chyby při výpočtu

Moderátoři: petnek, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
merlin10
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 09 pro, 2010 01:23
rok narození: 18 bře 1977
ID CNT statistics: 15324

chyby při výpočtu

#1 Příspěvek od merlin10 » sob 02 bře, 2013 21:04

Ahoj všichni,
uvítám jakýkoliv nápad. Mám problém s padáním jednotek v podstatě u všech projektů a stává se to vždy když spustím hru kterou občas hraji Cabal. Někdy mě při spuštění ohlásí chybu při výpočtu a ukončí chybou 1 až 6 úloh není v tom žádné pravidlo kolik úloh skončí chybou a nestává se to při každém spuštění ale cca 1 ze 3 případů. Pokud hru nepouštím tak s výpočty žádné problémy nejsou.
Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7088
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: chyby při výpočtu

#2 Příspěvek od nenym » sob 02 bře, 2013 22:52

Toto dělají nekorektně či vyloženě chybně naprogramované aplikace. Spekulace: nějaká "zkratkovitá" amatérsky či chybně použitá instrukce hry se dostane mimo svůj předpokládaný paměťový prostor a náhodně interaguje s jinými právě spuštěnými procesy - třeba přepíše obsah nějaké paměťové buňky.
Pomoc je jediná Exclusive_applications.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 535x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

merlin10
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 09 pro, 2010 01:23
rok narození: 18 bře 1977
ID CNT statistics: 15324

Re: chyby při výpočtu

#3 Příspěvek od merlin10 » sob 02 bře, 2013 23:50

nenym píše:Toto dělají nekorektně či vyloženě chybně naprogramované aplikace. Spekulace: nějaká "zkratkovitá" amatérsky či chybně použitá instrukce hry se dostane mimo svůj předpokládaný paměťový prostor a náhodně interaguje s jinými právě spuštěnými procesy - třeba přepíše obsah nějaké paměťové buňky.
Pomoc je jediná Exclusive_applications.
Díky za odpověď , je možné že v Cabalu něco provedli s posledním updatem v prosinci, protože do té doby to fungovalo bez problémů cca 4 roky, tak zkusím cabal hodit do exlusive aplikací a uvidíme jestli to pomůže a pak to eventuelně zkusím zrušit až v březnu proběhne další update
Obrázek
Obrázek

InHuMan
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 238
Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
rok narození: 19 pro 1989
ID CNT statistics: 134

Re: chyby při výpočtu

#4 Příspěvek od InHuMan » ned 03 bře, 2013 10:47

nenym píše:Spekulace: nějaká "zkratkovitá" amatérsky či chybně použitá instrukce hry se dostane mimo svůj předpokládaný paměťový prostor a náhodně interaguje s jinými právě spuštěnými procesy - třeba přepíše obsah nějaké paměťové buňky.
Každý proces (aplikace) má svůj vlastní paměťový prostor a k cizímu se nedostane. (Pokud tedy tazatel nepoužívá Win98 a starší... :))
Možné by to bylo, pokud by daná hra běžela s administrátorskými právy, ale pochybuji, že by k tomu mohlo dojít bez úmyslu. Spíš bych to viděl na nějakou hardwarovou chybu.
Aktuální stav týmových počítačů
IQE: Obrázek
Cimrman: Obrázek
IQE farma: Obrázek
Matfyz farma: Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17858
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: chyby při výpočtu

#5 Příspěvek od forest » ned 03 bře, 2013 14:00

Kolik té paměti máš? Mohlo by to totiž dělat i to, když máš zaškrtnuté v BM ponechávat rozpočítané úkoly v paměti a pak by jsi přesáhnul hrou to množství co ti zbývá. V BM je nastavené kolik procent si má maximálně vzít a někteří klienti až dřív ukončovali nekorektně rozpracované jednotky, pokud jiná aplikace tu nastavenou mez přesáhla. To by i odpovídalo tomu, že ti to zhazuje nahodile různé množství jednotek.
Zkus nahodit nějaký na paměť málo náročný projekt, co to bude dělat.

Každopádně napiš co máš za systém, verzi BM, u jakých projektů se ti to vyskytlo a přesné znění té chybové hlášky.

merlin10
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 09 pro, 2010 01:23
rok narození: 18 bře 1977
ID CNT statistics: 15324

Re: chyby při výpočtu

#6 Příspěvek od merlin10 » ned 03 bře, 2013 14:53

forest píše:Kolik té paměti máš? Mohlo by to totiž dělat i to, když máš zaškrtnuté v BM ponechávat rozpočítané úkoly v paměti a pak by jsi přesáhnul hrou to množství co ti zbývá. V BM je nastavené kolik procent si má maximálně vzít a někteří klienti až dřív ukončovali nekorektně rozpracované jednotky, pokud jiná aplikace tu nastavenou mez přesáhla. To by i odpovídalo tomu, že ti to zhazuje nahodile různé množství jednotek.
Zkus nahodit nějaký na paměť málo náročný projekt, co to bude dělat.

Každopádně napiš co máš za systém, verzi BM, u jakých projektů se ti to vyskytlo a přesné znění té chybové hlášky.
Takže mám WIN 7 64b, BM 7.0.28, 8 GB RAM. Hlášku doplním hned jak mě to udělá znovu. Za poslední 2 měsíce jsem hlavně počítal WCG, Rosettu a k tomu QCN, WUprop a na GPU Moo. A chybu mě to vyhodilo u všech z nich i QCN a ten není na paměť zrovna náročný, jediný co nehodilo chybu je Moo.
Obrázek
Obrázek

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1165
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: chyby při výpočtu

#7 Příspěvek od Dadu from Silesia » ned 03 bře, 2013 16:09

Je to tím Cabalem před časem jsem narazil na podobný problém s touto hrou kdesi na jiném forů taky letá bez problémů a najednou bac. Nevým jestli se to vyřešilo nesledoval jsem to.

Odpovědět

Zpět na „Rady a návody“