Dzordzik píše: ↑čtv 29 srp, 2019 08:23
Děláš jakobys málem neměla co do pusy, přitom investovat tisíce do gafik a CPU kvůli hrám ti problém nedělá? V čem je rozdíl 5 hodin v kuse hrát tvoji hru a 5 hodin počítat? Pořád jsou to ty stejné peníze. Jenom u her si to tak nějak líp odůvodňuješ.
Rozdíl je v tom, že 5 hodin počítat mi nepřinese absolutně nic, jen to stojí peníze a omezuje mě to (když je to tak blbě nastavené, že počítání přes GPU mi znemožní podívat se na film ve vysokém rozlišení, tak je to prostě na prd) zatímco pět hodin hraní her mi přinese pět hodin zábavy. A pět hodin práce mi přinese peníze. Takže je jasné, že na prvním místě práce, pak zábava a pak, když není zrovna nic jiného je teprve počítání. A ano, máš pravdu, investovat peníze do čehokoliv pro sebe a svou rodinu mi opravdu problém nedělá, investovat do ničeho resp. zbytečně vyhazovat peníze z okna mi problém dělá (to bych to snad radši dala nějakému bezdomovci než platit PRE za zbytečně propálenou elektřinu). Jak už jsem tu psala asi tak milionkrát, moje PC počítá bio projekty protože to považuji za užitečné a počítá dle mého nastavení aby mě to neomezovalo (tedy dvě jádra pro CPU, nula pro GPU, 10% pro RAM když se PC používá, 15% pro RAM když se nepoužívá, 0% pro swap a počítá se pouze v době od 08:00 do 20:00 s tím, že se výpočet pozastaví pokud dojde k vytížení CPU na více než 25% případně mám na práci něco důležitějšího (včetně těch her). To je pro mě přijatelné a mám z toho dobrý pocit, že udělám něco dobrého. Ale honit retikulíny nebo dokonce takové blbosti jako jsou prvočísla a jásat že jsem objevila nějaké milionté prvočíslo a že mám velké množství nicneříkajících číslíček, to fakt není pro mě. Já myslela, že už jsi to dávno pochopil, no, zjevně nepochopil.
Každopádně SETI turnaj skončil, stabilita mé GPU byla ověřena, konečně můžu nainstalovat nové ovladače přidávající výkon (a nefungující pro výpočty, minimálně SETI na nich nefunguje), minimálně na měsíc výpočty pozastavím ať se stav elektroměru zase srovná a pak to opět pustím podle výše zmíněného nastavení pouze na pro mě důležité WCG a Rosettu.
Fakt jsem si myslela, že tohle se už nebude opakovat, prostě nejsem šílenec jako vy, kteří žijete pro výpočty, já žiju pro svou rodinu, je pro mě nejdůležitější na světě a pokud to znamená mít na výběr, jestli zaplatím za elektřinu kvůli výpočtům nebo třeba půjdeme na večeři do dobré restaurace, tak prostě jednoznačně vyhraje ta restaurace. Je to tak a smiřte se s tím, jinak to nebude. Spíš byste měli být rádi že počítám a neprudit že počítám málo a že jsou pro mě důležitější jiné věci. Taky bych mohla přestat počítat úplně a nemyslím si, že by to kdokoliv uvítal.