64-bit aplikace?

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1129
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

64-bit aplikace?

#1 Příspěvek od Dadu from Silesia » úte 03 úno, 2009 21:34

Dobrý den
Mám Vistu 64, Boinc 6.4.5 64, a počítám s aplikací SIMAP Windows/x86_64 5.10.

Ale process explorer ukazuje 32 bit výpočty.

Dělám něco špatně nebo tu 64 bit aplikaci udělaly jen kvůly kompatibilitě s OS a dále se počítí jen 32 bit.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7060
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Aplikace

#2 Příspěvek od nenym » úte 03 úno, 2009 21:47

Jak mě navedl Honza, tak Simap5.10 x64 je fake, binárně je exe shodný s 32bit verzí. Podle mých zkušeností na 64bit OS jede hůře, než na 32bit Win.
Blíže je ve vlákně tabulka náročnosti projektů z dneška. Jaxe vlastně dělají odkazy na článek v jiném threadu?
Naposledy upravil(a) nenym dne úte 03 úno, 2009 21:50, celkem upraveno 1 x.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Zelvuska
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 563
Registrován: ned 25 bře, 2007 21:21

Re: 64-bit aplikace?

#3 Příspěvek od Zelvuska » úte 03 úno, 2009 21:48

Vítej na fóru 22rrr
Simap posílá pravou 64-bit aplikace pouze linux klientům. Pro windows 64-bit posílá pouze přejmenovanou 32-bit aplikaci. Pokud chceš vědět, které projekty mají 64-bitovou aplikaci, tak doporučuji tohle vlákno na boincstats. Určitě existují ještě i jiné seznamy, ale o tomhle vím, že je pravidelně aktualizován.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17634
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Aplikace

#4 Příspěvek od forest » stř 04 úno, 2009 05:30

nenym píše:Jaxe vlastně dělají odkazy na článek v jiném threadu?
http://forum.czechnationalteam.cz/faq.php

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

Re: Aplikace

#5 Příspěvek od krahulik » stř 04 úno, 2009 10:44

nenym píše:Jaxe vlastně dělají odkazy na článek v jiném threadu?
Pokud mas na mysli odkaz na konkretni prispevek tady z fora, staci pri vlozeni do textu pres kod "vlozit URL" dat primy link na dany prispevek. Ten ziskas napr. kliknutim na maly "listecek umisteny" pred Napsal: den, datum, cas v danem prispevku (napr. klinutim se ti otevre cast vlakna, kde je zaindexovan prispevek, pote staci z adresove listy zkopirovat url).
Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7060
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: 64-bit aplikace?

#6 Příspěvek od nenym » stř 04 úno, 2009 15:18

Thnx za návody. Nakonec mě to mohlo napadnout samého, že mám STFW přes PHP. V programování webu jsem dokonale mimo, i HTML je mi dokonale cizí.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2398
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: 64-bit aplikace?

#7 Příspěvek od Honza » stř 04 úno, 2009 16:06

I když je to více dotaz na příslušné vlákno na BS - rozlišeuje Augustine mezi fake a opravdovou x64?
Chápu, že u těch podtržených dochází k nárůstu výkonu a tudiž to bude opravdu jiná app...bez ohledu an to, jestli nárůst výkonu dělá x64 nebo skutečnost, že kompilace obsahuje třeba SSE2 instrukce.

S tou aktualizací ano, ale zase jsou tam i relativně mrtvé projekty.

Uživatelský avatar
Zelvuska
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 563
Registrován: ned 25 bře, 2007 21:21

Re: 64-bit aplikace?

#8 Příspěvek od Zelvuska » stř 04 úno, 2009 16:49

Honza píše:I když je to více dotaz na příslušné vlákno na BS - rozlišeuje Augustine mezi fake a opravdovou x64?
Chápu, že u těch podtržených dochází k nárůstu výkonu a tudiž to bude opravdu jiná app...bez ohledu an to, jestli nárůst výkonu dělá x64 nebo skutečnost, že kompilace obsahuje třeba SSE2 instrukce.

S tou aktualizací ano, ale zase jsou tam i relativně mrtvé projekty.
Rozlišuje, dříve dokonce uváděl i projekty, které posílaly 32-bit aplikaci 64-bit počítačům, ale už od toho upustil, protože to už snad dělají všechny.Díky čemu ten nárůst vzniká už neřeší, ale myslím si, že to není ani potřeba.

Odpovědět

Zpět na „Simap“