Challenge Series - turnaj na Primegridu 2022
- Boby_cze
- 36.8421052632 %
- rok narození: 31 led 1971
- ID CNT statistics: 27352
Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2022
Na poslední jednotku jsem musel hodně přidat na spotřebě abych ji stihl odevzdat do konce turnaje. Snad to ještě vyjde i když mi tam skoro pořád svítí EDP limit throtling.
- forest
- Admin webu a fóra CNT
- rok narození: 03 bře 1977
- ID CNT statistics: 71
Naprosto úžasný výkon a krásné druhé místo. Prozatím nejlepší naše umístění v letošním ročníku
Obzvláště bych chtěl vyzdvihnout mimořádný výkon, který v tomto kole odvedl Venec, který se probojoval až na osmou příčku
Celkem se 15 členů CNT umístilo v TOP 100 a 8 v TOP50, což odpovídá i tomu krásnému celkovému výsledku celého týmu.
Moc bych chtěl ale tímto poděkovat všem, kteří za těch deset dní odevzdali alespoň jednu jednotku. Možnosti přispět tímto způsobem projektu jsou hodně individuální a pro některé může být i ta jedna jednotka obrovským darem
V příštím kole završíme letošní soutěž na grafikách. Máme naštěstí slušnou bodovou rezervu, tak doufejme tu třetí příčku v ročníku uhájíme.

Obzvláště bych chtěl vyzdvihnout mimořádný výkon, který v tomto kole odvedl Venec, který se probojoval až na osmou příčku

Celkem se 15 členů CNT umístilo v TOP 100 a 8 v TOP50, což odpovídá i tomu krásnému celkovému výsledku celého týmu.
Moc bych chtěl ale tímto poděkovat všem, kteří za těch deset dní odevzdali alespoň jednu jednotku. Možnosti přispět tímto způsobem projektu jsou hodně individuální a pro některé může být i ta jedna jednotka obrovským darem

V příštím kole završíme letošní soutěž na grafikách. Máme naštěstí slušnou bodovou rezervu, tak doufejme tu třetí příčku v ročníku uhájíme.
Ohledně nadcházejícího GFN turnaje, tj. posledního tento rok.
Bude se soutěžit na GFN-21, GFN-22 a DYFL.
Zatím nebudu dávat kandidáty, protože se připravuje, resp. již testuje nová GFN aplikace, už jsem se o tomto plánu asi dříve zmiňoval, ale teď jsme v další fázy.
Je potřeba otestovat na menších jednotkách (GFN18), ověřit změny nejen aplikace, ale i na serveru (tvorba jednotek, validační mechanismy pro certifikační jednotky, ...).
Podpora MT, AVX-512, systém certifikačních jednotek jako u LLR2...to zásadně změní hru.
Nebude třeba závodit o to, kdo je první.
Podpora AVX-512 a MT na CPU výrazně změní délku výpočtu, což pro turnaje dává úplně jiné možnosti strategie.
A v neposlední řadě: pokud high-end CPU bude dávat GFN-22 jednotku v podobném čase (s použitím MT a AVX-512) jako high-end GPU, méně to i rozložení sil (pro jednotlivé stroj, počtáře i týmy).
Pokud to půjde dobře, promítne se změna již do tohoto turnaje.
Pokud ne, pojede se po staru a bude to příští rok.
Tedy vyčkejte, budu dál informovat...
Bude se soutěžit na GFN-21, GFN-22 a DYFL.
Zatím nebudu dávat kandidáty, protože se připravuje, resp. již testuje nová GFN aplikace, už jsem se o tomto plánu asi dříve zmiňoval, ale teď jsme v další fázy.
Je potřeba otestovat na menších jednotkách (GFN18), ověřit změny nejen aplikace, ale i na serveru (tvorba jednotek, validační mechanismy pro certifikační jednotky, ...).
Podpora MT, AVX-512, systém certifikačních jednotek jako u LLR2...to zásadně změní hru.
Nebude třeba závodit o to, kdo je první.
Podpora AVX-512 a MT na CPU výrazně změní délku výpočtu, což pro turnaje dává úplně jiné možnosti strategie.
A v neposlední řadě: pokud high-end CPU bude dávat GFN-22 jednotku v podobném čase (s použitím MT a AVX-512) jako high-end GPU, méně to i rozložení sil (pro jednotlivé stroj, počtáře i týmy).
Pokud to půjde dobře, promítne se změna již do tohoto turnaje.
Pokud ne, pojede se po staru a bude to příští rok.
Tedy vyčkejte, budu dál informovat...
Asi jsem to zmiňoval, ale ať to nezapadne: u GFN21 a GFNB22 je na CPU povinné jet MT, alespoň 4 thready.
To aby byl výsledek v geologicky dohledné době.
(DYFL pro CPU moc nedává smysl, takže není povolen)
Jo, někdo by řekl, že dnes má každý počítač alespoň 4 jádra...ale to neplatí pro virtuální prostředí, typicky pronájem v cloudu na dobu turnaje.
To aby byl výsledek v geologicky dohledné době.
(DYFL pro CPU moc nedává smysl, takže není povolen)
Jo, někdo by řekl, že dnes má každý počítač alespoň 4 jádra...ale to neplatí pro virtuální prostředí, typicky pronájem v cloudu na dobu turnaje.
- vkliber
- Admin webu a fóra CNT
- ID CNT statistics: 1
- Kontaktovat uživatele:
Great Internet Fermat Prime Search Challenge
07.12.2022 06:00 - 17.12.2022 06:00 našeho času (pozor na nestandardní čas startu)
Turnaj bude trvat 10 dní a budou se počítat aplikace:
GFN-21 Generalized Fermat Prime Search n=21 (GFN-21 or Genefer 2097152)
GFN-22 Generalized Fermat Prime Search n=22 (GFN-22 or Genefer 4194304)
GFN-DYFL Do You Feel Lucky? (Genefer World Record Attempt)
které si musíte na projektu nastavit.
Zkráceně: GFN-21, GFN-22, GFN-DYFL.
Podporovaná architektura: Windows, Linux, macOS.
CPU (GFN-21, GFN-22): x86, x64, ARM-based Apple (via Rosetta2). Pro CPU aplikace GFN-21 a GFN-22 je vyžadováno počítání na alespoň 4 vláknech.. Aplikace DYFL není na CPU podporována.
GPU (GFN-21, GFN-22, DYFL): Nvidia, AMD, Apple M1/M2, Intel Arc.
Průměrná délka výpočtu je:
GFN-21 ... 8 hodin na GPU a 24 hodin na CPU.
GFN-22 ... 33 hodin na GPU a 48 hodin na CPU.
GFN-DYFL ... 40 hodin na GPU.
Nejrychlejší modely GPU.
GFN-DYFL lze počítat pouze na GPU.
GFN-21 a GFN-22 lze počítat na GPU i CPU. Při počítání na CPU je nutně vyžadováno počítání na více jádrech najednou (alespoň 4 jádra).
Jedná se o letošní poslední (9.) turnaj na PG. V celoroční tabulce držíme těsně 3. místo.
Změny a posuny v naších celoročních uživatelských statistikách můžete sledovat na CNT PrimeGrid Challenge Cup 2022.
Rady a návody na PG challenge.
Testy a nastavení a pokec zde.
07.12.2022 06:00 - 17.12.2022 06:00 našeho času (pozor na nestandardní čas startu)
Turnaj bude trvat 10 dní a budou se počítat aplikace:
GFN-21 Generalized Fermat Prime Search n=21 (GFN-21 or Genefer 2097152)
GFN-22 Generalized Fermat Prime Search n=22 (GFN-22 or Genefer 4194304)
GFN-DYFL Do You Feel Lucky? (Genefer World Record Attempt)
které si musíte na projektu nastavit.
Zkráceně: GFN-21, GFN-22, GFN-DYFL.
Podporovaná architektura: Windows, Linux, macOS.
CPU (GFN-21, GFN-22): x86, x64, ARM-based Apple (via Rosetta2). Pro CPU aplikace GFN-21 a GFN-22 je vyžadováno počítání na alespoň 4 vláknech.. Aplikace DYFL není na CPU podporována.
GPU (GFN-21, GFN-22, DYFL): Nvidia, AMD, Apple M1/M2, Intel Arc.
Průměrná délka výpočtu je:
GFN-21 ... 8 hodin na GPU a 24 hodin na CPU.
GFN-22 ... 33 hodin na GPU a 48 hodin na CPU.
GFN-DYFL ... 40 hodin na GPU.
Nejrychlejší modely GPU.
GFN-DYFL lze počítat pouze na GPU.
GFN-21 a GFN-22 lze počítat na GPU i CPU. Při počítání na CPU je nutně vyžadováno počítání na více jádrech najednou (alespoň 4 jádra).
Jedná se o letošní poslední (9.) turnaj na PG. V celoroční tabulce držíme těsně 3. místo.
Změny a posuny v naších celoročních uživatelských statistikách můžete sledovat na CNT PrimeGrid Challenge Cup 2022.
Rady a návody na PG challenge.
Testy a nastavení a pokec zde.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙
-
- 5.26315789474 %
- rok narození: 05 zář 1984
- ID CNT statistics: 22816
Ahoj, vysvětlí mě někdo proč je procesorový čas běhu krtší než čas běhu. Výpočet běžel na 24 jádrech. Neměli by být ty časy výpočtu oobráceně?
- Přílohy
-
- 13700KF výpočet na 24 jader.jpg (31.79 KiB) Zobrazeno 1777 x
Zdar,
především, ten výpočet neběžel na 24 jádrech.
Běžel pouze na 8 plnohodnotných jádrech, kde byl zapnutý hyper-threading a pak se to ještě plácalo na ošizených E-jádrech.
Co s tím udělá scheduller ve Windows 11 je také otázka.
Procesor z hlediska paměťové propustnosti je asi to nejhorší - pouze dual-channel, což je na velké množství threadů také brzdou.
Fakt vyšla tato kombinace jako nejrychlejší podle testovacího balíčku?
Reálný čas běhu byl 24 hodin, ten se propsal času běhu, což není zrovna správně.
Jednotka však neběžela v kuse (BOINC suspended, resumed) a to je předpokládám to, co rozhodilo čas.
především, ten výpočet neběžel na 24 jádrech.
Běžel pouze na 8 plnohodnotných jádrech, kde byl zapnutý hyper-threading a pak se to ještě plácalo na ošizených E-jádrech.
Co s tím udělá scheduller ve Windows 11 je také otázka.
Procesor z hlediska paměťové propustnosti je asi to nejhorší - pouze dual-channel, což je na velké množství threadů také brzdou.
Fakt vyšla tato kombinace jako nejrychlejší podle testovacího balíčku?
Reálný čas běhu byl 24 hodin, ten se propsal času běhu, což není zrovna správně.
Jednotka však neběžela v kuse (BOINC suspended, resumed) a to je předpokládám to, co rozhodilo čas.
Pro odlehčení, k tématu hledání Do You Feel Lucky

- forest
- Admin webu a fóra CNT
Jde nám to naprosto skvěle. Chtěl jsem vzhledem k délce jednotek raději s hodnocením počkat, ale po více než čtyřech dnech, se již dá odhadnout rozložení sil. To mluví jednoznačně, tedy ukazuje obrovskou sílu, kterou v turnaji aktuálně máme. Jsme na třetím místě, dokonce s nevelkou ztrátou na místo druhé
K velkému úspěchu nám schází udržet aktuální výkon a konkurenceschopnost do konce soutěžního kola
Snad vydrží i technika. Stroje produkují opravdu hodně tepla, což se v mnoha domácnostech může hodit

K velkému úspěchu nám schází udržet aktuální výkon a konkurenceschopnost do konce soutěžního kola

Snad vydrží i technika. Stroje produkují opravdu hodně tepla, což se v mnoha domácnostech může hodit

-
- 15.7894736842 %
- ID CNT statistics: 13826
U mě to produkuje tolik tepla, že radši non-stop větrám. U jednoho stroje testuji extrémní vduchové chlazení (strčil jsem ho do kůlny:).forest píše: ↑ned 11 pro, 2022 19:49 Jde nám to naprosto skvěle. Chtěl jsem vzhledem k délce jednotek raději s hodnocením počkat, ale po více než čtyřech dnech, se již dá odhadnout rozložení sil. To mluví jednoznačně, tedy ukazuje obrovskou sílu, kterou v turnaji aktuálně máme. Jsme na třetím místě, dokonce s nevelkou ztrátou na místo druhé![]()
K velkému úspěchu nám schází udržet aktuální výkon a konkurenceschopnost do konce soutěžního kola![]()
![]()
Snad vydrží i technika. Stroje produkují opravdu hodně tepla, což se v mnoha domácnostech může hodit![]()
- Přílohy
-
- teplota.JPG (25.83 KiB) Zobrazeno 1515 x
Bacha na Win aktualizace, kdo to nemáte řízené.
Na svém stroji mám rozpočítanou jednotku, které zbývá 2d 17h, do konce turnaje aktuálně 2d 20h, takže to ještě může být těsné...výpadek pár hodin kvůli aktualizacím by zajisté nepotěšil.
Na svém stroji mám rozpočítanou jednotku, které zbývá 2d 17h, do konce turnaje aktuálně 2d 20h, takže to ještě může být těsné...výpadek pár hodin kvůli aktualizacím by zajisté nepotěšil.
- forest
- Admin webu a fóra CNT
Zbývá poslední den letošního PG soutěžení. Zoptimalizujte prosím své výpočty, na dokončení ještě několika kousků, abychom udrželi naše skvělé přůběžně třetí místo a užijte si finálních hodin zápolení 

- RoKro
- 52.6315789474 %
- rok narození: 29 črc 1970
- ID CNT statistics: 10234
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, zrovna jsem na to koukal, většinou to vychází tak, že už se mi ani GFN21 jako další nestihne. Ale minimálně tři DYFL bych měl ještě s rezervou odevzdat.

No, snažil jsem zoptimalizovat stroj s RXT 3080 tím, že jsem vyměnil starší zdroj Seasonic Platinum 660W za fungl nový EVGA 750W...a ani nenaběhl, takže jsem si naběhl.
Při počítání výpadků mi tento stroj běžel možná polovinu času, grafika jsem teď ke konci přestal používat.
Škoda, zrovna nejdelší turnaj, včetně grafiky, která by se hodně hodila.
No jak se potvrzuje, PG vyžaduje plně stabilní počítač.
Světlou stránkou je, že i když stroj spadl několikrát na tvrdě hubu (prostě se najednou vypnul), tak o progress rozpočítaných CPU i GPU jednotek jsem ani jednou nepřišel, což by u takto dlouhých vlastně znemožnilo spočítat alespoň jedno kolo.
GPU jednotky jsou všechny validní, jedna CPU neprošla validací.
Při počítání výpadků mi tento stroj běžel možná polovinu času, grafika jsem teď ke konci přestal používat.
Škoda, zrovna nejdelší turnaj, včetně grafiky, která by se hodně hodila.
No jak se potvrzuje, PG vyžaduje plně stabilní počítač.
Světlou stránkou je, že i když stroj spadl několikrát na tvrdě hubu (prostě se najednou vypnul), tak o progress rozpočítaných CPU i GPU jednotek jsem ani jednou nepřišel, což by u takto dlouhých vlastně znemožnilo spočítat alespoň jedno kolo.
GPU jednotky jsou všechny validní, jedna CPU neprošla validací.
- RoKro
- 52.6315789474 %
- rok narození: 29 črc 1970
- ID CNT statistics: 10234
- Kontaktovat uživatele:
To je divný, RTX 3080 + CPU intel 12700K provozuju v pohodě stabilně na Seasonic Prime TX-750.
Ten druhej zlobivej stroj má RTX 3080ti a 11700K a tam mi 750W zdroj nestačil. Jedna GFN22 CPU jednotka s mnoha restarty taky byla vadná.
Ten druhej zlobivej stroj má RTX 3080ti a 11700K a tam mi 750W zdroj nestačil. Jedna GFN22 CPU jednotka s mnoha restarty taky byla vadná.

- overtonesinger
- 26.3157894737 %
- rok narození: 03 pro 1979
- ID CNT statistics: 17065
- Kontaktovat uživatele:
Vono by možná stačilo vyměnit ty napájecí kabely......... třeba je některý z nich vadný.
A taky, a to hlavně: nemyslet si, že pro RTX 3080 (možná OC edici) postačí "poskládat" druhý "PCIe4.0" napájecí kabel ze tří obyčejných SATA větví. Tyto totiž mají zcela JINÉ proudové vlastnosti --- takže při nějaké náhlé špičce v kartě RTX 3080 se to může náhle (kvůli přílišnému poklesu napětí) prostě VYPNOUT (nedejbože v okamžiku ukládání checkpointu.......).
Nebo hůř: udělat CHYBU ve výpočtu... na kterou se přijde až po odevzdání a validaci!
A taky, a to hlavně: nemyslet si, že pro RTX 3080 (možná OC edici) postačí "poskládat" druhý "PCIe4.0" napájecí kabel ze tří obyčejných SATA větví. Tyto totiž mají zcela JINÉ proudové vlastnosti --- takže při nějaké náhlé špičce v kartě RTX 3080 se to může náhle (kvůli přílišnému poklesu napětí) prostě VYPNOUT (nedejbože v okamžiku ukládání checkpointu.......).
Nebo hůř: udělat CHYBU ve výpočtu... na kterou se přijde až po odevzdání a validaci!

statistiky boinc: https://statistiky.czechnationalteam.cz ... user=17065
BRISINGR-II_v4.0: AMD Ryzen 5800X3D + NZXT Kraken X62(mod.: 2x NF-A14 2000 iPPC!), ASUS ROG STRIX X570-F, EVGA RTX 3090 FTW3 Ultra 24GB GDDR6X, dual rank 2x16GB G.Skill DDR4-3600 CL16-18-18-38-58-1T @1.41V, SSD_1: NVMe(4.0) SOLIDIGM P41 Plus 2TB, SSD_2: NVMe(3.0) INTEL SSDPEKNU512GZ (experimental!), SSD_3 SATA: ADATA SU800 256GB (O.S.) ; HDD: 6TB Seagate SkyHawk 256MB smartCache ; Seasonic Focus+ Platinum 850W ; be quiet! BASE 601 Window
BRISINGR-II_v4.0: AMD Ryzen 5800X3D + NZXT Kraken X62(mod.: 2x NF-A14 2000 iPPC!), ASUS ROG STRIX X570-F, EVGA RTX 3090 FTW3 Ultra 24GB GDDR6X, dual rank 2x16GB G.Skill DDR4-3600 CL16-18-18-38-58-1T @1.41V, SSD_1: NVMe(4.0) SOLIDIGM P41 Plus 2TB, SSD_2: NVMe(3.0) INTEL SSDPEKNU512GZ (experimental!), SSD_3 SATA: ADATA SU800 256GB (O.S.) ; HDD: 6TB Seagate SkyHawk 256MB smartCache ; Seasonic Focus+ Platinum 850W ; be quiet! BASE 601 Window

- forest
- Admin webu a fóra CNT
Poslední soutěžní kolo jsme zvládli skvěle a naše třetí pozice je velkým úspěchem celého týmu
V tomto ročníku jsme ukázali mimořádně vyrovnaný výkon. Bylo jedno, zda soutěž probíhala čistě na CPU, na GPU, nebo jako nyní na obou komponentech. Pouze jednou jsme se umístili na pátém místě a jednou na úžasném druhém. Zbylá kola jsme se umístili třetí, nebo čtvrtí. Pro naše finální třetí místo v ročníku 2022 bylo rozhodující, že se nám dařilo v kolech na více dní, která jsou i bodově lépe ohodnocena.
Během roku se spousta věcí kolem nás změnila. Život je náročnější jak logisticky, tak i finančně. Jsem moc rád, že se tyto problémy výrazně nepodepsaly na množství práce, kterou jako tým odevzdáváme distribuovaným projektům během soutěží, ale hlavně mimo ně. Věřím, že hodně lidem v roce 2023 pomůže zastropování a že se podaří námi odváděný výkon ještě navýšit. Někomu i díky vhodnému dárku pod stromečkem
Všem našil soutěžícím bych chtěl touto cesou moc poděkovat. Opět se nás během roku sešla téměř stovka a napočítal jsem 27 bojovníků, kteří nevynechali jediné kolo. Každý, kdo přispěl i jen jedinou jednotkou během roku, se podílel na našem medailovém úspěchu
Posílám velký dík a již nyní se můžeme těšit na první kolo ročníku 2023, které začíná již za patnáct dní
Kompletní program nám jistě opět podrobně představí Honza, kterému patří dík největší, jelikož bez jeho velké podpory, rad a aktualizacím testovacího balíčku, by náš výkon nebyl rozhodně tak konkurenční, jako v tomto roce byl 

V tomto ročníku jsme ukázali mimořádně vyrovnaný výkon. Bylo jedno, zda soutěž probíhala čistě na CPU, na GPU, nebo jako nyní na obou komponentech. Pouze jednou jsme se umístili na pátém místě a jednou na úžasném druhém. Zbylá kola jsme se umístili třetí, nebo čtvrtí. Pro naše finální třetí místo v ročníku 2022 bylo rozhodující, že se nám dařilo v kolech na více dní, která jsou i bodově lépe ohodnocena.
Během roku se spousta věcí kolem nás změnila. Život je náročnější jak logisticky, tak i finančně. Jsem moc rád, že se tyto problémy výrazně nepodepsaly na množství práce, kterou jako tým odevzdáváme distribuovaným projektům během soutěží, ale hlavně mimo ně. Věřím, že hodně lidem v roce 2023 pomůže zastropování a že se podaří námi odváděný výkon ještě navýšit. Někomu i díky vhodnému dárku pod stromečkem

Všem našil soutěžícím bych chtěl touto cesou moc poděkovat. Opět se nás během roku sešla téměř stovka a napočítal jsem 27 bojovníků, kteří nevynechali jediné kolo. Každý, kdo přispěl i jen jedinou jednotkou během roku, se podílel na našem medailovém úspěchu

Výsledky jsou konečné a oficiální, viz PrimeGrid 2022 Challenge Series Final Team Standings a Final Individual Standings
Konkurence je vskutku vysoká, takže nemáme nikoho v Top10.
3 jsme se probojovali do Top20.
V Top50 je deset počtářů.
Na celkových 809 bodovaných pozicích je 69 počtářů.
Konkurence je vskutku vysoká, takže nemáme nikoho v Top10.
3 jsme se probojovali do Top20.
V Top50 je deset počtářů.
Na celkových 809 bodovaných pozicích je 69 počtářů.
- forest
- Admin webu a fóra CNT
V TOP10 není opravdu ani jeden člen CNT, ale v TOP20 jste hned tři, což je úžasné = Venec, AlbertCZ a ty Honzo = VELKÁ GRATULACE
Já jsem se letos umístil nejlépe, co se mně kdy povedlo = na čtyřicáté příčce a mám z toho rovněž velkou radost
Jak jsem ale již uvedl ve svém příspěvku po ukončení turnaje, i jednotlivec, který odevzdal jen jednu jednotku, si zaslouží náš dík a své místo u oslav našeho letošního třetího místa

Já jsem se letos umístil nejlépe, co se mně kdy povedlo = na čtyřicáté příčce a mám z toho rovněž velkou radost

Jak jsem ale již uvedl ve svém příspěvku po ukončení turnaje, i jednotlivec, který odevzdal jen jednu jednotku, si zaslouží náš dík a své místo u oslav našeho letošního třetího místa