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1204
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Chyba při výpočtu Linux

#35 Příspěvek od Indy » pon 26 lis, 2018 19:29

Nebo příkaz find

find /home -name *.jpg
prohledá adresář home a všechny vnořené a zobrazí soubory s příponou jpg ...

P.S.: Nehledáš soubor gui_rpc_auth.cfg ?
P.S.: Mám jedno PC na Linux Mint, mrknu na to, bude to určitě obdoba, pak napíšu více, ale až zítra
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu Linux

#36 Příspěvek od Dzordzik » úte 27 lis, 2018 08:52

Ahoj Indy, už ani nevím co jsem onehdá hledal, výsledkem bylo že když jsem ten stejný soubor hledal ve Win, tak jsem to do 3 minut měl přes Total comandera, když jsem totéž hledal v Linuxu se stejnou maskou pod Linuxem tuším v Tux commanderu nebo jak se ten bazmek jmenoval, tak to prohledávalo tak brutálně pomalu že to bylo až neuvěřitelné. Když jsem vyměnil asi 3 jiné manažery, tak je to ve všech stejné. A to jsem hledal dokonce tak jsem jsem pak už omezoval adresáře, to samozřejmě hledání zkrátilo, ale nezrychlilo. Něco je tam špatně ale netuším co. podlastné bylo že když jsem cvičně zkoušel najít soubor ve složce kde objektivně byl, tak ho to stejně nenašlo. Ne vždycky, ale dost často. Od té doby jsem neměl nervy Linux spouštět. Nic mi nepřináší, rychlejší v projektechc o mě zajímají na mém HW není a jenom mi žere metráky času který nemám. Ještě jsem nad ním hůl nezlomil, ale daleko k tomu nemám.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1204
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Chyba při výpočtu Linux

#37 Příspěvek od Indy » úte 27 lis, 2018 09:12

Mám Linux Mint 17.3 a přesně sedí vše podle návodu níže od Dzordzika.
Adresář s daty je /var/lib/boinc-client/ a je nutno opravit proměnnou BOINC_DIR, která je v konfiguračním souboru boinc-client, pozor na dvou místech, a to /etc/default/ a /etc/init.d/
Upozorňuji na práva k souborům, na možné skryté soubory atd.

P.S.: Nezkoušel jsem to, jsem rád, že mi to tu funguje, měl jsem totiž dost problémů s ovladači a dvěma grafikami.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu Linux

#38 Příspěvek od Dzordzik » úte 27 lis, 2018 12:07

Tak sláva. Tj. by to mělo fungovat i na dalších distri založených na Ubuntu. Bohužel to co používá Abby je zřejmě nějaká exotičtější distri, která má adresáře jinak. Tka jako tak by ty soubory měly někde existovat, je jedno kde, tam se zeditují podle pochopitelného schématu a musí to fungovat. není důvod proč by nemělo. Teď už jenom ty soubory najít, když je to tak jednoduché a rychlé :-)
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2296
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Chyba při výpočtu Linux

#39 Příspěvek od Honza » úte 27 lis, 2018 12:33

Trochu off-topic, ale přesto - 3 minuty je nějak pomalé.
Total Commander a např. 200 000 souborů na "běžném" SSD je otázka méně jak minuty, u mě asi 40 vtreřin.

Pokud to někomu připadá pomalé nebo nechce čekat (nemluvím o zbytečných 3 minutách), doporučuji Everything.
V kombinaci s Total CMD je to bomba - vyhledat "boinc" je pak doslova otázka jedné vteřiny.

Dzordzik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu Linux

#40 Příspěvek od Dzordzik » úte 27 lis, 2018 14:54

Jestli jsem to správně pochopil z webu, tak EWF udělá na pozadí jako služba žurnál, který pak dokáže využít při libovolném hledání TCD i jakýkoli jiný software, který má funkci hledání? Jka moc to vytěžuje systém? Kolik to zabere RAM a jak moc nebo málo tam jdou nastavit pravidla indexace? Vyloučit adresáře atd?
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Odpovědět

Zpět na „Software“