Časové úseky počítání
-
- 10.5263157895 %
Časové úseky počítání
Jak se dá nastavit časový úsek, kdy se může počítat a kdy se počítání pozastaví? Potřebovala bych vyčlenit několik úseků během dne právě na pozastavení počítání.
- RoKro
- 52.6315789474 %
- rok narození: 29 črc 1970
- ID CNT statistics: 10234
- Kontaktovat uživatele:
Re: Časové úseky počítání
Napadá mě použít apku Zcron. Úkoly se jí dají plánovat s přesností po 5 nebo 10 minutách. A nasázet do ní příkazy pro boinc ke startu a zastavování výpočtů.
Detaily dodat neumím, jen takhle tu ideu. Možné příkazy do položky Parameter jsem tehdy někde guglil.
Kdysi jsem to použil pro start počítání turnajového kola v nějaký nehezký čas.
Pro inspiraci ukázkový setup pro povolení příjmu práce pro PrimeGrid:
Program: C:\Program Files\BOINC\boinccmd.exe
Parameter: --project http://www.primegrid.com/ allowmorework
Detaily dodat neumím, jen takhle tu ideu. Možné příkazy do položky Parameter jsem tehdy někde guglil.
Kdysi jsem to použil pro start počítání turnajového kola v nějaký nehezký čas.
Pro inspiraci ukázkový setup pro povolení příjmu práce pro PrimeGrid:
Program: C:\Program Files\BOINC\boinccmd.exe
-
- 10.5263157895 %
A možnost spustit a zastavit Boinc jako takový by nebyla? Ono by to totiž asi stačilo, počítám vlastně jen Einstein a MilkyWay, na CPU i GPU a stačilo by, kdyby se v zadaný čas Boinc zapnul a v další zadaný čas vypnul. A to vypadá, že by ten Zcron mohl umět:
"Starting and stopping of applications (also with parameters)."
Jenom bych potřebovala nastavit, že se Boinc spustí třeba v 10:00 a vypne se v 18:00 a pak se spustí ve 20:00 a vypne se v 0:00 a to v popisu nevidím, tam je spousta možností, ale tohle chybí:
"These tasks can be started automatically at the following points in time:
Daily (every x days).
Weekly (every x weeks at a weekday you can choose).
Monthly (at the x calendar day or the x weekday of a month).
Once.
After the system startup.
In regular intervals (e.g. every 5 minutes, every hour, etc.)"
"Starting and stopping of applications (also with parameters)."
Jenom bych potřebovala nastavit, že se Boinc spustí třeba v 10:00 a vypne se v 18:00 a pak se spustí ve 20:00 a vypne se v 0:00 a to v popisu nevidím, tam je spousta možností, ale tohle chybí:
"These tasks can be started automatically at the following points in time:
Daily (every x days).
Weekly (every x weeks at a weekday you can choose).
Monthly (at the x calendar day or the x weekday of a month).
Once.
After the system startup.
In regular intervals (e.g. every 5 minutes, every hour, etc.)"
- RoKro
- 52.6315789474 %
- Kontaktovat uživatele:
Si do něj naplánuješ třeba deset úkolů, zapnout, vypnout, zapnout, vypnout, ... a každému úkolu dáš požadovaný čas. Nejlepší je si to vyzkoušet.
-
- 10.5263157895 %
Paráda, děkuju, už to jdu vyzkoušet, včera jsem nebyla u PC.
edit: tak spuštění asi chápu, ale jak nastavím ukončení po nějaké době?
edit: tak spuštění asi chápu, ale jak nastavím ukončení po nějaké době?
-
- 10.5263157895 %
Tak mi funguje spouštění, moc děkuju. Ale nefunguje mi ukončení, Boinc jako takový se ukončí, ale výpočty běží na pozadí, co dělám špatně? Odkaz na program je boincmgr.exe. Díky.
- RoKro
- 52.6315789474 %
- Kontaktovat uživatele:
Hele, jak píšu, víc o tom nevím. Mrkni, jestli nepomůže https://boinc.mundayweb.com/wiki/index. ... e_switches, třeba parametr --quit. Ale jestli to jde spouštět přes Zcron a jestli to dělá opravdu to, co bych čekal, to nevím.
-
- 10.5263157895 %
Zkusím to prozkoumat, děkuju A ono možná bude stačit spustit jen CLI boinc.exe, upravovat a nastavovat tam nic nechci, jen aby to počítalo v zadané časy a to GUI není úplně potřeba. Zatím se mi to správně spustilo a podle výpisu odeslalo vypočítané jednotky a stáhlo nové a v 21:55 by se to mělo vypnout, tak pak napíšu, jestli se to tak opravdu stalo a hlavně jestli to přestalo počítat.
Každopádně ten Zcron využiju i na další věci, takže moc děkuju za doporučení skvělého programu, který jsem hledala Není zrovna jednoduchý, ale to nějak půjde.
Každopádně ten Zcron využiju i na další věci, takže moc děkuju za doporučení skvělého programu, který jsem hledala Není zrovna jednoduchý, ale to nějak půjde.
- forest
- Admin webu a fóra CNT
- rok narození: 03 bře 1977
- ID CNT statistics: 71
Podařilo se ti nastavit i to vypnutí? Nebo potřebuješ ještě jinak s tím nastavením pomoct?
Dá se využít i vytvoření .bat souboru s patřičným příkazem a nastavit pouštění jen něho. Pokud bys chtěla spustit/vypnout něco náročnějšího, třeba příkazem v konkrétním adresáři.
Dá se využít i vytvoření .bat souboru s patřičným příkazem a nastavit pouštění jen něho. Pokud bys chtěla spustit/vypnout něco náročnějšího, třeba příkazem v konkrétním adresáři.
-
- 10.5263157895 %
Zdá se, že se to povedlo, ne tedy úplně tak, jak bych chtěla, ale v zásadě to funguje. Je potřeba zavolat boinc.exe a ten se pak ukončí včetně výpočtů. Když to samé udělám s boincmgr.exe, tak se program sice správně ukončí, ale výpočty běží dál na pozadí. Takže to textové asi stačí, i když bych ráda viděla, jak to probíhá Prostě se spuštěním není problém, problém je v ukončení...
- RoKro
- 52.6315789474 %
- Kontaktovat uživatele:
A nedalo by se to celý řídit tím, co jsem dával jako vzor hned na začátku, ale místo mého allowmorework používat přepínač suspend pro pozastavení výpočtů a přepínač resume pro obnovení výpočtů? Boinć manager i boinc.exe by celou dobu mohly žít a v BM bys viděla stav.
Project operation options = reset | detach | update | suspend | resume | nomorework | allowmorework
--project URL operationRoKro píše: ↑pát 10 led, 2025 20:47 Program: C:\Program Files\BOINC\boinccmd.exe
Project operation options = reset | detach | update | suspend | resume | nomorework | allowmorework