Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Do threadů v koši se nedá už nic psát. Pokud zde náhodou naleznete něco důležitého, tak na to prosím upozorněte a bude zvážen přesun daného tématu zpět do fóra.

Moderátor: nenym

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Bubak
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 312
Registrován: pát 03 lis, 2006 16:38

Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#1 Příspěvek od Bubak » ned 04 říj, 2009 12:51

V souvislosti se zapojením pár GPU hledám něco co mi nahradí BOINCStudio a bylo přitom plně funkční s BOINC core 6.10.
Vývoj BOINCStudia zamrzl už dáávno, je sice trochu funkční, ale není vidět jak core využívá GPU.
Zkusil jsem i BOINCView 2.50 beta (nic novějšího jsem nenašel). Bohužel ani v něm není vidět jak se co počítá.
Dál by bodla i možnost nastavování ala preferences v BOINCManageru, např. přepínání jestli chci na GPU poučítat i při používání PC.

Nevíte tedy někdo o něčem novějším a funkčnějším?
Private (old) + CCU stats. No team, best team. ;-)

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9734
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#2 Příspěvek od vkliber » ned 04 říj, 2009 20:25

Bohužel, pokud vím tak zatím nic podobného neexistuje.

Ale poptávka po něčem podobném na fórech projektů je celkem vysoká, tak uvidíme ... jsem optimistický, že něco v dohledné době vznikne ;-) .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
MIZ
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 600
Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#3 Příspěvek od MIZ » pon 05 říj, 2009 11:49

Zkusil jsi toto?
eFMer BoincTasks
"BoincTasks the visual BOINC interface, the ideal way to view your BOINC tasks.
BoincTasks can be used to manage a single computer locally or all your computers remotely.
Handles even larger amounts of Tasks/Wu well, and makes it ideal for computers with GPU.
"
Naposledy upravil(a) MIZ dne pát 09 říj, 2009 19:10, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9734
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#4 Příspěvek od vkliber » pon 05 říj, 2009 13:09

To budu muset vyzkoušet, to je skvělá novinka (Version 0.20 October 2009).
Díky.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9734
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#5 Příspěvek od vkliber » pon 05 říj, 2009 14:27

Tak jsem to vyzkoušel a vypadá to velice dobře.

Připojil jsem 4 PC (localhost, 2x PC ve firemní síti a jedno PC přes internet).
Lze zobrazit v jednom okně jednotky na všech těchto PC.
Lze zobrazit všechny Tabsy (Projekty, Úkoly, Přenos, Zprávy, Statistiky).
Na kartě Projekty a Úkoly lze provádět všechny operace (Aktualizovat, Pozastavit, Žádnou další práci, ...)
Na kartách lze třídit podle všech sloupečků ... ovládat projekt nezávisle na kterém je PC

Je vidět, že to je horká verze, má to pár chybiček, špatně dotahuje názvy projektů (říká koukni do logu, ale žádný log jsem nenašel), grafy statistik se mi nějak nechtěly zobrazit, při zobrazení více PC v jednom okně s různou rychlostí přístupů (jedno v lokální síti a jedno přes internet) poněkud vázla komunikace (při zobrazení pouze toho PC na pomalém připojení to bylo v pohodě).

Je to velice pozitivní, pokud se vychytají mouchy, tak to určitě budu používat.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
RoKro
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 491
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#6 Příspěvek od RoKro » úte 06 říj, 2009 20:54

Hm, localhosta jsem připojil, ale připojit přes internet počítač v práci se nedaří. Nojo, je za firewallem, má svoji IP adresu a pak externí IP adresu, pod kterou se asi zobrazují venku všechny počítače ze sítě. Kdyby někdo tuhle kombinaci prostřelil, prosím o návod pro nás pomalejší lamy.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#7 Příspěvek od Don » úte 06 říj, 2009 21:12

co proxy tunel... viz. google
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9734
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#8 Příspěvek od vkliber » úte 06 říj, 2009 21:58

RoKro píše:Hm, localhosta jsem připojil, ale připojit přes internet počítač v práci se nedaří. Nojo, je za firewallem, má svoji IP adresu a pak externí IP adresu, pod kterou se asi zobrazují venku všechny počítače ze sítě. Kdyby někdo tuhle kombinaci prostřelil, prosím o návod pro nás pomalejší lamy.
Ten můj domácí počítač přes internet je za vícero překážkami a stejně to chodí (PC v práci -- router v práci -- internet -- ADRL anténa -- router doma -- domácí PC). Pro ten softík BoincTasks platí stejné harakiri se souborem remote_hosts.cfg jako pro připojení pomocí BOINCManagera. Koukni sem (na konci příspěvku je moje řešení).
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
RoKro
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 491
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#9 Příspěvek od RoKro » úte 06 říj, 2009 22:16

Prostuduju si to a vyzkouším a dám vědět. Ale musím se na to vyspat :-) Dík
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
RoKro
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 491
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#10 Příspěvek od RoKro » pát 09 říj, 2009 10:20

Po prostudování vkliberova návodu a návodu v boincwiki se ještě chci ujistita doptat:

1) Když chci z domova ovládat počítač v práci
Na pc v práci založím soubor remote_hosts.cfg a v něm bude jediný řádek s IP adresou mého domácího pc. Ne s jeho adresou v mé domácí síti, ale s tou veřejnou 85.207.206.250, což je vlastně adresa mého ADSL modemu, jestli to dobře chápu.
Při připojování z domova pak zadám v BM do jména počítače veřejnou IP adresu mého pracovního kompu 82.142.124.93.
Tohle stačí? Jak bude zajištěno, že se budu z domova snažit připojit zrovna k mému pracovnímu pc a ne k jinému v rámci pracovní sítě (navenek se asi všechna pc z pracovní sítě tváří, že mají stejnou IP.)? Nebo mám v BM dát při připojování pracovního kompu 82.142.124.93:31416? I tak bych se BM mohl snažit připojovat k jinému pc v pracovní sít, na kterém běží BOINC. Je tedy nutné spouštět v práci svůj BOINC s parametrem -gui_rpc_port xxxx, abych odlišil svůj pracovní pc od ostatních tím jiným portem?
Budu takhle moci ovládat pracovní pc z kterékoliv domácího pc, když ty domácí mají všechny (oba) stejnou veřejnou adresu?

2) Když chci z práce ovládat domácí počítač
To je vlastně asi zrcadlově stejné

Dík za trpělivost se mnou.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9734
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#11 Příspěvek od vkliber » pát 09 říj, 2009 10:34

Ano, postup by měl být správný.
RoKro píše:Jak bude zajištěno, že se budu z domova snažit připojit zrovna k mému pracovnímu pc a ne k jinému v rámci pracovní sítě (navenek se asi všechna pc z pracovní sítě tváří, že mají stejnou IP.)?
Toto musí zajistit firemní router. Z domu se budeš připojovat na veřejnou firemní IP adresu (venkovní IP adresa routeru) a budeš se připojovat na port 31416. Na routeru pak bude přesměrování
- "požadavek z venku na port 31416 přesměruj na lokální IP adresu 1"
- "požadavek z venku na port 31417 přesměruj na lokální IP adresu 2"
... atd
další PC v práci pak musíš připojit na jiném portu.

Můj původní příspěvek na fóru je zde kde popisuji opačnou cestu (z práce na domácí router a na domácí PC bez veřejné IP adresy).
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
RoKro
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 491
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#12 Příspěvek od RoKro » pát 09 říj, 2009 10:58

Aha, tak to aspoň vyzkouším opačným směrem, ovládat z práce domácí komp. Ten sice v nepřítomnosti nechávám zapnutý málokdy, ale aspoň to zkusím. V práci nejsem správcem sítě, jen jedna z řadových "lopat" a směrování adres na routeru neovlivním, leda bych trochu zmáčknul naše kluky síťařský ;-) Ale oni by mě spíš vyřvali, že při odchodu nevypínám komp a neodhlašuju se ze sítě :-)
P.S. - ten odkaz ve tvém předchozím příspěvku mi ukazuje jen "Nejste oprávněn číst toto fórum". Asi je z nějaké zrušené nebo neveřejné větve. Ten tvůj odkaz o příspěvek dřív jsem ale pročetl.
Dík
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9734
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#13 Příspěvek od vkliber » pát 09 říj, 2009 11:16

RoKro píše:P.S. - ten odkaz ve tvém předchozím příspěvku mi ukazuje jen "Nejste oprávněn číst toto fórum". Asi je z nějaké zrušené nebo neveřejné větve. Ten tvůj odkaz o příspěvek dřív jsem ale pročetl.
Už by to mělo fungovat, vytáhl jsem ho z koše (možná bude trochu zmuchlaný :lol: )
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
gigadisk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 804
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#14 Příspěvek od gigadisk » pát 09 říj, 2009 18:56

Mi to nedalo, protože jsem včera instaloval na PC i notebook VNC, abych mohl spravovat na dálku PC a přes vdálenou plochu to bohužel nejde, protože pak padne CUDA. Ale zpátky k problému, nainstaloval jsem na obě mašiny HAMACHI a spojil je do jedný sítě. Nastavil jsem si porty.Da se přes to připojit i když není veřejná IP a nemusí se řešit nastavení routeru a přeposílání portů, pokud na router nemáte přístup (to většinou jen admin a ajták). Překvapila mě i rychlá odezva VNC a vše se dá nastavit hned a snadno. Pokud nemá člověk šanci dostat se k routeru, je tohle jediný způsob, který se ještě dá zkousnout. Jinak VNC můžu doporučit, dost luxusní je si hrát s PC nadálku a sledovat jak se na monitoru hejbe myš a vše se samo spouští. Spolubydla byl z toho úplně vedle. 51aaa

Uživatelský avatar
MIZ
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 600
Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#15 Příspěvek od MIZ » pát 09 říj, 2009 19:09

gigadisk píše:Jinak VNC můžu doporučit
... pokud nejedete Visty, tam jsem to nezprovoznil. :evil:
Hamachi považuji za součást základní výbavy každého počítačovce. 33iii
Naposledy upravil(a) MIZ dne pát 27 lis, 2009 12:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17133
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#16 Příspěvek od forest » pát 09 říj, 2009 19:22

MIZ píše:
gigadisk píše:Jinak VNC můžu doporučit
... pokud nejedete Visty, tam jsem to nezprovoznil. :evil:
Oba týmové PC jsou na Vistách a zprovozněné VNC mají, takže by to jít mělo, jen se na ně zaboha nemůžu dostat z Linuxu 45dd

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 759
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#17 Příspěvek od LookAS » pát 09 říj, 2009 19:31

gigadisk píše:Mi to nedalo, protože jsem včera instaloval na PC i notebook VNC, abych mohl spravovat na dálku PC a přes vdálenou plochu to bohužel nejde, protože pak padne CUDA.
nesmis pouzivat vzdalenou plochu z windows, ale pripojovat se pres specialni programky, jako treba UltraVNC, RealVNC apod. Prvne jmenovany mam vyzkouseny, pouzivam.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2285
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#18 Příspěvek od Honza » stř 14 říj, 2009 16:48

LookAS píše:nesmis pouzivat vzdalenou plochu z windows, ale pripojovat se pres specialni programky, jako treba UltraVNC, RealVNC apod. Prvne jmenovany mam vyzkouseny, pouzivam.
To není přesné. Je možné používat VNC, ale bez mirror driveru - řekněme obdoba HW akcelerace, která používá MS v RPD (vzdálená plocha).

eFMer BoincTasks vypadá slibně, vyzkouším.
Jestli to bude OK, stálo by za to je finančně podpořit...i když kvůli tomu to asi nedělají...

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9734
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#19 Příspěvek od vkliber » úte 20 říj, 2009 18:07

Dneska vyšla nová Beta verze 0.23 (stáhne se sama po nainstalování release 0.22) programu eFMer BoincTasks.
Má hodně vylepšené zobrazování GPU a MT tasků, více barevného rozlišení jednotlivých WUs, opraveno spousta chyb (jiné vznikly ;-) ), grafy stále blbnou ... ale je vidět že na tom někdo fakt maká ... a dá se to už používat.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9734
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

#20 Příspěvek od vkliber » pát 27 lis, 2009 11:23

Občas to sleduji, poslední verze 0.28. Pro představu jeden screen a seznam důležitých vychytávek :
boinc_tasks.png
boinc_tasks.png (57.69 KiB) Zobrazeno 2819 x
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Odpovědět

Zpět na „Neaktuální, OT, no prostě vše co se časem smaže“