13. BOINC Pentathlon 2022 - Obecná diskuze a pokec

BOINC Pentathlon
Odpovědět
Zpráva
Autor
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
ID CNT statistics: 1
Kontaktovat uživatele:

Re: 13. BOINC Pentathlon 2022 - Obecná diskuze a pokec

#221 Příspěvek od vkliber »

Konečné naše uživatelské statistiky budou až kolem poledne. Einsteinu to půl dne trvá 45cc .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71

#222 Příspěvek od forest »

Turnaj je u konce a já bych strašně rád touto cestou poděkoval všem našim soutěžícím a podporovatelům. Vedli jsme si tento ročník velice dobře a byli jsme konkurenceschopným týmem, čemuž odpovídají i dosažené pozice v jednotlivých disciplínách 6, 7, 5, 6 a 4. Oproti letům minulým byla strategie během turnaje bez nečekaných zvratů, ale přitom pro naše členy velice jednoduchá a účinná. Za to bych chtěl moc poděkovat našemu skvělému generálovi, který jako vždy upozornil na možné problémy v každé soutěži a pomohl nám svými znalostmi i v rámci problematického odevzdávání práce v době přetížení serverů.
Co se týče těch serverů projektů, tak z mého pohledu se jednalo o ten z lepších ročníků. V rámci včasného čtení a dodržování určené strategie, nás problémy na serverech ovlivnily hodně málo. Stály nás prakticky jen více osobního času. Neříkám že vůbec, ale doby kdy servery byly mrtvé, nebo jsme něměli práci několik dní během soutěže byly mnohem horší. Je určitě co v tomto ohledu řešit, z pozice pořadatelů, ale včasným načerpáním práce dle instrukcí, jsme dopadu na náš výsledek vždy předešli a to je jedna z hlavních strategických výhod, které nám nenymovi instrukce přinesly. Měli jsme vždy dostatečnou zásobu a hlavně zásobu před koncem DL, tedy vhodnou na okamžitou validaci.

Co se týče celkového výkonu týmu, tak šestá pozice je skvělá. Sice jsme měli šanci na místo páté, ale nenacházím kromě nedostatku výkonu místo, kde bychom mohli během soutěže získat těch bodů víc. Trochu nechápu náš hodně slabý hod prvním oštěpem, který proběhl až ve druhém pokusu a měli jsme tam nejdelší prostor na předpočítání, částečně i na grafikách, které na počátku neměly jiné využití. Instrukce byly v tomto ohledu správné, jen ten dostatečný výkon tam v tomto počátečním období scházel. Vím, že třeba 4bc3 nemohl odevzdat velkou část své zásoby, kvůli problémům na se serverem, ale nikdo jiný podobný problém nehlásil. Jinak za mě musím vyzvihnout obrovský výkon týmové farmy, která se díky upgradům jak CPU, tak i GPU dostala za posledního 3/4 roku na nejlepší konkurenční úroveň, za celou historii týmu. Jakou měrou se podílela na celkovém vůkonu v turnaji, to ještě dáme dohromady, jakmile Vítek započte všechny výsledky do turnajové statistiky, ale ten poměr bude značný. V tomto směru je potřeba zdůraznit a poděkovat za obrovskou zásluhu těch členů, kteří si jednotlivé počítače adoptovali, tedy hradí jejich provoz a v době turnajů (PG a Pentathlonu) jejich výkon můžeme naplno využít pro podporu týmu 33iii

Doufám, že i přes problémy se servery projektů a nutnost trávit u odesílání práce více času, jste si turnaj užili a příští rok se všichni pokusíme získat alespoň tu jednu příčku navíc. Snad nám to nijak neovlivní ceny energií a dalších komodit kolem nás, ani žádné války, Covidy a další bouřlivé události posledních let. Stejně jako v minulém roce, jsme o pátou příčku přišli až v posledních hodinách a to i přes jinak skvělý výsledek zamrzí.

Ještě jednou obrovský dík za podporu CNT na letošním Pentathlonu všem, kdo se i jen jediným kreditem podíleli na letošním skvělém výsledku našeho týmu 33iii Každý jsme přispěli časem i výkonem dle svých možností a podařilo se nám společně něco velkého :idea: Jsem hrdý, že jsme si letos tak dobře vedli v té obrovské konkurenci, která na tomto turnaji v posledních letech je 22rrr

Riskia-Tomáš
5.26315789474 %
5.26315789474 %
rok narození: 28 srp 1979

#223 Příspěvek od Riskia-Tomáš »

Zdravím všechny počtáře a v prvé řadě děkuji vedení týmu za dokonalé instrukce po dobu celého turnaje! Myslím, že živelným počítáním bez patřičných povelů bychom byli možná až o několik příček níže.

Bohužel jsem letos nestihl zprovoznit 5950ku, protože deska potřebuje aktualizaci BIOSU, což bez procesoru nejde.... no lapálie.... tak jsem věřil, že zapojím alespoň 3060ti, ale těsně před soutěží jsem zjistil, že neběhá pod WIN 8.1. :roll: Holt lehko na cvičišti... 33aaa

A pak si musím postěžovat na Universe - celý včerejšek jsem postrkoval odevzdání hotových jednotek, ale mám pocit, že neprošla jediná. "Servers may be temporarily down". Až dnes ráno se odevzdalo několik stovek jednotek. :smt022
Možná bych tak příští rok před turnajem požádal Rytíře, zda by si tento stroj na soutěž adoptovali přes TeamViewer, protože oni z něj dostanou rozhodně víc než já v obyčejném Maratonu. Třeba takových zájemců bude i víc...

A nakonec bych ještě rád všem, i těm nejmenším počtářům s nejmenším výkonem, vyjádřil poděkování, že pomáhají vědě. :smt038 Každé výpočetní vlákno, každá odevzdaná jednotka se zužitkují! :smt045
Tomáš

fake
26.3157894737 %
26.3157894737 %
ID CNT statistics: 55

#224 Příspěvek od fake »

můžu dotaz, proč u mě nejsou vidět v rámci tabulky žádné kredity za Ensteina? Díky

Boby_cze
36.8421052632 %
36.8421052632 %
rok narození: 31 led 1971
ID CNT statistics: 27352

#225 Příspěvek od Boby_cze »

Jooooo Universe, teď jsem odevzdal pár set jednotek :roll:
Obrázek

Obrázek
Obrázek

forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT

#226 Příspěvek od forest »

fake píše: čtv 19 kvě, 2022 10:21 můžu dotaz, proč u mě nejsou vidět v rámci tabulky žádné kredity za Ensteina? Díky
Už jsem některé tyto nejasnosti ve statistikách ráno sepsal a poslal vkliberovi na prověření, případně opravu. Uvidíme, co zjistí. Jak i zde uvedl, dnes to bude dávat do finální podoby.

Obzvláště problematický byl v tomto směru server Einstein a ve spojení s tvým Rytířský odevzdáváním až v posledním dni mu to asi trvá, ta data poslat brzy dál.

vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od vkliber »

Výsledky našich uživatelských statistik jsou konečné.
Pokud vidíte nesrovnalosti, tak se ozvěte, na pozdější reklamace nebude brán zřetel 45cc .

Ti co tam nevidí svoje data na projektu Einsteina, tak je to tím, že na účtu projektu nemáte povolen export statistik (viz. zde).
Na výkon týmu to samozřejmě nemá vliv, tam ten váš kredit je započítán.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT

fake
26.3157894737 %
26.3157894737 %

#228 Příspěvek od fake »

mám to správně nastavené ale nevidím ve své statistice ani třeba na BoincStats

fake
26.3157894737 %
26.3157894737 %

#229 Příspěvek od fake »

tak Einsteina už vidím, jen kredity ne...

vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od vkliber »

Tak vidím u tebe 16M kreditů na Einstein. Ale včera jsi to tam neměl a ve statistikách co exportuje Einstein jsem tě včera taky nenašel :smt102 .

forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT

#231 Příspěvek od forest »

Jsem moc rád, že se ty výsledky započítaly do týmové turnajové statistiky a toto osobní nastavení na účtu má vliv pouze na naše interní, i když to hodně zkresluje podíl některých počtářů na skvělý výsledek týmu.
Někde je to pravděpodobně tím naším zadržováním (Ha-soft na SRBase), jinde jsem zjistil, že to opravdu uživatelé neměli zaškrtnuté. U Einstein jen co vím, protože mají stroje v adopci, tedy že nemálo napočítali a body nemají žádné, to jsou Doktor z CNT, Jiří Eisler, fake a Ha-soft. Předpokládám, že se to týká ted,, ještě mnohem ,více počtářů. Na toto nastavení jsme v turnajových instrukcích úplně zapomněli a pokud to počtáři neměli povolené již dříve, ani je to nenapadlo, kvůli problémům se serverem projektu a pozdnímu odevzdávání kvůli zadržování práce.

Příště na to musíme včas upozornit. Má to jen několik projektů, ale nevím přesně které.

fake
26.3157894737 %
26.3157894737 %

#232 Příspěvek od fake »

na Einsteinu jsem napočítal cca 400K kreditů

NAME AVG CREDIT TOTAL CREDIT
CNT-Cimrman_v2 16,799.43 203,685
CNT-Cimrman_v2 19,271.02 233,000

teď nevím jestli jsou započtený v našich týmových statistikách na Pentathlonu nebo nejdou jen v naší interní statistice...

vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od vkliber »

Pokud jsi byl v době odevzdání v týmu CNT, tak jsou započítány v našich týmových statistikách 45hh .

forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT

#234 Příspěvek od forest »

Ještě bych zde k letošnímu Pentathlonu chtěl shrnout podíl výkonu týmových počítačů, na jejichž pořízení a postupné upgrady přispěla za poslední roky velká spousta našich členů. Dalších mnoho členů postupně přispívalo na jejich provoz (stroje jely na jejich účty) a několik jich má stroje v adopci dosud.

Dle již prezentovaných informací níže, nejsou některé výsledky do naší turnajové statistiky započítané, ale lze je dohledat v osobních statistikách počtářů. Jsou jimi Doktor z CNT, fake, Jiří Eisler, eLPeCKo, Ha-Soft, pestis, 4bc3, Viktor Švantner a jeden stroj mám v adopci . Jelikož jsou stroje až na Bivoje i jeho grafiky prakticky stejné, tak u těch počtářů kteří počítali na více strojích, jsem počítal průměrnou hodnotu z ostatních strojů na CPU i na GPU. Pro tento souhrn naštěstí někteří jiný stroj neprovozují, takže to lze udělat docela snadno.

Jen pro představu přikládám výčet aktuálních týmových zbraní:
7x CPU AMD 5950X
2x Xeon 6130 GOLD
GPU - 3060Ti 2ks, 1080Ti 2ks, 2080Ti 1ks, 3070 3ks, 3070Ti 1ks
Omlouvám se, že jsem neaktualizoval popisy a fotky strojů v galerii, ale bylo to na úkor těch vylepšení strojů a prodeje starých dílů, abychom měli pro Pentathlon co nejvyšší výkon. Nyní to postupně budu doplňovat.

Tedy uvedu sumu bodů z těchto strojů komplet po jednotlivých soutěžních projektech a jejich podíl na celkovém výkonu CNT v turnaji:

1) Universe - 6.650.000 kreditu = 5,4%

2) Numberfields - 7.070.000 kreditu = 22,8%

3) PrimeGrid - 80.654.000 kreditu = 17,1%

4) SRBase - 32.681.623 kreditu = 32,3%

5) Einstein - 47.092.820 kreditu = 29,75%

Až na Universe byli tedy stroje v majetku týmu obrovskou posilou a jejich podíl na skvělém letošním výsledku je značný. Veškeré investice do postupného upgrade strojů a pořizování dílů jsou tedy velice dobře zhodnocené v rámci podpory CNT na turnajích a ještě jednou bych chtěl poděkovat všem, kteří se na ně přispěli a podílejí se na nákladech na jejich provoz 33iii Bohužel místo, kde bychom některý ze strojů provozovali zdarma aktuálně není a ty nárůsty cen energií nám v tomto pozici k vyjednávání vůbec neulehčují.
Zároveň je na tom vidět, jak silnými stroji ty nově pořízené CPU AMD jsou. U grafik jsme šli cestou úspory spotřeby o 1/3, výkon se navýšil jen o 10-20%/ks. Je to vidět i z těchto statistik za stejné období několika dní v turnaji, že rozdíly v odvedeném výkonu mezi 1080Ti - 3060Ti a 2080Ti - 3070 nejsou velké.

Odpovědět

Zpět na „BOINC Pentathlon“