Problem z pocitacom Bsod WHOA

Moderátoři: petnek, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jozef J
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 267
Registrován: pon 02 čer, 2014 16:54
rok narození: 10 črc 1978
ID CNT statistics: 22419

Problem z pocitacom Bsod WHOA

#1 Příspěvek od Jozef J » úte 26 črc, 2016 01:34

tak uz 2 tyzdne bojujem s tymto problemom.http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... ssage.html
po 2 rokoch bezchybnej prevadzky , zhruba 14,7 zacali po nejakych updatoch a pretaktovani tie chybove hlasky,
cpu5960x mobo- x99 formula asrock,ssd512gc crucial, .. urobil som uz vsetko a vymenil aj dosku a nic nepomaha.prepastovat a piny su dobre.
objednal a dal som procesor von do inej dosky x99 msi carbon pro gaming(novinka)..nic ..to same bsod ked som sa pokusal nainstalovat windows z kluca-rozne verzie 8,10 , do windows uspesnej instalacie som sa ani nedostal lebo bsod skakalo ihned v instalaciii windowsu :evil: este horsie ako ta asrock

resety biosov, skuska starsich a aj najnovsich biosov,prechadzovat pamat ddr4(64gb kit4x) a aj inu2x16gb vsetky len na 2133mhz.ddr4, ziadne taktovanie
preistalacie os, z win 8,8,1 a teraz na 10 (origo aj enterprise z technetu) , vyberanie baterky a resetovanie pinom nic nic..nepomaha

je to ako mor proste vam po 10-20-30 minutach skoci bsod a nic sa neda robit. a znova a znova. najhorsie je ked sa pokusite preinstalovat windows.. chyby potom hadze kazdych par minut takze sa nedostanete ani do uspesnej instalacie..mne sa to nakonic podarilo po 2 dnoch :oops: a potvrdzuju to aj ludia co sa stazuju ked zagoglite. dohaduju sa tam v pripevku odkaze ze ci to uz teda nieje chyba microsoftu alebo nvidie.

tak cakam na tretiu dosku od asrock ..uvidime. podla mna je to nejaka chyba microsoftu lebo v diskusiach vela ludom slape pc roky dobre a potom nastane zo dna na den takato situacia.. nepomoze ani perfektny priebeh memo86 testu ani nic.. precital som o tom probleme za ten cas vela forum ov a
tak mi to aj logicky pride ako chyba windows z niecim z cpu a kontrolerom.. lenze ked uz nevedia poradit ani majstri z netu tak je problem.

Uživatelský avatar
Meharts
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 703
Registrován: úte 04 bře, 2008 10:09
ID CNT statistics: 2
Bydliště: Castle in the city Brušperk 37 let

Re: Problem z pocitacom Bsod WHOA

#2 Příspěvek od Meharts » úte 26 črc, 2016 10:03

Začal bych testem s jiným napájecím zdrojem. Potom otestovat Ramky po jedné s jednou cizí potom vyndat CPU přepastovat a nakonec bych řešil desku jako celek.

Edit: Zdroj bývá častým problémem. Stači když bude měkká větev na CPU a kolísavé napětí ti udělá BSOD

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17858
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Problem z pocitacom Bsod WHOA

#3 Příspěvek od forest » úte 26 črc, 2016 13:15

Také HDD může být příčinou. Jednou už se mně to stalo.

Jozef J
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 267
Registrován: pon 02 čer, 2014 16:54
rok narození: 10 črc 1978
ID CNT statistics: 22419

Re: Problem z pocitacom Bsod WHOA

#4 Příspěvek od Jozef J » úte 26 črc, 2016 16:32

ramky vymenene vo vsetkych moznych kombinaciach. cpu tiez ,ved som menil dosky niekolko krat.
zdroij tiez vymeneny corsair rm 1000 za superflower 1300 , ziadna zmena,
vyzera to naozaj na ten ssd, ked som ho dal do starsieho pc kde je ide s-ata boot disk. a zmenil v biose z ide na ahci tak aj na tom starom pc zrazu bsod.. potom naspat na ide a bez problemov ten pc a aj ide sata, ssd skusim premazat nejakym secure softom
fakt zabava na leto + novy ssd asi :smt022 45kk

Jozef J
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 267
Registrován: pon 02 čer, 2014 16:54
rok narození: 10 črc 1978
ID CNT statistics: 22419

Re: Problem z pocitacom Bsod WHOA

#5 Příspěvek od Jozef J » úte 26 črc, 2016 23:19

dnes cisto nova doska: asrock x99 WS ,novy bios.....
vymenil som ram ,zdroj za evga g2 1300, a nakoniec aj ten crucial 550 512gb ssd za obycajny sata hdd z win 10 a stale whoa bsod. vymenena graficka za staru 275 nvidia nic..
vsetko som menil v krizovej zostave aby sa nasla chyba ale nepomohlo. ostatne som nepripajak k doske len 1ssd a ten na test hdd z druheho pc kde funguje bez problemov., mechanika a ostatne hdd vobec neboli pripojene. menil som aj kable ,sata, pripojny psu ..nic
este som skusal v biose menit ide a ahci ale nic..
dal som nakoniec este von z pc skrine a dal to vsetko na krabicu . ci nahodou niekde nieco nepreraza a neopiera. a nechal pc bez dotyku pohybu ci nieco neskratuje
to iste ked som skusal nainstalovat win z usb kluca.
v biose som skusal vzdy default nastavenie a aj osvedcene mierne zvysenie napatia ako odporucaju guru na anglickych weboch. nic nepomohlo
nakoniec som dal linux mint na kluc a aj ten kolaboval do whoa bsod.. zaujmave ze stavove kody na doske svietia aa -vsetko dobre
takze naozaj ide o zly procesor 33ooo :oops: :smt022 a nasiel som aj anglicke vlakno kde tak isto jednemu nakoniec islo o zly procak 5960x , snad to najdem a pastnem sem

Jozef J
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 267
Registrován: pon 02 čer, 2014 16:54
rok narození: 10 črc 1978
ID CNT statistics: 22419

Re: Problem z pocitacom Bsod WHOA

#6 Příspěvek od Jozef J » úte 26 črc, 2016 23:26

tak pani aktivoval som len jedno jadro a pc uz 15 minut ide bez bsod.. takze mam na cpu tu istu chybu ako spominany pripad na webe.. 33ooo tam mu to jeden pan pekne rozpisal ze ide o chybu ked nejako jedno jadro spanikari a vypne druhe a to zase dalej, ale aj komunikacia medzi procesorom a pamatou.. alebo ta chladiaco hmota pod tou vrchnou castou na procesore-senzor dava chybne udaje a vypne cpu..neviem kazdopadne zaujmava chyba.. jemu uznali reklamaciu tak dufam,

Odpovědět

Zpět na „Rady a návody“