Stránka 1 z 3

Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: ned 04 říj, 2009 12:51
od Bubak
V souvislosti se zapojením pár GPU hledám něco co mi nahradí BOINCStudio a bylo přitom plně funkční s BOINC core 6.10.
Vývoj BOINCStudia zamrzl už dáávno, je sice trochu funkční, ale není vidět jak core využívá GPU.
Zkusil jsem i BOINCView 2.50 beta (nic novějšího jsem nenašel). Bohužel ani v něm není vidět jak se co počítá.
Dál by bodla i možnost nastavování ala preferences v BOINCManageru, např. přepínání jestli chci na GPU poučítat i při používání PC.

Nevíte tedy někdo o něčem novějším a funkčnějším?

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: ned 04 říj, 2009 20:25
od vkliber
Bohužel, pokud vím tak zatím nic podobného neexistuje.

Ale poptávka po něčem podobném na fórech projektů je celkem vysoká, tak uvidíme ... jsem optimistický, že něco v dohledné době vznikne ;-) .

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pon 05 říj, 2009 11:49
od MIZ
Zkusil jsi toto?
eFMer BoincTasks
"BoincTasks the visual BOINC interface, the ideal way to view your BOINC tasks.
BoincTasks can be used to manage a single computer locally or all your computers remotely.
Handles even larger amounts of Tasks/Wu well, and makes it ideal for computers with GPU.
"

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pon 05 říj, 2009 13:09
od vkliber
To budu muset vyzkoušet, to je skvělá novinka (Version 0.20 October 2009).
Díky.

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pon 05 říj, 2009 14:27
od vkliber
Tak jsem to vyzkoušel a vypadá to velice dobře.

Připojil jsem 4 PC (localhost, 2x PC ve firemní síti a jedno PC přes internet).
Lze zobrazit v jednom okně jednotky na všech těchto PC.
Lze zobrazit všechny Tabsy (Projekty, Úkoly, Přenos, Zprávy, Statistiky).
Na kartě Projekty a Úkoly lze provádět všechny operace (Aktualizovat, Pozastavit, Žádnou další práci, ...)
Na kartách lze třídit podle všech sloupečků ... ovládat projekt nezávisle na kterém je PC

Je vidět, že to je horká verze, má to pár chybiček, špatně dotahuje názvy projektů (říká koukni do logu, ale žádný log jsem nenašel), grafy statistik se mi nějak nechtěly zobrazit, při zobrazení více PC v jednom okně s různou rychlostí přístupů (jedno v lokální síti a jedno přes internet) poněkud vázla komunikace (při zobrazení pouze toho PC na pomalém připojení to bylo v pohodě).

Je to velice pozitivní, pokud se vychytají mouchy, tak to určitě budu používat.

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: úte 06 říj, 2009 20:54
od RoKro
Hm, localhosta jsem připojil, ale připojit přes internet počítač v práci se nedaří. Nojo, je za firewallem, má svoji IP adresu a pak externí IP adresu, pod kterou se asi zobrazují venku všechny počítače ze sítě. Kdyby někdo tuhle kombinaci prostřelil, prosím o návod pro nás pomalejší lamy.

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: úte 06 říj, 2009 21:12
od Don
co proxy tunel... viz. google

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: úte 06 říj, 2009 21:58
od vkliber
RoKro píše:Hm, localhosta jsem připojil, ale připojit přes internet počítač v práci se nedaří. Nojo, je za firewallem, má svoji IP adresu a pak externí IP adresu, pod kterou se asi zobrazují venku všechny počítače ze sítě. Kdyby někdo tuhle kombinaci prostřelil, prosím o návod pro nás pomalejší lamy.
Ten můj domácí počítač přes internet je za vícero překážkami a stejně to chodí (PC v práci -- router v práci -- internet -- ADRL anténa -- router doma -- domácí PC). Pro ten softík BoincTasks platí stejné harakiri se souborem remote_hosts.cfg jako pro připojení pomocí BOINCManagera. Koukni sem (na konci příspěvku je moje řešení).

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: úte 06 říj, 2009 22:16
od RoKro
Prostuduju si to a vyzkouším a dám vědět. Ale musím se na to vyspat :-) Dík

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 09 říj, 2009 10:20
od RoKro
Po prostudování vkliberova návodu a návodu v boincwiki se ještě chci ujistita doptat:

1) Když chci z domova ovládat počítač v práci
Na pc v práci založím soubor remote_hosts.cfg a v něm bude jediný řádek s IP adresou mého domácího pc. Ne s jeho adresou v mé domácí síti, ale s tou veřejnou 85.207.206.250, což je vlastně adresa mého ADSL modemu, jestli to dobře chápu.
Při připojování z domova pak zadám v BM do jména počítače veřejnou IP adresu mého pracovního kompu 82.142.124.93.
Tohle stačí? Jak bude zajištěno, že se budu z domova snažit připojit zrovna k mému pracovnímu pc a ne k jinému v rámci pracovní sítě (navenek se asi všechna pc z pracovní sítě tváří, že mají stejnou IP.)? Nebo mám v BM dát při připojování pracovního kompu 82.142.124.93:31416? I tak bych se BM mohl snažit připojovat k jinému pc v pracovní sít, na kterém běží BOINC. Je tedy nutné spouštět v práci svůj BOINC s parametrem -gui_rpc_port xxxx, abych odlišil svůj pracovní pc od ostatních tím jiným portem?
Budu takhle moci ovládat pracovní pc z kterékoliv domácího pc, když ty domácí mají všechny (oba) stejnou veřejnou adresu?

2) Když chci z práce ovládat domácí počítač
To je vlastně asi zrcadlově stejné

Dík za trpělivost se mnou.

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 09 říj, 2009 10:34
od vkliber
Ano, postup by měl být správný.
RoKro píše:Jak bude zajištěno, že se budu z domova snažit připojit zrovna k mému pracovnímu pc a ne k jinému v rámci pracovní sítě (navenek se asi všechna pc z pracovní sítě tváří, že mají stejnou IP.)?
Toto musí zajistit firemní router. Z domu se budeš připojovat na veřejnou firemní IP adresu (venkovní IP adresa routeru) a budeš se připojovat na port 31416. Na routeru pak bude přesměrování
- "požadavek z venku na port 31416 přesměruj na lokální IP adresu 1"
- "požadavek z venku na port 31417 přesměruj na lokální IP adresu 2"
... atd
další PC v práci pak musíš připojit na jiném portu.

Můj původní příspěvek na fóru je zde kde popisuji opačnou cestu (z práce na domácí router a na domácí PC bez veřejné IP adresy).

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 09 říj, 2009 10:58
od RoKro
Aha, tak to aspoň vyzkouším opačným směrem, ovládat z práce domácí komp. Ten sice v nepřítomnosti nechávám zapnutý málokdy, ale aspoň to zkusím. V práci nejsem správcem sítě, jen jedna z řadových "lopat" a směrování adres na routeru neovlivním, leda bych trochu zmáčknul naše kluky síťařský ;-) Ale oni by mě spíš vyřvali, že při odchodu nevypínám komp a neodhlašuju se ze sítě :-)
P.S. - ten odkaz ve tvém předchozím příspěvku mi ukazuje jen "Nejste oprávněn číst toto fórum". Asi je z nějaké zrušené nebo neveřejné větve. Ten tvůj odkaz o příspěvek dřív jsem ale pročetl.
Dík

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 09 říj, 2009 11:16
od vkliber
RoKro píše:P.S. - ten odkaz ve tvém předchozím příspěvku mi ukazuje jen "Nejste oprávněn číst toto fórum". Asi je z nějaké zrušené nebo neveřejné větve. Ten tvůj odkaz o příspěvek dřív jsem ale pročetl.
Už by to mělo fungovat, vytáhl jsem ho z koše (možná bude trochu zmuchlaný :lol: )

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 09 říj, 2009 18:56
od gigadisk
Mi to nedalo, protože jsem včera instaloval na PC i notebook VNC, abych mohl spravovat na dálku PC a přes vdálenou plochu to bohužel nejde, protože pak padne CUDA. Ale zpátky k problému, nainstaloval jsem na obě mašiny HAMACHI a spojil je do jedný sítě. Nastavil jsem si porty.Da se přes to připojit i když není veřejná IP a nemusí se řešit nastavení routeru a přeposílání portů, pokud na router nemáte přístup (to většinou jen admin a ajták). Překvapila mě i rychlá odezva VNC a vše se dá nastavit hned a snadno. Pokud nemá člověk šanci dostat se k routeru, je tohle jediný způsob, který se ještě dá zkousnout. Jinak VNC můžu doporučit, dost luxusní je si hrát s PC nadálku a sledovat jak se na monitoru hejbe myš a vše se samo spouští. Spolubydla byl z toho úplně vedle. 51aaa

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 09 říj, 2009 19:09
od MIZ
gigadisk píše:Jinak VNC můžu doporučit
... pokud nejedete Visty, tam jsem to nezprovoznil. :evil:
Hamachi považuji za součást základní výbavy každého počítačovce. 33iii

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 09 říj, 2009 19:22
od forest
MIZ píše:
gigadisk píše:Jinak VNC můžu doporučit
... pokud nejedete Visty, tam jsem to nezprovoznil. :evil:
Oba týmové PC jsou na Vistách a zprovozněné VNC mají, takže by to jít mělo, jen se na ně zaboha nemůžu dostat z Linuxu 45dd

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 09 říj, 2009 19:31
od LookAS
gigadisk píše:Mi to nedalo, protože jsem včera instaloval na PC i notebook VNC, abych mohl spravovat na dálku PC a přes vdálenou plochu to bohužel nejde, protože pak padne CUDA.
nesmis pouzivat vzdalenou plochu z windows, ale pripojovat se pres specialni programky, jako treba UltraVNC, RealVNC apod. Prvne jmenovany mam vyzkouseny, pouzivam.

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: stř 14 říj, 2009 16:48
od Honza
LookAS píše:nesmis pouzivat vzdalenou plochu z windows, ale pripojovat se pres specialni programky, jako treba UltraVNC, RealVNC apod. Prvne jmenovany mam vyzkouseny, pouzivam.
To není přesné. Je možné používat VNC, ale bez mirror driveru - řekněme obdoba HW akcelerace, která používá MS v RPD (vzdálená plocha).

eFMer BoincTasks vypadá slibně, vyzkouším.
Jestli to bude OK, stálo by za to je finančně podpořit...i když kvůli tomu to asi nedělají...

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: úte 20 říj, 2009 18:07
od vkliber
Dneska vyšla nová Beta verze 0.23 (stáhne se sama po nainstalování release 0.22) programu eFMer BoincTasks.
Má hodně vylepšené zobrazování GPU a MT tasků, více barevného rozlišení jednotlivých WUs, opraveno spousta chyb (jiné vznikly ;-) ), grafy stále blbnou ... ale je vidět že na tom někdo fakt maká ... a dá se to už používat.

Re: Náhrada BoincView (Boincstudio) pro BOINC 6.10.x. Existuje?

Napsal: pát 27 lis, 2009 11:23
od vkliber
Občas to sleduji, poslední verze 0.28. Pro představu jeden screen a seznam důležitých vychytávek :
boinc_tasks.png
boinc_tasks.png (57.69 KiB) Zobrazeno 2816 x