To je zvláštní, jednotek k dispozici je spousta.forest píše:Ráno jsem z něho nevyloudil více než jednu WU, ale snad se to zlepší.
Drobná rada na zvýšení výkonu pouze pro BM Verze (tuším) 5.10.* a výše (musí umět pozastavit jednotky DepSpidu).
Už jsem to tu jednou níže psal : Protože jednotky DepSpid se na rozdíl od ostatních projektů nezpracovávají postupně, ale vždy zároveň, neplatí pro ně některá pravidla definována v BM ... např. nelze si udělat zásobu jednotek ... a z toho pramení jisté chybné chování BM ... BM nebude vyžadovat (ani vynucením pomocí tlačítka Aktualizovat) nové jednotky, dokud se počítá na projektu alespoň 1 jednotka.
Např. jestli nyní je na serveru DepSpid nastaveno maximálně 3 WU na PC a stáhnou se mi 3 WU a následně se první dopočítá, BM nebude vyžadovat novou práci, po dopočítaní druhé rovněž nebude vyžadovat novou práci, až po dopočítání poslední jednotky si stáhne znovu maximum jednotek (nyní tedy 3). Jistě tady vydíte ten nevyužitý výkon v době mezi dopočítáním první a poslední jednotky.
Toto chování BM se dá obejít následujícím postupem : Při dopočítání první jednotky počkám na odeslání dopočítané WU (je ve 100% a stav je Odesláno), nyní pozastavím tlačítkem Pozastavit ostatní jednotky DepSpid. Na kartě Zprávy si zkontroluji, jestli BM kontaktuje server : Sending scheduler request: To fetch work. Requesting 1 seconds of new work, and reporting 1 completed tasks. (pokud ne tak vyvolám ručně tlačítkem Aktualizovat). V toto chvíli by se měly začít stahovat jednotky DepSpid a to až do doby, než se ve Zprávách objeví Message from server: Host already has the selected number of X tasks. (kde X je max. počet WU povolený serverem ... a ve Zprávách nemyslím na Primě, ČT ani Nově, ale na kartě Zprávy

Vysvětlivky :
BM - BOINC Manager
WU - Počítaná jednotka
PC - Počítač

Dodatek :
Tím vás nenabádám k tomu, aby jste každých 5 minut kontrolovali stav jenotek