Týmový PC - IQE

Diskuse o týmových počítačích

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
JardaPichSvetla
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 427
Registrován: stř 31 bře, 2010 14:35
rok narození: 20 srp 1984
ID CNT statistics: 13279

Re: Týmový PC - IQE

#1561 Příspěvek od JardaPichSvetla » pát 05 srp, 2011 17:34

BOINC Manager/ Pokročilé/ Předvolby/ Využití procesoru/ Na víceprocesorových systémech použít nejvýše x% procesorů

Pokud má procesor 8 vláken, tak jedno je 12,5%, ale zaokrouhluje se to jakoby dolu, tak tam napiš za x třeba 15 nebo 20 a mělo by to pustit jen 1 CPU WU (pro 2 WU třeba 30%), mam dojem, že na GPU výpočty se toto nevztahuje. 45cc
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7076
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Týmový PC - IQE

#1562 Příspěvek od nenym » pát 05 srp, 2011 18:26

Jest tak, nastavit použití mezi 13 a 24 % procesorů - pojede jeden task WCG. Použití mezi 25 a 36 pustí dva tasky WCG. Zbytek CPU zůstane pro GPU.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17780
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - IQE

#1563 Příspěvek od forest » pát 05 srp, 2011 19:29

Možná se ptám blbě, ale proč je zapnuté to HT, když jsou tam nyní jen 3 GPU jádra a zapne se maximálně jedno CPU jádro do WCG? Při tom současném rozdělení 4 jáder na 8 se výkon každého z nich degraduje a grafiky si určitě nevezmou víc jak 1 to skoro poloviční jádro. Já jen aby jsme výpočty na GPU se současným vybavením zbytrečně nebrzdili tím HT které je nám stejně k ničemu.

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1564 Příspěvek od Horvi » pát 05 srp, 2011 22:06

forest píše:Možná se ptám blbě, ale proč je zapnuté to HT, když jsou tam nyní jen 3 GPU jádra a zapne se maximálně jedno CPU jádro do WCG? Při tom současném rozdělení 4 jáder na 8 se výkon každého z nich degraduje a grafiky si určitě nevezmou víc jak 1 to skoro poloviční jádro. Já jen aby jsme výpočty na GPU se současným vybavením zbytrečně nebrzdili tím HT které je nám stejně k ničemu.
Pokud nastavím jen jeden procesor, budou všechny žravé procesy potřebovat 4 jádra, pokud je ten procesor a scheduler chytrý, tak bude používat z každého jádra jen 1 vlákno -> netřeba to vypínat.
JardaPichSvetla píše:Pokud má procesor 8 vláken, tak jedno je 12,5%, ale zaokrouhluje se to jakoby dolu, tak tam napiš za x třeba 15 nebo 20 a mělo by to pustit jen 1 CPU WU (pro 2 WU třeba 30%), mam dojem, že na GPU výpočty se toto nevztahuje.
Nastavil jsem a funguje to podle předpokladu :) Teď už jen zapojit WCG.

GPU GRID nějak nechce posílat práci na Long Run wu, tak nevím jestli je něco blbě u nich, připravené je mají :(
EDIT: Nakonec dostal rozum a posílá.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1565 Příspěvek od Horvi » čtv 11 srp, 2011 22:07

Je více než příjemné kostatovati, že po stálém provozu IQEho nejsou absolutně žádné problémy s jeho chodem. 500k+ RAC je toho jasným důkazem :) :smt023
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

JardaPichSvetla
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 427
Registrován: stř 31 bře, 2010 14:35
rok narození: 20 srp 1984
ID CNT statistics: 13279

Re: Týmový PC - IQE

#1566 Příspěvek od JardaPichSvetla » čtv 11 srp, 2011 22:45

33iii

Už tam jenom zapojit to WCG a bude to perfektní. 45hh
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1567 Příspěvek od Horvi » ned 13 lis, 2011 01:15

Teamové PC byly před malou chvílí vypnuty. Zítrá probíhá ve Vimbau odstávka elektrické energie. Předcházíme:
  • Proudovému rázu, který bude díky absenci poloviny strojů jistě menší, ale přesto by mohl nadělat problémy.
  • Požkození našich mrňat.
Přes den budu ve spojení s Jamokem aby uvedl vše zpět do chodu. :smt023
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7076
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Týmový PC - IQE

#1568 Příspěvek od nenym » úte 15 lis, 2011 10:07

Stroj dost dlouho nekomunikuje s GPUGRID, je down?
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1569 Příspěvek od Horvi » úte 15 lis, 2011 22:25

Asi jo :( Jamoko nebyl nakonec na místě, aby nahodil mašiny zpět a IQE na něčem vytuhnul... Další návštěva bude až s vývozem opraveného HW zpět do Vimbaa, předpokládám tak za 14 dní.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1570 Příspěvek od Horvi » ned 04 pro, 2011 01:16

Na odvezených šuplatech jsme zatím odvedli něco práce:
- 05 X4, měl naražený filesystem a reinstall ho odstranil a je plně funkční.
- 07 nainstalovaný nový systém GTX260 počítá GPU-GRID, bude probíhat testování.
- Zbylé osazenstvo hlavně šuplík s GTX295 odmítá bootnout do ubuntu :( -> zatím bez systému
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Hansol58231
15.7894736842 %
15.7894736842 %
Příspěvky: 146
Registrován: sob 11 pro, 2010 23:00
rok narození: 07 črc 1991
ID CNT statistics: 15154
Bydliště: Okrouhlice (Havlíčkobrodsko)

Re: Týmový PC - IQE

#1571 Příspěvek od Hansol58231 » ned 04 pro, 2011 11:54

Nemohl by jsi udělat zas nějaké fotky z oprav.? 33iii
Obrázek Obrázek

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1572 Příspěvek od Horvi » ned 04 pro, 2011 14:57

Hansol58231 píše:Nemohl by jsi udělat zas nějaké fotky z oprav? 33iii
Jojo něco přibude :) Večer, až budu na místě, něco vycvaknu.

Mimochodem, napadlo mě, že zbylé GTX 295 bychom mohli vrznout do jednoho šuplíku. Prosesor vlastně máme v podobě C2Q, jediné co nemáme je deska a zdroj. Desku bych s odledem na karty volil s chipsetem x38 nebo P45 s možností běhu v režimu 8x/8x a zdroj po naší zkušenosti dostačuje kvalitní 650W.
Důvod je veskrze jednoduchý, méně práce na jednotku výkonu :)
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Hansol58231
15.7894736842 %
15.7894736842 %
Příspěvky: 146
Registrován: sob 11 pro, 2010 23:00
rok narození: 07 črc 1991
ID CNT statistics: 15154
Bydliště: Okrouhlice (Havlíčkobrodsko)

Re: Týmový PC - IQE

#1573 Příspěvek od Hansol58231 » ned 04 pro, 2011 15:27

Jako zdroj by se dal použít možná tento:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68909
má napájení grafik 4x6+2pin
Obrázek Obrázek

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1574 Příspěvek od Horvi » ned 04 pro, 2011 17:16

Hansol58231 píše:Jako zdroj by se dal použít možná tento:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68909
má napájení grafik 4x6+2pin
Člověče, zrovna na tomle jsme zkoušeli kombinaci C2Q 6600 a 2x GTX295, když se podíváš do linku v podpisu, tak na fotkách by měl být vidět. :D Provozní vlastnosti byly nad očekávání velmi uspokojivé, teplota zdroje byla velmi podobná jako při provozu 1x 6970, paradoxně díky nižší teplotě povrchu karet byla i o něco lepší. Referenční 6970 je dobrý radiátor. :smt023

EDIT: Tak poslední příspěvky patří do IQE-farmy vůbec jsem si nevšiml, že to píšu pod IQEho. BTW na IQEho se ve středu chystám naběhnout, když to všechno vyjde.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1575 Příspěvek od Horvi » stř 07 pro, 2011 16:55

Z místa opravy, Co se dalo tak jsem udělal, mám toho plné zuby a jedu domu a tajně doufám, že už sem nebudu muset jet :)
- IQE běží, bylo potřeba udělat malá škatulata
- Cimrmam běží plný 5970
- Šuplíky vyrestartovány, zkontrolovány chděra sempron byl vypnut, Pentium D podtaktováno. Co je červené je buď u mě, nebo bude muset být nahrazeno.
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

nemo
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 49
Registrován: úte 06 led, 2009 01:00

Re: Týmový PC - IQE

#1576 Příspěvek od nemo » sob 04 úno, 2012 13:30

Tak som si dnes prechádzal rôzne štatistiky a mal by som dotaz. Je na IQE spustený Swan_Sync 0 ?

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1577 Příspěvek od Horvi » sob 04 úno, 2012 19:08

Na IQE došlo pravděpodobně k restartu, proto ten nepořádek, vše je zas tak, jak má být. Uptime podle topu je v tuhle chvíli neco přes 4 dny. Díky za upozornění!
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

novakjara
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 269
Registrován: úte 29 zář, 2009 21:49
rok narození: 08 kvě 1963
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1578 Příspěvek od novakjara » pát 11 kvě, 2012 10:47

Ony ty 3 grafiky na GPUGrid žerou všechny CPU jádra nebo je problém jinde, že se nic na CPU nepočítá?
WCG - Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
PG - Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek, Yoyo - Obrázek Obrázek, MilkyWay Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Horvi
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 444
Registrován: sob 19 úno, 2011 13:46
rok narození: 08 čer 1990
ID CNT statistics: 9770
Bydliště: Teplice

Re: Týmový PC - IQE

#1579 Příspěvek od Horvi » ned 08 črc, 2012 21:02

Téměř na rok přesně tu jsou "komplikace" PC je nedostupné, během příštího týdne se dostanu na místo a podívám se co se děje. Možná by stálo za zvážení zde včlenit IQEho a Cimrnana do nově vznikajícího systému síťového bootu OS :)

Tak to vypadá jen na problém s připojením k internetu, PC běží a současný UPTIME 118 dní a 18 hodin 45uu
Zlepšení výtěžnosti všech strojů ; IQE-farm po GO FOTO ; MATFYZ farma po GO FOTO ; IQE po GO FOTO ; Cimrman po GO FOTO
Posty se snažím průběžně aktualizovat o technické podrobnosti a hlavně fotografie.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7076
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Týmový PC - IQE

#1580 Příspěvek od nenym » pon 09 črc, 2012 15:13

když u stroje budete, navrhuji nainstalovat CUDA 4.2 drivery - výkon se zvedne na dvojnásobek.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Týmové počítače“