Stránka 1 z 1

Aplikace

Napsal: sob 06 led, 2018 17:22
od vkliber
Aplikace je dostupná pro CPU na Windows (32-bit a 64-bit) a Linux (32-bit a 64-bit).

Re: Aplikace

Napsal: sob 06 led, 2018 21:21
od jiri kovar
Pro všechny potenciální počtáře tohoto projektu:
V žádném případě nepočítat stock aplikací z webu projektu, je to fatálně neefektivní a podle toho také hodnocené.
Také nepočítejte procesory bez možnosti HT. HT je velmi efektivní.
A teď link na všechny druhy optimalizací: https://github.com/sirzooro/RakeSearch/ ... s/tag/v1.0
Výběr podle přání vašeho konkrétního procesoru a SW od sse2 až po AVX 512.
Největší skok je už sse2, pak už je zlepšení mírnější.
Z hlediska efektivity doporučuji počítat na starších strojích bez AVX, ale s HT. Pro novější procesory AVX+ je to mrháním jejich možnostmi.

Re: Aplikace

Napsal: sob 06 led, 2018 22:00
od LookAS
je AVX512 nějak znatelně rychlejší oproti AVX2?

Re: Aplikace

Napsal: ned 07 led, 2018 01:32
od Dadu from Silesia
AVX 512 jsou nové instrukce musí je podporovat CPU klasické AVX2 jsou 256bitové

Re: Aplikace

Napsal: ned 07 led, 2018 02:01
od LookAS
ano, jasně, vím o co jde. ptal jsem se na konkrétní případ s touto aplikací, jak je či není ta implementace povedená, jak moc se pro to projekt hodí atp.
moc projektů co má AVX512 aplikaci mi známo není. kromě tohoto už žádný 45hh tak jsem zvědavý na přínos v praxi.

Re: Aplikace

Napsal: ned 07 led, 2018 08:47
od Honza
Také jsem zvědavý.
Ono ani není moc lidí, kteří CPU s AVX512 mají 45hh

Aby to dobře fachčilo, musí se potkat dobrý programátor s přístupem k AVX512 CPU a ještě projekt, kterému to sedne.
A jsem i zvědavý, jak se to do budoucna chytně v rámci LLR...jestli si dobře vzpomínám z diskuse na PG, tak není AVX512 jako AVX512, různé procesory mohou podporovat různé skupiny rozšíření v rámci AVX512 - a zatím jde o dosti exklusivní věc (rozuměj exklusivní CPU).

Re: Aplikace

Napsal: ned 07 led, 2018 11:11
od boceli
jiri kovar píše:Pro všechny potenciální počtáře tohoto projektu:
V žádném případě nepočítat stock aplikací z webu projektu, je to fatálně neefektivní a podle toho také hodnocené.
Také nepočítejte procesory bez možnosti HT. HT je velmi efektivní.
A teď link na všechny druhy optimalizací: https://github.com/sirzooro/RakeSearch/ ... s/tag/v1.0
Výběr podle přání vašeho konkrétního procesoru a SW od sse2 až po AVX 512.
Největší skok je už sse2, pak už je zlepšení mírnější.
Z hlediska efektivity doporučuji počítat na starších strojích bez AVX, ale s HT. Pro novější procesory AVX+ je to mrháním jejich možnostmi.
jaký je rozdíl mezi tímto?
rakesearch_windows_64_avx2.zip
rakesearch_windows_64_avx2nopext.zip

Re: Aplikace

Napsal: ned 07 led, 2018 12:38
od jiri kovar
Podrobnostmi jsem se moc nezabýval a protože ta druhá možnost (nopext) mi nic neříká, ani jsem to nepokoušel.
Dal jsem to na i7 920 2,67 GHz - teoretický denní RAC je v 7 paralelních kusech a sse2 cca 25000 kreditů (pro srovnání CSG 50000)
Na stařičkém C2D 2,4 GHz - teoretický RAC 7000 při sse2
Na trochu lepším noťasu i7 2630QM 2,4 GHz v 7 paralelních kusech 30 000 kreditů s AVX1
Na novějším i7 4770 3,4 GHz v osmi paralelních kusech dává cca 45000 kreditů AVX2 (pro srovnání CSG 90000)
Jak psal Honza AVX512 jen u nejnovějších dražších CPU a tedy ve fázi testování - vyzkoušejte, kdo máte a postněte výsledky - stejně si to jako BOINC komunita musíme ošéfovat separátně.
Podstatné sdělení je, že zapnutý HT dělá cca 90% výkonu navíc, takže non HT stroje raději na to z hlediska efektivity nepoužívat.

Re: Aplikace

Napsal: ned 07 led, 2018 12:56
od boceli
díky za popis a vyzkoušení, mě "nopext" právě také nic neříká

Re: Aplikace

Napsal: ned 07 led, 2018 13:01
od LookAS
co jsem se dočetl na jejich fóru, tak "nopext" je pro AMD procesory, který mají PEXT instrukce (nemám šajn co to je :)) pomalé, tak to jede při použití AVX2 bez nich. takže na intelu toto nepoužívat.

AVX512 vyzkouším u sebe benchmark, už jsem to rozchodil dle instrukcí z fóra.

Re: Aplikace

Napsal: pon 08 led, 2018 03:44
od Jozef J
Zdarec . Ja po skusani mozem odporucit na ryzen family procakoch pouzit obycajnu AVX aplikaciu. Na ostatnych inteloch AVX2 . Na rebranded "lake" inteloch 7x tiez avx2 alebo aj skusit tiez obycajnu AVX len tak na test.. (take cpu na testovanie nemam) Na amd THR 1950 pouzivam avx alebo avx2(uf uz neviem).
Ostatne ma cakaju v tomto tyzdni reinstalacie windowsov na mojich hostoch takze budem skusat zo zakladnou AVX a potom sa uvidi.
Ono na tomto projekte tieto vyladene aplikacie od daniela tak urychlili projekt-pocitanie ze im urobili mensi ale pozitivny chaos v badges.. ktorych pridavanie bolo nastavene v mensich jednotkach. a tak sme zrazu vsetci co sme zacali skor pocitat tento projekt,dostali vsetky odznaacky.. chceli to riesit nejakym sposobom ako to dat naspat.ale vratili sa k dolezitejsim problemom.. 45hh . ale dnes uz to pocita vsetkym podla noveho (do 100milionov su v sucasnosti) Projekt dava aj unikatne odznacky ktore sa uz neopakuju takze treba pocitat 45hh https://signature.statseb.fr/index.py?badge=217
projekt planuje dalej vela prace takze to vyzera optimisticky. creditova bana to bohuzial nieje , z csg sa to neda srovnavat 45hh
projekt ma rad "jadra" a netreba ani nejake cpu z novymi "instrukce, soubor narizenii" takze je to ako odporuca pan kovar
aplikacia znesie aj slusne pretaktovanie cpu z ht on. nieje to ako primegrid, i ked si treba hlidat teploty lebo dost zatazuje urcite casti PC, i/0 ,chladice chipsetov a napajacej "kaskady". z pc sa da v pohode pracovat pocas pocitania(100%load na cpu) nieje to agresivna app alebo inak..
daniel velmi pomohol projektu optimalizaciami, ale aplikacia vyuziva hlavne avx, napr u ryzenov je to problem arch., https://www.hardwareluxx.de/community/f ... 56117.html znamy problem z pext pdep..
zas amd v tom "prebije" intel lacnymi jadramy v pomere cena/vykon . takze lacne amd1700 bez x uplne staci alebo broadwell xeony v4 ..ale kvoli moneru letia ceny hore u tychto intel xeonov.skoda ze daniel nema intel kabage lake procaky na testovanie optimalizacii
acustic@home dalsi slusny projekt ,aj ked je zastaveny teraz ked sa dokoncila cast prace na projekte sa robi "refresh,zmenili web stranku a caka sa na dalsiu pracu,mali by byt badges..
len tak v kratkosti som nacrtol o projekte..

Re: Aplikace

Napsal: čtv 11 led, 2018 12:20
od boceli
vyzkouším si to na jednom starším PC které nepočítá v probíhajícím turnaji PG; ale chtěl jsem zeptat, úplně mi to vypadlo z paměti, kam mám nahrát stažené optimalizované soubory (app_info.xml a rakeresearch.exe)?

Re: Aplikace

Napsal: čtv 11 led, 2018 12:34
od eisler jiri
rád bych si to taky střihnul 45ff , ale teďkonc má přednost PGturnaj :smt102
copak o to odznáčky jsou pěkné, ale jak říkáš některé již nedostupné :smt022

Re: Aplikace

Napsal: čtv 11 led, 2018 13:13
od LookAS
boceli píše:vyzkouším si to na jednom starším PC které nepočítá v probíhajícím turnaji PG; ale chtěl jsem zeptat, úplně mi to vypadlo z paměti, kam mám nahrát stažené optimalizované soubory (app_info.xml a rakeresearch.exe)?
do adresáře PROJECTS\rake.boincfast.ru_rakesearch defaultně uložený v C:\ProgramData\BOINC\


zajímal mě rozdíl mezi AVX2 a AVX512, tak jsem zkusil benchmark. oboje jelo na manuálně vynucené frekvenci 4GHz, aby se to dalo srovnat.

Kód: Vybrat vše

AVX2   3m32,724s
AVX512 3m25,637s
slova autora k AVX512 verzi:

Kód: Vybrat vše

This app version in most performance-critical place uses new AVX512 instruction which works on old AVX registers. Beside this there are some places where memory blocks are copied, what uses AVX512 registers. However these copies are made rarely.

Re: Aplikace

Napsal: čtv 11 led, 2018 13:33
od boceli
jenom se to nahraje do adresáře? a v BM se nic nemusí dělat, nebo něco mazat z adresáře co se tam stáhno předtím?

Re: Aplikace

Napsal: čtv 11 led, 2018 13:35
od LookAS
nahraješ to do adresáře a buď vypneš/zapneš boinc manager, nebo dáš z menu načíst konfigurační soubory. V záznamu událostí bys měl pak vidět tento řádek:

Kód: Vybrat vše

Rake search of diagonal Latin squares | Found app_info.xml; using anonymous platform

Re: Aplikace

Napsal: čtv 11 led, 2018 16:09
od nenym
na app_info je nutný restart core, zároveň přijdeš o všechny jednotky :!: Zásoba musí být prázdná, vše odevzdané

Re: Aplikace

Napsal: čtv 11 led, 2018 19:49
od LookAS
nj to mi nedošlo, já v zásobě nic neměl a udělal jsem rovnou restart. tak to pardon.

Re: Aplikace

Napsal: čtv 11 led, 2018 20:57
od boceli
dík, po vyprázdnění zásoby se po startu BM zobrazuje již "Rake search of diagonal Latin squares | Found app_info.xml; using anonymous platform"
ale také se pak v logu zobrazí "Rake search of diagonal Latin squares | Zpráva ze serveru: Váš soubor app_info.xml neobsahuje použitelnou verzi RakeSearch."
Mám staženou optimalizaci rakesearch_windows_64_sse2.zip, CPU je i5-660 a 64bit Win7