Aplikace

Fórum o projektu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2663
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Aplikace

#161 Příspěvek od Honza »

Kdyby byl někdo zvědavý, kolik jednotek jakého podprojektu jeho stroj udělal, v threadu PrimeGrid Task Summary Generator je na to jednoduchý a šikovný skriptík (.bat i verze pro tučňáky).

Stačí .bat uložit do hlavního datového souboru BOINCu, kde je také soubor job_log_www.primegrid.com.txt, který to analyzuje.
Po spuštění projíždí log soubor, postupně zaznamenává kolik jednotek kterého podprojektu bylo a ve výsledku je zapíše do souboru a zobrazí.

Skript má podle mě obecnější potenciál - na analýzu i dalších oblíbených projektů, které mají podprojekty.

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2663
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Aplikace

#162 Příspěvek od Honza »

GFN-22 je povolen pro CPU.
Protože je to náročný projekt, doporučený pro stroje jedoucí 24/7.

EDIT: MT - zatím - použít nejde.

v.svantner
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 630
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Aplikace

#163 Příspěvek od v.svantner »

Dotaz:

Mám omezený počet úloh pro PG na 4 úlohy, z toho chci nastavit 3 pro CPU a 1 pro GPU, ale pokaždé se mi tam natahá 4 pro CPU, přestože ta 1 CPU jednotka nejede, protože nemá dostatek vláken.

Jde to nějak nastavit, aby nemělo CPU přednost?

Uživatelský avatar
RoKro
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 886
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#164 Příspěvek od RoKro »

Odpovědět neumím, ale zeptám se, co řešíš. Je to o nastavení té výklopné nabídky Job Control and Multi-threading? Snažíš se tím dosáhnout toho, aby si BM nestahoval novou jednotku třeba minutu a půl před dopočítáním té končící (i při nastavení nulové zásoby), ale aby stahoval opravdu až bude nová jednotka potřeba? Protože jsem o tom taky přemýšlel, u jednotek spočítaných za pár minut je každá chvíle čekání znát :-)
Obrázek

v.svantner
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 630
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Aplikace

#165 Příspěvek od v.svantner »

Z praxe, mám 36 vláken, jedu mt na woo 11 a současně mám nastaveno 4 (Max # of simultaneous PrimeGrid tasks) a povoleno rovněž počítání na GPU. Ale vždy mi to počítá pouze CPU a ne GPU s tím, že 1 woo jednotka čeká na zpracování.

Jde o mi to, aby mi jely vždy 3 woo jednotky a k tomu 1 GPU úloha naráz.

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1095
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
rok narození: 0- 7-1977
ID CNT statistics: 15767

Re: Aplikace

#166 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® »

Myslím si, že to neovlivníš. Dokud ta položka

Max # of simultaneous PrimeGrid tasks
(Sets the maximum # of PrimeGrid tasks, including GPU tasks)

bude společná pro CPU a GPU. Může se taky stát, že ti to bude přidělovat 4 GPU jednotky, 3 GPU + 1 CPU, .... . Počkej na názor od Honzi. Nejlíp bych to viděl pro 4 úlohy na kombinaci 3* (9 CPU vláken) woo + 1 GPU. 9 vláken by ti jelo na prázdno, v případě kdyby ti to poslalo 4 jednotky woo a 0 GPU, tak ti ta woo jednotka nebude stát a spočítá se. Je to hold taková loterie chaosu, chtělo by tu položku "Max # of simultaneous PrimeGrid tasks" ještě patřičně oddělit od CPU a GPU.

Našel jsem náhodou týpka, co má tyto sestavy: rjs5 podívej se na jeho i9-9980XE (OS Linux-Fedora) ... 36 vláken CPU: 4x 7 vláken CPU WOO a 1x GPU RTX 2080 Ti GFN19, 8 vláken CPU jede na prázdno 45bb
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa User of The Day
Obrázek

Albert
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 175
Registrován: úte 05 led, 2016 14:25
rok narození: 05 črc 1969
ID CNT statistics: 22548
Bydliště: Kotvrdovice

Re: Aplikace

#167 Příspěvek od Albert »

Na jednom stroji mám 24 vláken. Počítám najednou dva úkoly LLR á 6 vláken plus GFN-17 na GPU, 12 vláken je tedy volných (0,229 z těchto volných vláken si vezme obsluha GPU).
Max # of simultaneous PrimeGrid tasks 3
Multi-threading: Max # of threads for each task 6
Použít nejvýše 100% procesorů
Finta je v tom, že se nejdříve musí začít počítat ta jednotka pro GPU. To v Boinc Manageru zařídit nelze, musíte to udělat skrze PrimeGrid předvolby (Use CPU vypnout a pak zapnout).

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2663
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Aplikace

#168 Příspěvek od Honza »

Má situace je taková, že obě GPU mám ve strojích s i7 8700K.
Max # of simultaneous PrimeGrid tasks má nastaveno na No limit.
Multi-threading: Max # of threads for each task: 5

Tedy u LLR můžu jed 5 MT na jeden LLR task a jedno jádro mi zůstává na GPU.
V BOINCu jsem zastropoval si Use at most 90 % of the CPUs - aby mi v případě sievingu nepočítal 6 jednotek paralelně, ale zbylo na GPU.

Pokud bych to chtěl jinak, tak bych v BOINCu zastropoval Use at most xx % of the CPUs.
V případě 36 vláken bych dal použít 34 vláken, aby bylo 3x11 na CPU + 1 na GPU, takže nějakých 95%.

EDIT: Koukám, že už tady jedna odpověď v tomto duchu je.

Uživatelský avatar
Honza1616
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 897
Registrován: sob 09 kvě, 2015 13:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#169 Příspěvek od Honza1616 »

RoKro: přesně to stejné ted řeším taky, lovím malé prvočísla a počítám GFN-16 a PPSE,
i když mám zásobu na 0 tak se mi natahují 2-3GPU úkoly a 1 CPU....a to mám rozpočítaný úkol teprve třeba jen do 50% :smt102 už mám na učtu asi 500 zrušených ukolů ale pořád nevím jak to natahování zásoby obejít
zatím se mi jeví jako nejlepší, najít nejnižší požadovanou kapacitu na disku pro Boinc, bohužel když nastavím tuto hodnotu tak se mi nestahuje práce vůbec a tak postupně přidávám dokud si nestáhne 1-2 úkoly a max. 1 ukol pro CPU, samozřejmě to závisí i na počtu GPU v počítači a počtu souběžných úkolu na CPU

ale podle mě je to chyba Boincu, když je zásoba na 0 tak má být opravdu nulová i když se jedná o tak krátké úkoly,
kdybych přece chtěl zásobu i na tak krátkých úkolech tak si nastavím 0,01 :smt102
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ge=116:116
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde https://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - i9-9900k, MSI MEG Z390 ACE, Gigabyte RTX2080ti, 32GB DDR4 3500MHz, M.2 Samsung EVO 960 + SSHD (2TB), zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Offline - AMD Ryzen 9 3900X, MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 + GTX1060(3GB), 8GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 (250GB), Zalman ZM-1200, Win10Pro 64bit
slave 2 Offline - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning 8GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2663
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Aplikace

#170 Příspěvek od Honza »

Honza1616 píše:
úte 04 úno, 2020 17:24
ale podle mě je to chyba Boincu, když je zásoba na 0 tak má být opravdu nulová i když se jedná o tak krátké úkoly,
kdybych přece chtěl zásobu i na tak krátkých úkolech tak si nastavím 0,01 :smt102
To ano, ale práve tohle je v BOINCu natvrdo nadrátované, takže si to až 3 minuty před dokončenímúkolu natáhne daší.
Podle mě je to zase úlitba SETI (nebo třeba i jiným projektům), kde stažení úkolu nějakou dobu trvá (a navíc může trvat i odesílání spočítaného), tak aby byl připraven k počítání další.

Neviděl jsem však, že bych měl stažen více jak jeden úkol navíc v zásobě. Zpravidla tam je navíc jeden GPU.

U čistě CPU mi to běží, jak má. Maximálně 28 úkolů, všechny rozpočítané a další se stáhne až po odevzdání. Pochopitelně dochází k tomu, že někdy počítám třeba jen 24 tasků, protože zbylé čekají na odeslání a reportování, zvláště pokud jdou hodně rychle za sebou.

Uživatelský avatar
Honza1616
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 897
Registrován: sob 09 kvě, 2015 13:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#171 Příspěvek od Honza1616 »

Honza píše:
úte 04 úno, 2020 17:41
Neviděl jsem však, že bych měl stažen více jak jeden úkol navíc v zásobě. Zpravidla tam je navíc jeden GPU.
záleží co počítáš
ze začátku jsem počítal až příliš krátké llr a GFN které se ani nezapočítávají do TdP
RTX2080ti mi střílela GFN-15 po 27 vteřinách a GFN-16 po 63vteřinách, to jsem pak měl v zásobě třeba 3,4,5.. úkolů
a i9-9900k dávala SGS za 172 sec. a do zásoby si to tahalo 1-2 úkoly

ted počítám llrPPS to je bez zásoby ta se stahuje až někdy v 60% rozpočítané práce
a GFN-17low a tam se mi stahuje 1 úkol a 2. do zásoby se mi stáhne těsně před dopočítáním aktuálně počítaného

ono to asi opravdu tak nějak bude, ve chvíli kdy Boinc vidí že úkol bude spočítaný dřív jak za 3 minuty tak si natáhne další do zásoby, aby měl nachystanou práci
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ge=116:116
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde https://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - i9-9900k, MSI MEG Z390 ACE, Gigabyte RTX2080ti, 32GB DDR4 3500MHz, M.2 Samsung EVO 960 + SSHD (2TB), zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Offline - AMD Ryzen 9 3900X, MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 + GTX1060(3GB), 8GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 (250GB), Zalman ZM-1200, Win10Pro 64bit
slave 2 Offline - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning 8GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit

Uživatelský avatar
RoKro
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 886
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#172 Příspěvek od RoKro »

Honzo1616, z toho, co píšeš, předpokládám, že na PG webu nemáš omezeno Max # of simultaneous.
A opravdu chceš počítat GFN-17 Low? Protože GFN-17 Mega by se mělo údajně počítat násobně rychleji a navíc je tam šance na mega-prvočíslo.
Obrázek

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2663
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Aplikace

#173 Příspěvek od Honza »

RoKro píše:
úte 04 úno, 2020 18:21
Honzo1616, z toho, co píšeš, předpokládám, že na PG webu nemáš omezeno Max # of simultaneous.
Evidentně suboptimální nastavení.
RoKro píše:
úte 04 úno, 2020 18:21
A opravdu chceš počítat GFN-17 Low? Protože GFN-17 Mega by se mělo údajně počítat násobně rychleji a navíc je tam šance na mega-prvočíslo.
Ne, GFN-Mega nebude násobně rychlejší, ani rychlejší, ale s ohledem na použitou transformaci bych čekal mírně pomalejší.
Trcohu delší jednotky, trochu delší kredit, se to tak nějak pokrátí.
Ale že GFN17-Mega je nejvhodnější pro GPU a badge na mega, to ano.

Uživatelský avatar
RoKro
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 886
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#174 Příspěvek od RoKro »

Aha, já to nezkoušel, ale vycházel jsem z časů uváděných na PG stránce nastavení podprojektů. Tak to sorry za dezinformaci.
Obrázek

Uživatelský avatar
Honza1616
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 897
Registrován: sob 09 kvě, 2015 13:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#175 Příspěvek od Honza1616 »

Max # of simultaneous, nastaveno nemám z jednoho prostého důvodu, grafickou kartu mám tak rychlou že má potřebu natahovat další ukoly do zásoby každou chvíli,
uvedu jeden extrémní případ, pokud počítáš 1 ukol na CPU a 1 na GPU a grafika si natáhne další 2 ukol pro GPU do zásoby tak to znamená že Boinc má natažené 4 úkoly a pokud máš v předvolbách nastaveno Max # of simultaneous - 2, tak po dopočítání CPU úkolu se nová práce nenatáhne a CPU stojí dokud se neuvolní místo po GPU jednotce,

mám to otestované, laboroval jsem tady s tím už od čtvrtka, a pak ještě v pátek večer, protože mi na SGS nešel aplikovat app_config a musel jsem použit toto webové nastavení
a právě při tak rychlých úkolech je to kontraproduktivní a musel bych tam mít nastaveno Max # of simultaneous - 6 aby se mi natahovala práce jako pro GPU tak hlavně i pro CPU :smt102 a to je pak zase už zcela zbytečné protože přece počítám pouze po 1 úkolu na každém HW :smt102 takže jestli tam mám "6" nebo "no-limit" je prašť jak uhoď :smt045

GFN15 a 16 jsem přestal počítat stejně jako llrSGS a mohl jsem tak aplikovat znovu svůj app_config a rezignovat na to webové nastavení
llrPPS a GFN17mega jsou sice delší a tolik zásoby by se mi nenatahovalo ale ve chvíli kdy se potkají 2 úkoly kterou budou končit současně a já bych tam měl limit "2", natáhl se mi jeden ukol do zásoby pak bych nedostal novou práci pro druhý kus HW,
a musel bych počkat až první kus HW dopočítá a začne počítat nataženou práci a pak ještě počkat až se Boinc uráčí aktualizovat projekt a natáhnout práci i pro druhý HW

snad jsem to napsal správně a pochopitelně,
ve zkratce
zásoba práce pro GPU mi blokovala natahování nového úkolu pro CPU, když jsem tam měl Max # of simultaneous - 5 nebo méně

k druhé otázce
na Mega prvočíslo nehraji, to fakt ne
před a začátkem turnaje jsem otestoval rychlost počítání GFN-15 a llrSGS a našel jedno prvočíslo, bylo by super najít nějaké prvočíslo každý den, ale protože se nezapočítávají do turnaje tak jsem přešel na GFN-16 a llrPPSE taky jsem našel hned první den turnaje jeden kus, tedy předpokládám že zde bych mohl mít nějaké nalezené jedno číslo za asi 48h, což je taky super ale raději ještě o kousek přitlačím po něčem co je lépe hodnocené
a počítám ted GFN-17low a llrPPS a předpokládám že bych mohl ulovit alespoň jedno prvočíslo za týden,

u GFN-17Mega a PPSMega by se mi možná podařilo taky ulovit 1 nebo 2 ale pochybuji,
ještě před rokem jsem jel právě llrPPSMega jako svůj vlastní projekt mimo turnaje, skoro celý rok a nenašel jsem ani jediné,
proto jsem v tomto turnaji dost skeptický k tomu že bych trefil alespon 1 kus MEGA
raději budu počítat menší čísla s šancí že chytnu alespoň 1 nebo 2 za ten měsíc
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ge=116:116
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde https://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - i9-9900k, MSI MEG Z390 ACE, Gigabyte RTX2080ti, 32GB DDR4 3500MHz, M.2 Samsung EVO 960 + SSHD (2TB), zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Offline - AMD Ryzen 9 3900X, MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 + GTX1060(3GB), 8GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 (250GB), Zalman ZM-1200, Win10Pro 64bit
slave 2 Offline - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning 8GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit

Uživatelský avatar
Honza1616
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 897
Registrován: sob 09 kvě, 2015 13:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#176 Příspěvek od Honza1616 »

a hele v době odeslání předchozích příspěvku...
nastavil jsem tam Max # of simultaneous - 2
Obrázek
.....a CPU mi stojí protože GPU práce blokuje natažení pro CPU
když tam zadám Max # of simultaneous - 3, tak se mi natáhne další GPU práce
a když tam dám Max # of simultaneous - 4 tak teprve zde se mi natáhne CPU práce
to je prostě na 2 věci, na h0vn0 a na nic

EDIT:
Max # of simultaneous - 3
Obrázek
to prostě novou práci pro CPU nenatáhne
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ge=116:116
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde https://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - i9-9900k, MSI MEG Z390 ACE, Gigabyte RTX2080ti, 32GB DDR4 3500MHz, M.2 Samsung EVO 960 + SSHD (2TB), zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Offline - AMD Ryzen 9 3900X, MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 + GTX1060(3GB), 8GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 (250GB), Zalman ZM-1200, Win10Pro 64bit
slave 2 Offline - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning 8GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit

Odpovědět

Zpět na „PrimeGrid“