Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Indy
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1193
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#781 Příspěvek od Indy » ned 18 pro, 2016 12:12

Má někdo jednotky pro ATI/AMD :?:

Mě zatím žádná nepřišla :-(
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
Honza1616
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 478
Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#782 Příspěvek od Honza1616 » ned 18 pro, 2016 12:15

Worf_VX píše:Mam prosbu, nemohl by mi nekdo poslat config pro pocitani 2 gpu (nvidia + ati)? Urcite se to tu resilo xkrat, ale nemam bohuzel cas to hledat. Pocita mi pouze ATi HD7850. GT650 netaha jednotky. Mam takovy dojem, ze Collatz treba pocitaji obe i bez configu...
toto ti bude stačit, ta druhá grafika ... není to zase nějak omezené jako v minulém turnaji velikostí paměti...

Kód: Vybrat vše

   
<app_config>
   <app>
      <name>pps_sr2sieve</name>
      <fraction_done_exact/>
      <gpu_versions>
          <gpu_usage>0.5</gpu_usage>
          <cpu_usage>.01</cpu_usage>
      </gpu_versions>
   </app>
</app_config>
Indy: mám pouze Nvidia :smt102

měli jste to mít odzkoušené před turnajem, proto děláme ty testy
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 27fFz2JT7Q
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - AMD Ryzen 7 1700(3,9GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 (OC+18%), 32GB DDR4, M.2 Samsung EVO 960, SSD Kingston240GB, SSHD 4TB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Online - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning (OC+15%), 16GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 - 250GB + SSHD 2TB, 2x WD 750GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit
slave 2 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj Enermax 500W, Win10Pro 64bit

Uživatelský avatar
oldjerry
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 917
Registrován: ned 03 kvě, 2009 11:06
rok narození: 31 pro 1937
ID CNT statistics: 12179
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#783 Příspěvek od oldjerry » ned 18 pro, 2016 12:22

Worf_VX píše:Mam prosbu, nemohl by mi nekdo poslat config pro pocitani 2 gpu (nvidia + ati)? Urcite se to tu resilo xkrat, ale nemam bohuzel cas to hledat. Pocita mi pouze ATi HD7850. GT650 netaha jednotky. Mam takovy dojem, ze Collatz treba pocitaji obe i bez configu...
Máš ten Collatz pozastavený v boincmanageru?

Uživatelský avatar
Indy
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1193
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#784 Příspěvek od Indy » ned 18 pro, 2016 12:27

Honza1616 píše:měli jste to mít odzkoušené před turnajem, proto děláme ty testy
Já to samozřejmě zkoušel, hlavně zda to počítač vůbec zvládne. Fungovalo to a jednotky chodily normálně oboje :-(

P.S.: Všiml jsem si, že mi to hlásí "This computer has reached a limit on tasks in progress", takže jsem uměle odpojil počítání na Nvidia a zrušil 2 jednotky a hned mi to natáhlo 2 kusy pro ATI/AMD. Víc jak 4 jednotky pro GPU mi to nedá. Lze to nějak obejít?
Naposledy upravil(a) Indy dne ned 18 pro, 2016 12:35, celkem upraveno 1 x.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Worf_VX
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 449
Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 17768
Bydliště: Spytihněv
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#785 Příspěvek od Worf_VX » ned 18 pro, 2016 12:32

Honza1616 píše:
Worf_VX píše:Mam prosbu, nemohl by mi nekdo poslat config pro pocitani 2 gpu (nvidia + ati)? Urcite se to tu resilo xkrat, ale nemam bohuzel cas to hledat. Pocita mi pouze ATi HD7850. GT650 netaha jednotky. Mam takovy dojem, ze Collatz treba pocitaji obe i bez configu...
toto ti bude stačit, ta druhá grafika ... není to zase nějak omezené jako v minulém turnaji velikostí paměti...

Kód: Vybrat vše

   
<app_config>
   <app>
      <name>pps_sr2sieve</name>
      <fraction_done_exact/>
      <gpu_versions>
          <gpu_usage>0.5</gpu_usage>
          <cpu_usage>.01</cpu_usage>
      </gpu_versions>
   </app>
</app_config>
Indy: mám pouze Nvidia :smt102

měli jste to mít odzkoušené před turnajem, proto děláme ty testy
dat to do app_info.xml a do adresare s projektem, je tak? Pokud ano, tak mi to pise chyba syntaxe...

jinak nemel jsem cas nic zkouset, pac jsem zapomel na datum a vzpomel si az vcera :-(

Worf_VX
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 449
Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 17768
Bydliště: Spytihněv
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#786 Příspěvek od Worf_VX » ned 18 pro, 2016 12:33

oldjerry píše:
Worf_VX píše:Mam prosbu, nemohl by mi nekdo poslat config pro pocitani 2 gpu (nvidia + ati)? Urcite se to tu resilo xkrat, ale nemam bohuzel cas to hledat. Pocita mi pouze ATi HD7850. GT650 netaha jednotky. Mam takovy dojem, ze Collatz treba pocitaji obe i bez configu...
Máš ten Collatz pozastavený v boincmanageru?
jj, mam vse zastavene krome primegridu

Uživatelský avatar
Honza1616
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 478
Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#787 Příspěvek od Honza1616 » ned 18 pro, 2016 12:40

....dat to do app_info.xml a do adresare s projektem, je tak? Pokud ano, tak mi to pise chyba syntaxe...
jinak nemel jsem cas nic zkouset, pac jsem zapomel na datum a vzpomel si az vcera :-(
a ty tam máš už nějaké předvolby ?
protože <app_config> a také </app_config> musí být vždy na začátku a až na konci a vše ostatní <app></app> musí být mezi tím
hlavně že tady bylo psané pozor na nestandartní čas startu :D

Indy: ještě mě napadá pro ty předvolby máš na webu v předvolbách zaškrtlé oboje Cuda i OpenCL ??
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 27fFz2JT7Q
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - AMD Ryzen 7 1700(3,9GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 (OC+18%), 32GB DDR4, M.2 Samsung EVO 960, SSD Kingston240GB, SSHD 4TB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Online - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning (OC+15%), 16GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 - 250GB + SSHD 2TB, 2x WD 750GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit
slave 2 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj Enermax 500W, Win10Pro 64bit

Uživatelský avatar
Indy
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1193
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#788 Příspěvek od Indy » ned 18 pro, 2016 12:56

Honza1616 píše:Indy: ještě mě napadá pro ty předvolby máš na webu v předvolbách zaškrtlé oboje Cuda i OpenCL ??
Ano, samozřejmě mám.

Problém asi bude v tom, že BoincManager ukazuje toto -

CUDA: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 1060 6GB (driver version 376.09, CUDA version 8.0, compute capability 6.1, 4096MB, 3564MB available, 4374 GFLOPS peak)
OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 1060 6GB (driver version 376.09, device version OpenCL 1.2 CUDA, 6144MB, 3564MB available, 4374 GFLOPS peak)
OpenCL: AMD/ATI GPU 0: Tahiti (driver version 2117.13 (VM), device version OpenCL 1.2 AMD-APP (2117.13), 3072MB, 3072MB available, 2739 GFLOPS peak)


Čili vypadá to jako bych měl jen jednu GPU 0 a prostě pokud chci jednotku pro GPU tak vždy pošle Nvidia. Pokud chci jednotku pro AMD/ATI, tak ručně odškrtnu na webu primegrid, že nechci jednotku pro nvidia a pak posílá GPU jednotky pro AMD/ATI. Funguje to, ale musel bych to každé 2 jednotky upravovat čili každých 20 minut, což je děs :evil:

Kdybych nějak dokázal natáhnou více jednotek, např. 100, tak by se mi ten časový problém trošku ulehčil ...
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Worf_VX
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 449
Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 17768
Bydliště: Spytihněv
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#789 Příspěvek od Worf_VX » ned 18 pro, 2016 12:59

Honza1616 píše:
....dat to do app_info.xml a do adresare s projektem, je tak? Pokud ano, tak mi to pise chyba syntaxe...
jinak nemel jsem cas nic zkouset, pac jsem zapomel na datum a vzpomel si az vcera :-(
a ty tam máš už nějaké předvolby ?
protože <app_config> a také </app_config> musí být vždy na začátku a až na konci a vše ostatní <app></app> musí být mezi tím
hlavně že tady bylo psané pozor na nestandartní čas startu :D

Indy: ještě mě napadá pro ty předvolby máš na webu v předvolbách zaškrtlé oboje Cuda i OpenCL ??
zaskrtle mam oboje...

jine predvolby nikde nemam, zkopiroval jsem vyse uvedene, dal do app_info.xml, soubor hodil do adresare s projektem a restartoval BM, vysledek chyba syntaxe

Worf_VX
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 449
Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 17768
Bydliště: Spytihněv
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#790 Příspěvek od Worf_VX » ned 18 pro, 2016 13:01

Indy píše:
Honza1616 píše:Indy: ještě mě napadá pro ty předvolby máš na webu v předvolbách zaškrtlé oboje Cuda i OpenCL ??
Ano, samozřejmě mám.

Problém asi bude v tom, že BoincManager ukazuje toto -

CUDA: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 1060 6GB (driver version 376.09, CUDA version 8.0, compute capability 6.1, 4096MB, 3564MB available, 4374 GFLOPS peak)
OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 1060 6GB (driver version 376.09, device version OpenCL 1.2 CUDA, 6144MB, 3564MB available, 4374 GFLOPS peak)
OpenCL: AMD/ATI GPU 0: Tahiti (driver version 2117.13 (VM), device version OpenCL 1.2 AMD-APP (2117.13), 3072MB, 3072MB available, 2739 GFLOPS peak)


Čili vypadá to jako bych měl jen jednu GPU 0 a prostě pokud chci jednotku pro GPU tak vždy pošle Nvidia. Pokud chci jednotku pro AMD/ATI, tak ručně odškrtnu na webu primegrid, že nechci jednotku pro nvidia a pak posílá GPU jednotky pro AMD/ATI. Funguje to, ale musel bych to každé 2 jednotky upravovat čili každých 20 minut, což je děs :evil:

Kdybych nějak dokázal natáhnou více jednotek, např. 100, tak by se mi ten časový problém trošku ulehčil ...
me to pise CUDA pro nvidiu a OpenCL pro ATI, takze v tomto ja problem asi nemam

Petr.350
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 610
Registrován: sob 31 bře, 2012 13:27
ID CNT statistics: 13326
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#791 Příspěvek od Petr.350 » ned 18 pro, 2016 13:16

Taky mi nechodí víc jednotek, na dvou strojích s R9 280X a s GTX1060 se nové jednotky stáhnou až po dopočtení stávajících. (jedu po dvou jednotkách najednou)
Obrázek

PG SGS: 2337608400675*2^1290000-1

Uživatelský avatar
Honza1616
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 478
Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#792 Příspěvek od Honza1616 » ned 18 pro, 2016 13:28

Indy píše:Všiml jsem si, že mi to hlásí "This computer has reached a limit on tasks in progress".....
nemáš ještě nastavené nějaké limitující nastavení na profilu PG jako zásobu práce ?

Worf_WX: ten app_config sám o sobě není až tak důležitej můžeš ho klidně smazat
ale je lepší ho tam mít aby se ti práce stahovala dvojnásob 2 jednotky na GPU... každopádně si to tam nějak špatně vložil ( ve špatném pořadí) jinak by to nepsalo tu syntaxi
https://ctrlv.cz/N9en

pro všechny: zásoba práce na několik dní nastavena předpokládám ?
Naposledy upravil(a) Honza1616 dne ned 18 pro, 2016 13:31, celkem upraveno 3 x.
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 27fFz2JT7Q
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - AMD Ryzen 7 1700(3,9GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 (OC+18%), 32GB DDR4, M.2 Samsung EVO 960, SSD Kingston240GB, SSHD 4TB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Online - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning (OC+15%), 16GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 - 250GB + SSHD 2TB, 2x WD 750GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit
slave 2 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj Enermax 500W, Win10Pro 64bit

Uživatelský avatar
Indy
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1193
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#793 Příspěvek od Indy » ned 18 pro, 2016 13:29

Petr.50:
Prosím Tě, co tam máš za systém a která karta je jako primární (blíž k procesoru)?
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
Honza1616
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 478
Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#794 Příspěvek od Honza1616 » ned 18 pro, 2016 13:30

musíte počkat až přijde někdo kdo se vám na to podívá přes TeamViewer
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 27fFz2JT7Q
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - AMD Ryzen 7 1700(3,9GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 (OC+18%), 32GB DDR4, M.2 Samsung EVO 960, SSD Kingston240GB, SSHD 4TB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Online - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning (OC+15%), 16GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 - 250GB + SSHD 2TB, 2x WD 750GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit
slave 2 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj Enermax 500W, Win10Pro 64bit

Uživatelský avatar
Indy
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1193
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#795 Příspěvek od Indy » ned 18 pro, 2016 13:31

Honza1616 píše:nemáš ještě nastavené nějaké limitující nastavení na profilu PG jako zásobu práce ?
Otázce nerozumím (co konkrétně), ale předpokládám, že nemám.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
Honza1616
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 478
Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#796 Příspěvek od Honza1616 » ned 18 pro, 2016 13:34

Indy píše:
Honza1616 píše:nemáš ještě nastavené nějaké limitující nastavení na profilu PG jako zásobu práce ?
Otázce nerozumím (co konkrétně), ale předpokládám, že nemám.
https://ctrlv.cz/shots/2016/12/18/YOMT.png
i když nastavení v Klientovi by mělo být nadřazenější takže asi nic
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 27fFz2JT7Q
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - AMD Ryzen 7 1700(3,9GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080 (OC+18%), 32GB DDR4, M.2 Samsung EVO 960, SSD Kingston240GB, SSHD 4TB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Online - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning (OC+15%), 16GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 - 250GB + SSHD 2TB, 2x WD 750GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit
slave 2 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj Enermax 500W, Win10Pro 64bit

Petr.350
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 610
Registrován: sob 31 bře, 2012 13:27
ID CNT statistics: 13326
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#797 Příspěvek od Petr.350 » ned 18 pro, 2016 13:43

Indy píše:Petr.50:
Prosím Tě, co tam máš za systém a která karta je jako primární (blíž k procesoru)?
Mám to ve dvou různých počítačích, oba s Win7 a ani jeden si nechce stáhnout větší zásobu na GPU, pro CPU si stáhnou oba zásobu 2x počet vláken. (Skládám kamarádovi PC s tou 1060, tak jí trochu testuji :-) )
Obrázek

PG SGS: 2337608400675*2^1290000-1

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#798 Příspěvek od Honza » ned 18 pro, 2016 14:01

Honza1616 píše:https://ctrlv.cz/shots/2016/12/18/YOMT.png
i když nastavení v Klientovi by mělo být nadřazenější takže asi nic
No možná právě kvůli takovým pacientům server na začátku turnaje nedá do zásoby tolik práce, kolik BOINC/lidi chcou.
Někdo by si chtěl natáhnout práci na 10 dní (kolik stovek nebo tisíc jednotek na jeden počítač to je?), z turnaje spočítá malou část a většina se pak zahodí (?).
Vynásobte x tisíc PC se schopnou grafikou a vyjde potřeba mnoha set tisíc nebo milionů jednotek.

EDIT: A pak i když to utáhne server, linka, disky atp., extrémně se tím prodlouží doba validace turnaje.
Myslím, že z pohledu projektu a ve finále i účastníků je žádoucí, že server na začátku nedá práci na 10 dní.

Uživatelský avatar
Indy
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1193
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#799 Příspěvek od Indy » ned 18 pro, 2016 14:07

Omezení na 2 jednotky na GPU mi přijde až moc kruté.

Když jsem zkoušel počítání před turnajem, tak mi stahoval v dávkách cca po 20 jednotkách a vždy tam byly 2-3 jednotky pro AMD a ostatní pro nVidia. Bohužel teď to nejde a nejde. Možná kdyby se zvedl limit na 10 jednotek na GPU, tak by to taky snad stačilo a mě možná pomohlo, ale těžko říct.

P.S.: Teď si nejsem 100% jist, ale zase naopak po dopočítání nVidia jednotky mi stáhl jako čtvrtou jednotku pro AMD a nVidia nepočítala (nevím jestli jsem stihl upravit nastavení na primegridu, ale asi jo)
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Worf_VX
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 449
Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 17768
Bydliště: Spytihněv
Kontaktovat uživatele:

Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2016

#800 Příspěvek od Worf_VX » ned 18 pro, 2016 14:23

Honza1616 píše:
Indy píše:Všiml jsem si, že mi to hlásí "This computer has reached a limit on tasks in progress".....
nemáš ještě nastavené nějaké limitující nastavení na profilu PG jako zásobu práce ?

Worf_WX: ten app_config sám o sobě není až tak důležitej můžeš ho klidně smazat
ale je lepší ho tam mít aby se ti práce stahovala dvojnásob 2 jednotky na GPU... každopádně si to tam nějak špatně vložil ( ve špatném pořadí) jinak by to nepsalo tu syntaxi
https://ctrlv.cz/N9en

pro všechny: zásoba práce na několik dní nastavena předpokládám ?
hmm, pokud omezili 2 jednotky na GPU, tak je to mozna v tom, pac mi to stahne 4 ukoly na ATI a nvidia je na suchu...
jak ve spatnem poradi? Zkopiroval jsem presne ten text co jste mi poradili, nic vic nic min. Dal to do app_info.xml a soupnul do adresare s Primegrid projektem, uz jsem to psal 2x...

Odpovědět

Zpět na „PrimeGrid“