Týmový PC - Cimrman

Diskuse o týmových počítačích

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1261 Příspěvek od Horvi » stř 08 čer, 2011 22:58

Doktor píše:Kurňa, jaký pak soused, když bydlíš v Teplicích 45nn (ofiko)
No nebydlím tu pořád, ale během semetru většinu týdne :D
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1262 Příspěvek od Jamoko » pát 10 čer, 2011 20:51

Poprosim kohokoli, kdo ma doma radeon SAPPHIRE 5870 1 GB verzi (ne TOXIC, ale normalni cerveno cerny chladic) aby sem postnul partnumber (je na zelene nalepce na karte oznacen jako PN:)

Jedna se o reklamaci stavajici vadne karty. Jsem v kontaktu primo s vyrobcem a zda se, ze nam vyhovi. Foresta prosim o zaslani kopie faktury na muj mail nebo pokud si muzu to PDFko stahnout sam, tak o logovaci udaje a stranku, kde se to da stahnout.

dik a drzte palce
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17788
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman

#1263 Příspěvek od forest » sob 11 čer, 2011 05:29

Pošlu ti ty přihlašovací údaje, tam najdeš vše k oběma kartám. Myslím, že to PN by šlo i opsat z té druhé HD5870 co v Praze jede, ale pokud ji má někdo doma, je to určiě snadnější když se o PN podělí 45cc

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1264 Příspěvek od Horvi » úte 14 čer, 2011 15:00

Jsem domluvený s Jamokem na středu, kdy se podívám na zub Cimrmanovi. Pokud pujde vše podle plánu bude vyřízrený v pátek. 22rrr
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
Mith
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 30
Registrován: stř 24 lis, 2010 16:21
rok narození: 11 pro 1992
Bydliště: Praha 5

Re: Týmový PC - Cimrman

#1265 Příspěvek od Mith » stř 15 čer, 2011 19:18

Tak Cimrman úspěšně dovezen do Černošic.

Horvi se už chystá na instal nových systémů které máme od Jamoka :smt038 :-) tak průběžně bude informovat. :-)
Intel Core 2 Quad Q6600 3.3Ghz
ASUS P5Q-E
4Gb GEIL DDR2 800@1068Mhz
AMD Radeon HD6970 2Gb

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17788
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman

#1266 Příspěvek od forest » stř 15 čer, 2011 19:24

Skvělé, jsem zvědav hlavně na to, kde je problém u tohoto PC. Doufám, že nebudeme zase něco reklamovat 33aaa

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1267 Příspěvek od Horvi » stř 15 čer, 2011 19:53

Tak Cimrman nam stihnul jit jednou do resetu. Zatim jsem nepatral po problemu protoze zalohuji data.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17788
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman

#1268 Příspěvek od forest » čtv 16 čer, 2011 20:09

Horvi píše: Cimrman je přeinstalovaný a zatím ho testuji, protože mi náhodně jde do resetu. :smt012
Náhodné restarty by mohla dělat základní deska. Zkuste tam nechat jen jednu grafárnu a tu nezatěžovat. Výpočty pusťte jen na CPU a jestli se bude restartovat i tak a pak i s druhou grafárnou ve stejném režimu, tak bych ještě zkusil vystřídat půl a půl pamětí a kdyby i tak byly náhodné restarty, je to na 99% deska a bude muset na reklamaci. Moc času na reklamování už jí neschází, tak je dobře že se to případně projevilo nyní.

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1269 Příspěvek od Horvi » čtv 16 čer, 2011 21:13

forest píše:
Horvi píše: Cimrman je přeinstalovaný a zatím ho testuji, protože mi náhodně jde do resetu. :smt012
Náhodné restarty by mohla dělat základní deska. Zkuste tam nechat jen jednu grafárnu a tu nezatěžovat. Výpočty pusťte jen na CPU a jestli se bude restartovat i tak a pak i s druhou grafárnou ve stejném režimu, tak bych ještě zkusil vystřídat půl a půl pamětí a kdyby i tak byly náhodné restarty, je to na 99% deska a bude muset na reklamaci. Moc času na reklamování už jí neschází, tak je dobře že se to případně projevilo nyní.
Obávám se že to CPU nebude, ale nejaký vadný blok paměti, protože se na wallpaperu oběvují chyby. Paměti se pokusím otestovat jednotlivě. Uvidíme s jakým výsledkem. 45nn
EDIT: Po nočním memtestu, který stihnul projet pamět 7x nenalezena chyba. Po opětovném přetaktování zatím žádný zátuh (Intel Burn test více jak hodinu a Prime na všech jádrech po hodině bez chyby). Grafiky jednotlivě otestovány, bez jakéhokoliv zaváhání. Uvidíme co to udělá po opětovné kompletaci. 22rrr
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
Mith
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 30
Registrován: stř 24 lis, 2010 16:21
rok narození: 11 pro 1992
Bydliště: Praha 5

Re: Týmový PC - Cimrman

#1270 Příspěvek od Mith » sob 18 čer, 2011 20:17

Pro upřesnění: Grafiky jsme si pojmenovali na 1 a 2. Jednička byla 2 dny v mém PC a nezaznamenal jsem žádný problém. Hrál jsem na ní hry a včera běžela 8 hodin na MilkyWay. Ale dvojka vydává nějaké podivné zvuky, neni to větráček ale nějaké chrastění. ještě se na ní zaměřím a uvidíme jesli neni problém u ní :-)
Intel Core 2 Quad Q6600 3.3Ghz
ASUS P5Q-E
4Gb GEIL DDR2 800@1068Mhz
AMD Radeon HD6970 2Gb

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1271 Příspěvek od Horvi » pon 20 čer, 2011 08:50

Oprava Cimrmana trochu pokročila, zatím se zdá, že hlavním viníkem všech strastí na Prime-GRIDu je "vadná" 5970. Karty jsem taky otestoval v IQEm, abych vyloučil chybu základní desky. V IQEm teda zlobily obě karty, ale tam je to se dá přičíst na vrub zmoženým Winům.

Tady jsou nějaké zjištěné info:

Karta No 1
  • Větráček OK
    Nejede na Prime-GRIDU -> artefakty v obraze na -> zátuh PC
    MW jede což je zvláštní. (Zatím co jsem zkoušel)
    DNETC běžel.
    Hra a Furmark běžely dobře.
Karta No 2
  • Větráček také v pořádku
    Počítání běží dobře, zatím nebyl problém
    Na kartě pískají napájecí obvody
    Hra a Furmark běží
Karty dohromady:
  • Počítání MW do 30 min BSOD, Prime-GRID zátuh nebo artefakty a zátuh.
    Furmark OK, hra zetím netestována
Zbytek PC:
  • Vše je v pořádku, Celkový stav je mnohem lepší než to bylo s IQEm.
    CPU zpět nataktováno na 3,7GHz.
    Memtest z předposledního Ubuntu 7x proběhnuto bez problému.
22.6.

Cimrnam si z nás dělá dobrý den. Při přetestování obou karet k CF v IQEm vše v pořádku a po opětovném přestěhování zpět do Cimrmana opět OK a dokonce normálně počítají všechny 4 jádra PG, když nepočítám jeden náhodný restart (WU to neodnesly a běžely dál). Co se jedničky týká, tak ta včera večer byla znovu testována a počítala PG bez zaváhání. Tak nevím co to má být, vyzkouším nový BIOS a jiné ovladače uvidíme s jakým výsledkem. Už mě docházejí nápady co by to mohlo být :smt102

Tak když už to teda běží tak vyzkouším chybovost na Prime občas jednotka spadne po 10 vteřinách běhu jindy po 8 minutách.
No Cimrman v noci zatuhnul, MW zásek WU nebo BSOD :( Vyzkouším nový BIOS na desce a jiné (starší ovladače).

Karty testujeme jednotlivě, bohužel občasný BSOD je u MW asi naprosto normální :(

V místě dočasného pobytu bohužel nejde již skoro týden internet a řešení je realizovatelné až po neděli... :smt017 ADSL je poloviční magie...

Cimrman je zpět ve svém a počítá, problémek jsou jeho restarty. Dále běží jen s jednou 5870 a jeho výkon za dnešek je asi 200k, tak uvidíme.
EDIT 7.1. 2012
Foto
Pro dotazy na fotografie přidávám:
Nejprve nějaké produktovky 5970:
Obrázek

A celá, ostřeno na předek:
Obrázek

Cimrman během rozboru:
Obrázek

A památeční, IQE a Cimrman spolu, ale ne ve Vimbau:
Obrázek

Trocha toho technického zázemí, neb aby to v tom vedru běželo, v červnu bylo opravdu pěkné počasí:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Horvi dne sob 07 led, 2012 23:36, celkem upraveno 1 x.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

JardaPichSvetla
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 427
Registrován: stř 31 bře, 2010 14:35
rok narození: 20 srp 1984
ID CNT statistics: 13279

Re: Týmový PC - Cimrman

#1272 Příspěvek od JardaPichSvetla » pát 05 srp, 2011 14:10

Koukal jsem, že na DNETC jsou pod účtem Cimrmana 2 různé počítače, předpokládám, že jde o Cimrmana a ten ten druhý je počítač co ná jednu tu 5870 co byla v plánu do Cimrmana. Ovšem Cimrman by asi měl počítat sám za sebe, ne?
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17788
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman

#1273 Příspěvek od forest » pát 05 srp, 2011 19:07

K tomu se musejí vyjádřit pánové z Prahy. Opravdu netuším jak k tomuhle došlo, jelikož k účtům počítače přihlašuju já, nebo vkliber a já tohle neudělal. Leda že by pánové kopírovali instalaci z Cimrmana, jiná možnost mě moc nyní nenapadá. Každopádně by na ten účet mněl počítat pouze Cimrmna, to je jasné.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7080
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Týmový PC - Cimrman

#1274 Příspěvek od nenym » pát 05 srp, 2011 19:46

Proč počítá Cimrman QMC na Winech? To je vyložené mrhání výkonem. Když QMC, tak na 64bit Linuxu a pokud možno s app_info pro inflační tasky orca-engrad-alpha.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1275 Příspěvek od Horvi » pát 05 srp, 2011 21:07

nenym píše:Proč počítá Cimrman QMC na Winech? To je vyložené mrhání výkonem. Když QMC, tak na 64bit Linuxu a pokud možno s app_info pro inflační tasky orca-engrad-alpha.
OK přepnu, otázka na co?
Zatím mam na výběr:
AQUA, FreeHal a yoyo
Abych se přiznal tohle jsem v danné chvíli neřešil a něco zapnul, aby to aspoň běželo, když jsem to připojoval. QMC nepočítám, tak tohle nevím :) Já bych hlasoval pro zapojení na Einsteina, který hledá něco o čem všichni slyšeli, ale nikdo to zatím neviděl/nezměřil. Podobně jako Cimrmama samotného.
JardaPichSvetla píše:Koukal jsem, že na DNETC jsou pod účtem Cimrmana 2 různé počítače, předpokládám, že jde o Cimrmana a ten ten druhý je počítač co ná jednu tu 5870 co byla v plánu do Cimrmana. Ovšem Cimrman by asi měl počítat sám za sebe, ne?
Protože jsme se původně dohodli, že budou v Cimrmanovi 2 5870, tak jsem to udělal takhle.
forest píše:K tomu se musejí vyjádřit pánové z Prahy.
Copy and Paste account_zzz.xml. PC je pak připojený na projektu, stejně jsem připojoval IQEho na GPU-GRID. Navíc není jedno kde karta běží? Hlavně že sype maximum kreditů, proto jsem ho nakopíroval.

EDIT: na Cimrmanovi jsem povolil práci pro freehal a yoyo, AQUA nemá práci :(
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7080
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Týmový PC - Cimrman

#1276 Příspěvek od nenym » pát 05 srp, 2011 22:35

když není práce pro AQUA tak na 64bit widlích
1. volba PG PPSE Sieving (s výjimkou yoyo_ecm_mp, ty se však musí složitě ručně lovit)
2. volba yoyo_ecm, HAT je výnos nic moc (nižší požadovaný x2)
Doporučuji polikvidovat nenačaté tasky HATu a upravit účet na příjem pouze ecm podprojektu (pokud chcete zůstat na yoyo).
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1277 Příspěvek od Horvi » sob 06 srp, 2011 12:31

nenym píše:když není práce pro AQUA tak na 64bit widlích
1. volba PG PPSE Sieving (s výjimkou yoyo_ecm_mp, ty se však musí složitě ručně lovit)
2. volba yoyo_ecm, HAT je výnos nic moc (nižší požadovaný x2)
Doporučuji polikvidovat nenačaté tasky HATu a upravit účet na příjem pouze ecm podprojektu (pokud chcete zůstat na yoyo).
OK, tyhle nastavení já dělat nemohu, to musí někdo z vedení. Jinak mi přide divné, že při nastavení poměru 1000/1 pro MW se stále urputně počítá DNETC... Musel jsem pozastavit DNETC, ale ten měl původně plnit funkci záložního projektu, když MW tak často nefunguje. :smt017 PG je nastavený jak na CPU, tak na grafiku. Opět to někdo musí přenastavit.

EDIT Cimrman šel dnes dned 2x BSODu! Počítáme MW na střídačku s DNETC, chyboá hláška je pořád stejná :(
EDIT II: Cimrman byl přepnut na emc na yoyo :smt023
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9910
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1278 Příspěvek od vkliber » ned 07 srp, 2011 20:40

PG je u Cimrmana nastavený pouze na CPU a je vybrán podprojekt Proth Prime Search (Sieve) pouze CPU aplikace.

EDIT : Yoyo je nataveno na ECM.

EDIT2 : nechci k ničemu nabádat 45cc ale to nastavení můžeš udělat sám.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1279 Příspěvek od Horvi » pon 08 srp, 2011 21:31

Cimrman je zřejmě alergický na MW dnes hodil asi 5x BSOD při počítání na MW, upozorňuju, že onen BSOD se mi nepovedlo se systému vypáčit při hraní her, vliv dokonce neměla ani změna desky (použití IQEho) BSOD se objevoval vždy na jakýchkoliv taktech procesoru, teploty karty, denní doby, měsíčního cyklu,... :smt017

Jediná pozorovatelná je četnost BSOD vzyšující se teplotou GPU, nastavil jsem větrání na 100%, tak uvidíme.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Uživatelský avatar
gigadisk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 838
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1280 Příspěvek od gigadisk » pon 08 srp, 2011 22:17

Horvi píše:Cimrman je zřejmě alergický na MW dnes hodil asi 5x BSOD při počítání na MW, upozorňuju, že onen BSOD se mi nepovedlo se systému vypáčit při hraní her, vliv dokonce neměla ani změna desky (použití IQEho) BSOD se objevoval vždy na jakýchkoliv taktech procesoru, teploty karty, denní doby, měsíčního cyklu,... :smt017

Jediná pozorovatelná je četnost BSOD vzyšující se teplotou GPU, nastavil jsem větrání na 100%, tak uvidíme.
Pořád si stojím za svým a říkám, je to zdroj, zkus jinej, není možný, aby deska, procák a paměti odešly. To jsou tři komponenty, který drží, spíš ve zdroji vyschl kondík a nemá to takový výkon. Pokud nevyběhl memtest, tak je to zdroj, zdroj, zdroj. 45hh

Odpovědět

Zpět na „Týmové počítače“