článek o prvočíslech - Prime Grid

Debaty o všem co se týká týmových stránek a fóra Czech National Team.
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 19628
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: článek o prvočíslech - Prime Grid

#21 Příspěvek od forest »

Po téměř tříleté odmlce, jsem se konečně dostal k dokončení podkladů a vydání prvního článku této nové sekce na našem webu:
https://www.czechnationalteam.cz/content/prvosla-zklad-modernho-ifrovn

Chtěl bych moc poděkovat hlavně mé mladší dceři Nele, které se do přípravy před lety vrhla (už jí není 13, ale 16) a která měla leta trpělivost s mým otálením jej dokončit. Bohužel přišly dva roky Covidu a přesměrování času pro tuto činnost do pro propagaci důležitějších oblastí (nová doména pomozvede.cz, článek o Covidu a projektech, které se na jeho výzkum vrhly). Následovaly nějaké osobní/životní strasti a hlavně Ukrajina = energetická krize = potřeba rekonstruovat kompletně všechny týmové počítače na efektivitu a další více než rok bylo čím jiným se bavit. Nyní již snad nic podobně nečekaného nepřijde a během roku budeme tuto sekci dále doplňovat o jednotlivá témata a podčlánky. Chtěl bych ji letos dokončit, snad se to podaří. Dcera i nyní nabídla, že s tím pomůže, ale hodilo ny se více takových dobrovolníků.

Nemalý dík si zaslouží Honza a RoKro, za důkladnou korekturu obsahu prvních textů, i částečnou gramatickou a stilistickou korekci před vydáním. Doufám, že budou nápomocni i při korekci dalších částí před jejich vydáním, nebo se sami přidají k tvorbě obsahu.

V brzké době doplním podčlánek se základními pojmy, které se prvočísel a kryptografie bezprostředně týkají. Následovat poté bude dotvoření zde již v minulosti rozpracovaných popisů některých podprojektů a tvorba dalších, částečně i bohaté historie. Věřím, že se spousta z vás tento rok o kryptografii dozví nové informace, možná v hledání a výzkumu přvočísel najde i větší zalíbení a určitě i zvýší chuť pro zapojení do účasti v celoročním turnaji na projektu PrimeGrid, nebo únorovém lovení prvočísel.

Budu velice vděčný, pokud se kdokoliv přihlásí se zájmem pomoci. Jelikož jednotlivá témata pro podčlánky mám vymyšlená a brzy je zde i představím, není problém si celé plánované dílo rozdělit a může nás na tom dělat více. Tím dříve to celé bude hotové a můžeme se vrhnout na případnou další propagační a redaktorskou činnost na webu. Hodně mě ta práce chyběla a postupně se k ní hodlám vrátit, jak čas a osobní záležitosti dovolí.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 19628
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: článek o prvočíslech - Prime Grid

#22 Příspěvek od forest »

Právě jsem zveřejnil plánované doplnění článku o základní pojmy:
https://www.czechnationalteam.cz/conten ... seln-pojmy

Opět bych chtěl poděkovat stejným spolupracovníkům, tedy Nele, Honzovi a RoKrovi, gramatická korektura JardaM 33iii

Pokračujeme v přípravě dál. Kdokoliv by chtěl pomoct, stač napsat. Prozatím je oblastí a témat na zpracování hodně a můžeme se o tu práci podělit 45cc

Odpovědět

Zpět na „Web, fórum a Galerie CNT“