Challenge Series - turnaj na Primegridu 2024
-
- 15.7894736842 %
- rok narození: 01 led 1981
- ID CNT statistics: 15985
Re: Challenge Series - turnaj na Primegridu 2024
Mam jeste jeden.
Primegrid cas od casu posila male tasky, tak na 1-2minuty. Ty nejsou tak kreditove vyhodne.
Takze se nabizi zavrit prijem dalsich uloh za predpokladu ze mate dostatecny buffer na alespon 2 dny. Ony je snad dostane nekdo jiny.
Primegrid cas od casu posila male tasky, tak na 1-2minuty. Ty nejsou tak kreditove vyhodne.
Takze se nabizi zavrit prijem dalsich uloh za predpokladu ze mate dostatecny buffer na alespon 2 dny. Ony je snad dostane nekdo jiny.
To může být špatná úvaha.
Ty "malé" jsou certifikační a jsou tak 1% velikosti plné jednotky.
Musí jich být třeba 80, aby to dalo jednu velkou a to kreditové ohodnocení nemusí být tak významné.
A pak se může ukázat, že bylo lepší dopočítat 50 malých, než nedopočítat před koncem jednu velkou - jet jenom velké může být i ztráta kreditu.
Ty "malé" jsou certifikační a jsou tak 1% velikosti plné jednotky.
Musí jich být třeba 80, aby to dalo jednu velkou a to kreditové ohodnocení nemusí být tak významné.
A pak se může ukázat, že bylo lepší dopočítat 50 malých, než nedopočítat před koncem jednu velkou - jet jenom velké může být i ztráta kreditu.
-
- 5.26315789474 %
- rok narození: 16 zář 1990
- ID CNT statistics: 2496
ale kredit taky odpovídá té 1% náročnosti. Zvlášť u rychlých grafik to navíc setře režie, kdy se třeba minutu jednotka připravuje a druhou minutu počítá. Já si obecně nechávám krátké jednotky nakonec, a když už nestíhám spočítat ty velké do termínu, tak pustím alespoň ty konfirmační.
-
- 52.6315789474 %
- rok narození: 03 bře 1984
- ID CNT statistics: 10156
Není malá jednotka není credit takhle mi smrdí 13 velkých jednotek
PS co jsem pochopil lze dostat na potvrzení vlastní hlavní jednotku.
PS co jsem pochopil lze dostat na potvrzení vlastní hlavní jednotku.
To jsem měl na mysli - malé jednotky nemusí být škodné, naopak se mohou hodit na finální mikromanagement.
Ano, certifikační jednotky může počítat stejný uživatel/stroj.Dadu from Silesia píše: ↑úte 18 čer, 2024 03:45PS co jsem pochopil lze dostat na potvrzení vlastní hlavní jednotku.
To je jedna z mnoha dalších výhod proti běžné párové jednotce, kde to musel počítač někdo jiný - kvůli spolehlivosti výsledku.
-
- 15.7894736842 %
Dobrá tedy, po zvážení komentářů je nechám na konec. Změním cache na malé číslo 0.05-0.1 a povolím více jednotek naráz 3-4.
Mimochodem mě smrdí takhle jednotek asi 10 a číslo se nezvětšuje.
Mimochodem mě smrdí takhle jednotek asi 10 a číslo se nezvětšuje.
Tak mě to nedalo, abych se podíval do výsledků.technik007.cz píše: ↑pon 17 čer, 2024 20:05Primegrid cas od casu posila male tasky, tak na 1-2minuty. Ty nejsou tak kreditove vyhodne.
Certifikační jednotky mi na grafice jedou kolem 21 sec (a 4 sec CPU time) a kreditově vychází skoro stejně jako velké jednotky při přepočtu počtu kreditů na sekundy.
Na grafikách (minimálně těch silnějších) se tím vůbec nemá smysl zabývat a brát to jako šum.
Pro GFN19 bylo na začátku turnaje B kolem 9.4M a maximální skoro 11M.
To projektem relativně dost zahýbalo.
Poslední prvočíslo bylo kolem 8.6M (na GFN19 v pořadí 16.).
No, a teď jsme skoro na 11M - to by 2 až 3 prvočísla mělo dát.
Jinak řečeno, je to na spadnutí...
To projektem relativně dost zahýbalo.
Poslední prvočíslo bylo kolem 8.6M (na GFN19 v pořadí 16.).
No, a teď jsme skoro na 11M - to by 2 až 3 prvočísla mělo dát.
Jinak řečeno, je to na spadnutí...
-
- 52.6315789474 %
- rok narození: 03 bře 1984
- ID CNT statistics: 10156
Tak nakonec 7 jednotek nevalidováno.
- forest
- Admin webu a fóra CNT
- rok narození: 03 bře 1977
- ID CNT statistics: 71
Soutěžní kolo je u konce. Naše finální čtvrté místo je dle mého názoru skvělé. Obzvláště když se kouknu na tak velký počet počtářů z našeho týmu, kteří CNT v tomto kole podpořili.
Určitě máme v oblasti GPU výkonnové rezervy. Byl to první letošní turnaj, do kterého šly GPU zapojit a myslím, že nám ukázal, kolik nám reálně na bednu schází.
Chtěl bych všem moc poděkovat za podporu v tomto kole. Obzvláště s rostoucími teplotami venku to nebylo lehké
Užívejte léta, další kolo je jen na pět dní a až v půlce srpna
Určitě máme v oblasti GPU výkonnové rezervy. Byl to první letošní turnaj, do kterého šly GPU zapojit a myslím, že nám ukázal, kolik nám reálně na bednu schází.
Chtěl bych všem moc poděkovat za podporu v tomto kole. Obzvláště s rostoucími teplotami venku to nebylo lehké
Užívejte léta, další kolo je jen na pět dní a až v půlce srpna
Máme 30 dní do dalšího turnaje.
Bude jím Primorial, tak bylo předběžně navrženo.
Sieving dále pročítáme, teď jsme kolem 983T.
Během pár dní se dostaneme blíže k metě 1000T, což pro menší kandidáty stačí, pro větší je pak optimální 2000T.
Jestli si dobře pamatuji, bude použita aplikace PRST, o které jsem psal již před rokem např. zde.
Je již součástí testovacího balíčku (verze 23d z 2023/07), přednastavena na jiné kandidáty z jiných projektů...má to své důvody.
Problém s testováním Primorial (a později Factorial) předpovídám s tím, že velikost kandidáta zpočátku VELMI rychle poroste.
Až bude projekt oficiálně spuštěn (co by mělo být ještě přes začátkem srpna), tak na to zareaguji - pravděpodobně tím, že vydám novější verzi balíčku, kde velikost kandidáta předsadím, aby byl blíže realitě při turnaji.
To si teď netroufám odhadnout, protože není pevné datum spuštění a je velmi obtížné odhadnou zájem o tento projekt - jako že bude, protože něco nového, badge atp.
A během turnaje to může být masakr, protože cloudové stroje atp.
Ale to už spekuluji...nicméně se máme na co těšit.
Bude jím Primorial, tak bylo předběžně navrženo.
Sieving dále pročítáme, teď jsme kolem 983T.
Během pár dní se dostaneme blíže k metě 1000T, což pro menší kandidáty stačí, pro větší je pak optimální 2000T.
Jestli si dobře pamatuji, bude použita aplikace PRST, o které jsem psal již před rokem např. zde.
Je již součástí testovacího balíčku (verze 23d z 2023/07), přednastavena na jiné kandidáty z jiných projektů...má to své důvody.
Problém s testováním Primorial (a později Factorial) předpovídám s tím, že velikost kandidáta zpočátku VELMI rychle poroste.
Až bude projekt oficiálně spuštěn (co by mělo být ještě přes začátkem srpna), tak na to zareaguji - pravděpodobně tím, že vydám novější verzi balíčku, kde velikost kandidáta předsadím, aby byl blíže realitě při turnaji.
To si teď netroufám odhadnout, protože není pevné datum spuštění a je velmi obtížné odhadnou zájem o tento projekt - jako že bude, protože něco nového, badge atp.
A během turnaje to může být masakr, protože cloudové stroje atp.
Ale to už spekuluji...nicméně se máme na co těšit.
- forest
- Admin webu a fóra CNT
International Cat Day Challenge
8.8.2024 10:08 - 13.8.2024 10:08 našeho času.
Turnaj bude trvat 5 dní a bude se počítat aplikace:
PRST Primorial Prime Search (PRS)
kterou si musíte na projektu nastavit.
Podporovaná architektura: Windows, Linux, macOS.
Aplikace dostupná pouze pro CPU.
Při počítání na CPU je doporučeno nastavit počítání na více vláknech současně (MT - multi-threading).
Jedná se o letošní pátý turnaj na PG.
Změny a posuny v naších celoročních uživatelských statistikách můžete sledovat na CNT PrimeGrid Challenge Cup 2024.
Rady a návody na PG challenge.
Testy a nastavení a pokec zde.
8.8.2024 10:08 - 13.8.2024 10:08 našeho času.
Turnaj bude trvat 5 dní a bude se počítat aplikace:
PRST Primorial Prime Search (PRS)
kterou si musíte na projektu nastavit.
Podporovaná architektura: Windows, Linux, macOS.
Aplikace dostupná pouze pro CPU.
Při počítání na CPU je doporučeno nastavit počítání na více vláknech současně (MT - multi-threading).
Jedná se o letošní pátý turnaj na PG.
Změny a posuny v naších celoročních uživatelských statistikách můžete sledovat na CNT PrimeGrid Challenge Cup 2024.
Rady a návody na PG challenge.
Testy a nastavení a pokec zde.
- forest
- Admin webu a fóra CNT
Za hodinu startujeme, doufám, že jste všichni připravení
No jo...čekal jsem, že se do toho ostatní opřou více.
Většinou ti první mají x-násobek výkonu, což teď neplatí...nebo je rozbitá statistika.
Možná ty dovolené...co by nám mohlo nahrávat.
Většinou ti první mají x-násobek výkonu, což teď neplatí...nebo je rozbitá statistika.
Možná ty dovolené...co by nám mohlo nahrávat.
- forest
- Admin webu a fóra CNT
I v našem týmu pozoruji trochu menší účast, ale celkový výkon v době dovolených je moc dobrý
Tvá pozice v TOP 10 dvacet hodin po startu je obdivuhodná a moc hezká vizitka pro celý tým
Tvá pozice v TOP 10 dvacet hodin po startu je obdivuhodná a moc hezká vizitka pro celý tým
Jestli jsem se divil, kde jsou klasičtí heavy-hitters, tak k0r3 se jen trochu opozdil.
Tentokrát jsem odstartoval včas, s relativně dobrým nastavením, což je dobrá zpráva...takže víc z toho nevymáčknu.
Tentokrát jsem odstartoval včas, s relativně dobrým nastavením, což je dobrá zpráva...takže víc z toho nevymáčknu.
-
- 15.7894736842 %
Vždycky když koukám na statistiky, tak kroutím hlavou.
Štěstí je že tento, ale i další turnaje jsou pro cpu, protože je tu nepochopitelně spousta konzervativců běžících na {ne}výhodném Intelu a bojovat proti 4090tkám by bylo moc těžké.
To malá kostka, kterou jsem zapojil s 7940hs splňuje vložené očekávání, tj. velikost, hluk, spotřeba a výkon. Ve všech těchto atributech je na tom lépe než 1CCD neboli polovina PC s 5950x. Chtěl bych to samé říci o laptopu s 15W 5700u, který počítá 1*7 za cca 5h, ale i ten je na tom lépe než 3 laptopy s 5W cpu od intelu dělající na jedné (průměrné) jednotce 2-3 dny každý.
-
- 15.7894736842 %
Zatím to vypadá na poklidný zápas v tomto turnaji.