Jen moje motto, kterého se držím: Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.
Jinak opravdu velmi, ale fakt velmi, zvažuji další činnost na otevřeném poli BOINC

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym
Z tehle vety je to snad jasne vsem...The reason that all of the credits are gone and you need to reregister is a new law that recently went into effect. Your account was dormant for nearly 10 and the new law mandates that after a certain amount of time all personal info, such as accounts, user names and passwords have to be erased from the servers. Your user account was beyond the deadline so it and presumably the credits that went with it have been erased. I don’t know if it is possible get them back.
The scientific work that you did for the project is still safely stored and available to the climate scientists.
Hele zase jsme u toho. Jsem snad já nějakej právník. Abych rozumněl těm blbostem? Už ted je ten systém tak příšernej, zachvilku aby pekař byl expert na IT a vystudovanej právník. Tebe bych pověsil na první kandelábr. Kvůli takovým tu je takovej bordel. Já jsem jen blbej dobrovolník, co chce pomoct vědě a chce aby po něm něco zůstalo. A ne aby za tři roky po mě digitální stopa kompletně zmizela. Na tohle to jsem před deseti lety nemyslel. A jak tu byla správná řeč o IQE, tak ho taky vymažete protože je už po smrti více než tři roky? Co bude dalšího? Budu si muset na jeden počítač přihlásit všechny projekty a občas prokliknout, abych byl aktivní a nesmazali mě? Znovu opakuji já jsem jen blbý dobrovolník a nebudu si tohle to studovat. To se na to vybodnu a týhle šaškárny se dál zůčastnovat nebudu. Já v nicku a kreditu a meziprojektové ID nevidím žádná soukromá data. Jsou to veřejná data z veřejné databáze, ze které čerpají ostatní. Jediné z čeho mám škodolibou radost, je to že jak Ty Honzo tak i Drozdík po třech letech neaktivity přestanete existovat a nikdo už nebude vědět, že jsi objevil nějaké prvočíslo. Tvůj nick u toho je taky soukromý údaj. To si z podpisu taky nesmažeš a chlubíš se tím. A pak tu máš řeči.Honza píše: Prosím, přečti si něco základního k GDPR.
Pak ti bude jasné, proč už nesmí držet tvé osobní údaje a proč tě nekontaktují.
Zoufala hloupost kvete...gigadisk píše: Tebe bych pověsil na první kandelábr. Kvůli takovým tu je takovej bordel.
Výš kolik takových imbecilů co nahlašují kdejakou píčovinu je? Co dělají lidem naschvály kvůly úplným blbostem.gigadisk píše: že si nastuduju GDPR a nastoupím někam jako úředník a nebo škodič a každou neziskovku, která tyhle pravidla bude porušovat budu nahlašovat.
Souhlasím, je třeba získat co nejvíce informací. Potom zkusíme navrhnout nějaké řešení ku prospěchu počtářů.forest píše:Nechme to chvilku uležet. Osobně o tomto slyším prvně a nedokáži to tedy celé posoudit. Nemám rád ukvapené názory a rozhodnutí. Navrhuji toto:
1. některý z počtářů, kterému účet byl smazán, kontaktuje na uvedeném mailu admina a optá se ho na možný postup, jak se dostat ke svému kreditu zpět.
2. pročíst si podrobně jejich fórum a zjistit, zda na takový dotaz již někomu neodpovídali. Předpokládám, že podobných nabručených počtářů bude hodně
3. promyslet postup, aby se nám to jinde nestalo. Co je potřeba udělat, aby nás projekt považoval za aktivní? Stačí se jen přihlásit na webu k účtu, musí se spojit BM se serverem projektu, nebo musíme odevzdat nějakou práci? Se vším tím se dá nějak pracovat a zautomatizovat takovou procedůru, aby se účet nesmazal. Chápu, že je to opruz, ale když s tím nic neuděláme rychle, může se nás to týkat všech a na různých projektech.
Osobně se mně to také nezamlouvá, ale jsme malí páni na to, nějaký zákon měnit. Jak toto budeme řešit v rámci CNT o.p.s. nejsem nyní schopný odpovědět. Dosud jsem o tom ani neslyšel.
Drozdíku ty se raději starej o sebe a nestarej se o to, jak žiju já. Víš jak mi to dělá dobře, když to teď čtu? To že tobě se něco nelíbí znamená, že to co dělám, dělám dobře. To že mi Honza poslal něco v angličtině na kolika stránkách čemu vůbec nerozumím a ani to nehodlám studovat. Protože mám už tak málo volného času o který mě tenhle systém okrádá. Zlatý Egypt a jeho 42 nařízení, nebo https://cs.wikipedia.org/wiki/Chammurap ... kon%C3%ADk super bylo, že ten šutr byl na veřejně přístupném místě a mohl si ho přečíšt každý, křesťanské desatero a mohl bych pokračovat. Ty už jsi jak politik, neznalost zákona neomlouvá, čteš si pravidelně zákoníky a novely? Pochybuju. A když už se v něčem začínají lidi orientovat, tak jim to vláda změní. To máš to samý jako pokladní, naučí se nazpaměť všechny kódy a když už je moc rychlá a všechno ji krásně jde, tak přijde její šéf a dá ji novou stránku s novými kódy, aby náhodou babča nezakrněla. Věřím, že pokud se lidi chovají slušně, něpotřebují tu milion zákonů. Jen kvůli pár individuím co pořád něco zkouší musí vycházet nové a nové zákony. Já bych takové vejkuky postavil bez slitování ke zdi a ti další už by to přestali zkoušet. Ve středověku si s tím uměli poradit velmi rychle. Krádež jabka se trestala smrtí. To není jak dnes recidivista 19x trestaný.Dzordzik píše:To Gigadisk:
promiň, ale jsi snad malý dítě, abys nevěděl že neznalost zákona neomlouvá, platí pro všechny bez rozdílu a to, že se ti to nelíbí, není důvod kopat kolem sebe a hledat kdo kolem tebe za to všechno může?
"Tebe bych pověsil na první kandelábr. Kvůli takovým tu je takovej bordel".
"Jediné z čeho mám škodolibou radost, je to že jak Ty Honzo tak i Drozdík po třech letech neaktivity přestanete existovat ... "
Můžeš mi vysvětlit z jakého důvodu si tady vůči Honzovi dovoluješ? Že ti napsal o čem to je, na základě jakého důvodu ti to bylo vymazáno? Nějak nenacházím slušných slov. Myslím že by ses měl zamyslet nad tím jak se tady prezentuješ, na koho a z jakého důvodu útočíš a minimálně Honzovi se omluvit. A to jestli jsi pekař, záměčník nebo právník je naprosto jedno, slušně chovat by se měli umět všichni.