Týmový PC - Cimrman II

Do threadů v koši se nedá už nic psát. Pokud zde náhodou naleznete něco důležitého, tak na to prosím upozorněte a bude zvážen přesun daného tématu zpět do fóra.

Moderátor: nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman II

#41 Příspěvek od Horvi » úte 06 lis, 2012 22:13

Žádné lepení grafik na sebe! IQE by měl být dost odstrašujícím případem :smt018

Může tu prosím někdo vyzjistit, jestli je lepší počítat s CF nebo bez? Jestli s tak forest bude muset instalovat 2 karty s CF můstkem. Protože na serverovejch oknech neběží CCC, kde se povoluje :D
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16942
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman II

#42 Příspěvek od forest » úte 06 lis, 2012 22:22

Běžně se karty pro DC výpočty nepropojují, není důvod. Jediné co bývá potřeba je DP, když se některá karta bez připojení monitoru nehlásí. Jeden tu mám a kdyžtak donesu další dva monitory s půdy.

S tím nalepením karet na sebe to beru jako test pro to chlazení. IQE si o tom čím je vybaven CII mohl nechat zdát a neměl ani všechny karty s referenčním chlazením. To nejde vůbec srovnávat a i spotřebu ty karty měly větší. Prostě se uvidí, jen to testnu a dám vědět.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16942
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman II

#43 Příspěvek od forest » stř 07 lis, 2012 09:26

Pokud by ten serverovej systém dělal potíže, tak zdenek slíbil, že by pro CII koupil licenci W7. Takže záchrannou brzdu ohledně systému by jsme měli.

Potřeboval bych doporučit, na kterých projektech CII vlastně mám testovat. Jde nám čistě o množství kreditu za den, takže očekávám doporučení s ohledem na provoz 3-4 x HD7970, které budou obsluhovat 4 jádra, na kterých nepojede žádný CPU projekt. Dále potřebuji vědět, zda nám k tomu bude stačit těch 2x2GB RAM, nebo bude potřeba se složit na nějaké rozšíření - případně na kolik. Máme 2 sloty volné.

Doktor
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1259
Registrován: pon 22 lis, 2010 17:40
rok narození: 30 črc 1981
ID CNT statistics: 15029
Bydliště: Hřebeč
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman II

#44 Příspěvek od Doktor » stř 07 lis, 2012 09:38

Horvi, crossfire je na počítání zbytečný. Nemá žádný vliv.
Foreste: Na drsnou zkoušku jednoznačně Moo, nebo Milkyway. Jestli si tedy chceš v domě přitopit :-)
Collatz je slabší a Poem jen takové lechtání, na které by asi nebylo dost jader... A na PG také asi není dost jader...

Jak je to s RAM si nejsem jistý, ale není to až taková hrůza...Kdyby to nestačilo, tak sem napiš a nějak to ještě dořešíme...

Mě jede 5 nci, 2x PG a collatz a bere to i se systémem 1,4GB. S Poemem asi 1,6, takže to není žádná katastrofa.
Počítadlo: Intel C2D 2.66 GHz, MSI P-35 Platinum,A-Data 2x(1+2)GB Ram (dual channel)5-5-5-15, Gigabyte ATI HD5870 840/900MHz Catalysty 11.12, Boinc 7.4.42, Windows 7 64-bit
Od 1.11.2015 do 27.2.2016 hrdý sponzor GOLEMa
Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9669
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman II

#45 Příspěvek od vkliber » stř 07 lis, 2012 09:59

Seznam projektů pro HD7970.
Žádný GPU projekt nemá výrazné obsazení CPU RAM.
Jak píše Doktor, pro otestování určitě MilkyWay ... jednotky trvají asi minutu a z toho jede GPU na 100% asi 45s. Moo trvá déle, ale to vytížení je kolem 80-90%. Pozor ale na Moo, občas se některá jednotka zaběhne (tak 1/den) a třeba ji odstřelit (to samé dělá ještě častěji Donate).
Největší vývar kreditů bude asi na DistrRTgen (taky velice dobře zatíží GPU).
S manuálním PSA na PG se asi nikomu nebude chtít hrát, stejně to má poloviční výkon oproti NVidii.
A je fakt že na POEM nám budou chybět CPU jádra :roll: .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman II

#46 Příspěvek od Horvi » stř 07 lis, 2012 13:50

Jestli se ti to dneska povede rozbehat, nainstaluj prosim Teamviewer, rad bych se podival, jak je to s vytizenim grafik :)
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16942
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman II

#47 Příspěvek od forest » stř 07 lis, 2012 19:00

OK, právě instaluji ten W-Server. Mám v desce jednu grafiku a jede to. Bohužel jsem dnes při sestavování zjistil, že zdroji z CI schází hodně kabelů, včetvě dvou kabelů MOLEX a dvou 2X8 PCI-E. Na CI nebyly potřeba, takže zůstaly asi někde zabalené ve Vimbau a se zdrojem ke mě nedorazily. Pokud to bez nich nerozběhám, aby se dal CII pořádně otestovat, tak mně je Horvi prý pošle. Zkusím to raději hned, jak nahodím ten W-Server a ovladače na grafiku. Dočasně si můžu pomoct teoreticky dalšíma dvěma zdrojema, že bych ty větve napojil od nich a manuálně je nahodil, ale to je tak akorát na testování funkčnosti a výkonu v DC, nikoliv na testy chlazení a teplot. S nima totiž RACK nezavřu a proudění vzduchu taky bude v háji. Dle návodu se má druhá větev MOLEX zapojit už při druhé kartě, tak jsem zvědav jak to pojede bez ní :smt102

Ten Teamviewer jsem nikdy neinstaloval, tak prosím o instrukce 45cc Odkud co a jak nainstalovat a spustit. Na nějaké zkoumání a testování fakt nemám čes :smt102

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16942
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman II

#48 Příspěvek od forest » stř 07 lis, 2012 21:55

Po několika hodinách laborování s Windows-Server, to balím. Tudy cesta CII určitě nepůjde. Pro desku neexistují pro tento systém žádné ovladače a i když doma mám tři wi-fi síťovky (dvě do USB), ani jedna na tom taky nejede. Tedy je hezké mít systém, ale když není jak na něm zprovoznit HW, tak nezbývá než volit cestu jinou.

Poprosím tedy zdenka o zaslání W7, nebo penízků, aby jsme je mohli objednat.

Druhý problém je skutečně s tím napájením. Dvě karty bez druhé MOLEX kšandy ke zdroji nenahodím, o třetí ani nemluvím. Takže Horviho zároveň tímto prosím, o zaslání zbytku kabeláže k Cimrmanovu zdroji. Potřebuji dvě MOLEXové kšandy a dvě PCI-E 8+8 pinů.

Předpokládám, že snad koncem příštího týdne by jsme se mohli hnout zase z tohoto mrtvého bodu, když půjde vše rychle. Pokud má někdo nápad, jak někde získat dočasnou verzi Win7, nebo třeba 8 na zkoušku bez licence abych mohl alespoň testovat výpočty, tak mně prosím napište nějaký odkaz kde se to dá stáhnout. Myšleno legálně 45cc Bez systému se nehnu vůbec. To napájení by se teoreticky než dojdou kabely dalo suplovat dalšími zdroji.

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman II

#49 Příspěvek od Horvi » stř 07 lis, 2012 22:20

forest píše:Po několika hodinách laborování s Windows-Server, to balím. Tudy cesta CII určitě nepůjde. Pro desku neexistují pro tento systém žádné ovladače a i když doma mám tři wi-fi síťovky (dvě do USB), ani jedna na tom taky nejede. Tedy je hezké mít systém, ale když není jak na něm zprovoznit HW, tak nezbývá než volit cestu jinou.

Poprosím tedy zdenka o zaslání W7, nebo penízků, aby jsme je mohli objednat.

Druhý problém je skutečně s tím napájením. Dvě karty bez druhé MOLEX kšandy ke zdroji nenahodím, o třetí ani nemluvím. Takže Horviho zároveň tímto prosím, o zaslání zbytku kabeláže k Cimrmanovu zdroji. Potřebuji dvě MOLEXové kšandy a dvě PCI-E 8+8 pinů.

Předpokládám, že snad koncem příštího týdne by jsme se mohli hnout zase z tohoto mrtvého bodu, když půjde vše rychle. Pokud má někdo nápad, jak někde získat dočasnou verzi Win7, nebo třeba 8 na zkoušku bez licence abych mohl alespoň testovat výpočty, tak mně prosím napište nějaký odkaz kde se to dá stáhnout. Myšleno legálně 45cc Bez systému se nehnu vůbec. To napájení by se teoreticky než dojdou kabely dalo suplovat dalšími zdroji.
Foreste promiň, ale darovanémi koni na zuby nekoukej, popiš co bylo špatně, jsou to jen windows... Popiš nám co přesně nejde, co jsi zkoušel, jestli neběží drivery na síťovku, tak stahni od výrobce instalačku pro Win 7, zkoušet Wi-Fi, to se v serveru nepoužívá :)
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9669
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman II

#50 Příspěvek od vkliber » čtv 08 lis, 2012 01:04

forest píše:...
Pokud má někdo nápad, jak někde získat dočasnou verzi Win7, nebo třeba 8 na zkoušku bez licence abych mohl alespoň testovat výpočty, tak mně prosím napište nějaký odkaz kde se to dá stáhnout. Myšleno legálně 45cc
...
Windows 7 Enterprise 90-day Trial.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16942
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman II

#51 Příspěvek od forest » čtv 08 lis, 2012 08:34

Nejede síťovka a chce to i ovladače k nějakým řadičům, přesně jsem nepochopil ke kterým. Prostě to chce ovladače k desce a ty jsou dostupné jen pro XP, Vistu a W7. Nic z toho to nechce sežrat. Tu externí Wi-fi jsem zkoušel jen pro to, abych tam nahodil co nejdřív internet. Kartu tam strčit nemůžu, na tu nemáme místo. Jiné než WNT ovladače to prostě asi nebere a ty nejsou.

Už jsem domluvený se zdenkem na těch nových W7 a prozatím stahuji ty volné z netu na prvotní testy. Tebe Horvi prosím o zaslání dodatečné kabeláže a můžeme v plné síle pokračovat příští týden.

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman II

#52 Příspěvek od Horvi » čtv 08 lis, 2012 10:26

OK, když je možnost brát Windows 7, tak proč ne, W8 jsou z mého pohledu extrémní úlet.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1305
Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Týmový PC - Cimrman II

#53 Příspěvek od zdenek » čtv 08 lis, 2012 10:50

Horvi píše:OK, když je možnost brát Windows 7, tak proč ne, W8 jsou z mého pohledu extrémní úlet.
Teď to řeším s forestem. Problém je s OEM a FPP, kde je dvojnásobný rozdíl v ceně. W7OEM koupit nemůžeš bez hw, W8 OEM ano. Navíc ve W8 OEM je právo downgrade na W7OEM (pokud máš aktivační klíč).

InHuMan
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 238
Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
rok narození: 19 pro 1989
ID CNT statistics: 134

Re: Týmový PC - Cimrman II

#54 Příspěvek od InHuMan » čtv 08 lis, 2012 11:27

zdenek píše:
Horvi píše:OK, když je možnost brát Windows 7, tak proč ne, W8 jsou z mého pohledu extrémní úlet.
Teď to řeším s forestem. Problém je s OEM a FPP, kde je dvojnásobný rozdíl v ceně. W7OEM koupit nemůžeš bez hw, W8 OEM ano. Navíc ve W8 OEM je právo downgrade na W7OEM (pokud máš aktivační klíč).
Ten downgrade je jen u Win8 PRO. (jesli jsem to dobře pochopil.) To už se možná vyplatí legalizovaní sada OEM W7. Popř. rovnou koupit krabicovou verzi. (Předpokládám, že W7 tu desku v CII přežijou)
Aktuální stav týmových počítačů
IQE: Obrázek
Cimrman: Obrázek
IQE farma: Obrázek
Matfyz farma: Obrázek

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1305
Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Týmový PC - Cimrman II

#55 Příspěvek od zdenek » čtv 08 lis, 2012 12:08

Ano jen u Pro.

Legalizační sada na w7 home stojí cca 3tis s DPH

w8 pro cca 3,3tis

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16942
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman II

#56 Příspěvek od forest » čtv 08 lis, 2012 14:25

InHuMan píše: To už se možná vyplatí legalizovaní sada OEM W7. Popř. rovnou koupit krabicovou verzi. (Předpokládám, že W7 tu desku v CII přežijou)
Jak jsem už psal, deska má ovladače na XP, Visty a W7. Jak by to dopadlo s W8 vůbec netuším :smt102 Pokud ta legalizační sada W7 není OEM, tak bych šel do té, za ty 3tis s DPH. Cenový zlatý střed a nebylo by to vázané do budoucna na HW.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16942
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman II

#57 Příspěvek od forest » čtv 08 lis, 2012 14:32

Vítek mně pávě říkal, že s některými projekty jsou na W8 problémy, takže určitě bych hledal řešení s W7. Ovladače na to máme a náš model karty je na tom vyzkoušen.

InHuMan
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 238
Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
rok narození: 19 pro 1989
ID CNT statistics: 134

Re: Týmový PC - Cimrman II

#58 Příspěvek od InHuMan » čtv 08 lis, 2012 15:01

forest píše:
InHuMan píše: To už se možná vyplatí legalizovaní sada OEM W7. Popř. rovnou koupit krabicovou verzi. (Předpokládám, že W7 tu desku v CII přežijou)
Jak jsem už psal, deska má ovladače na XP, Visty a W7. Jak by to dopadlo s W8 vůbec netuším :smt102 Pokud ta legalizační sada W7 není OEM, tak bych šel do té, za ty 3tis s DPH. Cenový zlatý střed a nebylo by to vázané do budoucna na HW.
No za 3k je pořád OEM, tudíž, licence je nepřenosná. Krabicová verze sedmiček (Home Premium) stojí 4k. (Win 8 dokonce 5k)
Aktuální stav týmových počítačů
IQE: Obrázek
Cimrman: Obrázek
IQE farma: Obrázek
Matfyz farma: Obrázek

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1305
Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Týmový PC - Cimrman II

#59 Příspěvek od zdenek » čtv 08 lis, 2012 15:07

Legalizační sada je OEM.

FPP win7 home premium cz 32/64bit stojí 4,1tis. To je skoro dvojnásobek. Jak já nemám ten m$ rád.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16942
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman II

#60 Příspěvek od forest » čtv 08 lis, 2012 16:04

Tedy to shrnu, jestli to dobře chápu:
- W7 OEM koupit bez PC nejdou, leda legalizační sada za 3tis
- W8 OEM "pro" OEM stojí 3,3tis a jde z ní downgradovat na W7OEM (předpokládám opět "pro" verzi)
- W7 plná verze nevázaná na HW stojí 4,1tis

Více možností jak pořídit ty W7 nemáme, alespoň mě nenapadá. W8 nebereme. Nechám čistě na zdenkovi, kterou variantu z uvedených zvolí, CII pojede bez potíží ve všech třech případech.

Odpovědět

Zpět na „Neaktuální, OT, no prostě vše co se časem smaže“