Nizke vytizeni procesoru

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
GTR17
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 11
Registrován: sob 11 dub, 2009 08:16
rok narození: 19 říj 1979

Nizke vytizeni procesoru

#1 Příspěvek od GTR17 » sob 11 dub, 2009 08:22

Zdravim vsechny!
Obracim se na Vas s prozbou o pomoc.Pocitam Astropulse a problem je v tom,ze vytizeni procesoru je stale na 50%.Nastavene v Boincu je vse na 100% vykonu,ale porad si pocita svou... :smt017 dodam jen,ze "zelezo" je Pentium 4 3.2 GHz HT (jednoprocesor) s operacni pameti 2 GB.Stav je takovy,ze po 60-ti hodinach spocitalo "pouze" 43 %.Muze mi nekdo pomoc?Diky vsem za rady

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9666
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Nizke vytizeni procesoru

#2 Příspěvek od vkliber » sob 11 dub, 2009 10:35

Ahoj a vítej na fóru.
Není to náhodou 2-jádrový procesor a ty počítáš pouze na jednom jádře které jede na 100% a celé CPU tak na 50%.
Vyzkoušej v nastavení BOINC (záložka tuším "Využití procesoru") je "On multiprocessor systems, use at most" a dej tam 2 a stáhne se ti další jednotka a každá z nich bude počítat na 50%.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

GTR17
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 11
Registrován: sob 11 dub, 2009 08:16
rok narození: 19 říj 1979

Re: Nizke vytizeni procesoru

#3 Příspěvek od GTR17 » sob 11 dub, 2009 13:55

Ahoj,mam opravdu jednojadrovy procesor ktery se chova jako 2 vypocetni jednotky.Je to Pentium 4 3.2 GHz s podporou hyper threading.FSB sbernice je 800 MHz a patice je socket 478....sice starsi kousek,ale po pretaktovani zvladne i 3.8 GHz :smt045 .
Dival jsem se na predvolby v Boincu a mam nastaveno vyuziti procesoru na 100%.( On multiprocessor systems,use at most 100% of the processors ).A vyuziti take na 100 % procesoroveho casu.
Jinak deska je Asus P4P800-E deluxe a 2 GB Ramky.....jsem z toho nejaky spatny kdyz chci aby bylo vytizeni na 100%.Zkousek jsem zadavat i vyssi zatizeni procesoru (nastaveno na 200%,ale vzdy spadne na 100%).
V priloze prikladam Printscreen.....

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9666
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Nizke vytizeni procesoru

#4 Příspěvek od vkliber » sob 11 dub, 2009 15:46

Hmmm ... tak jestli tomuhle dobře rozumím, tak ten procesor by měl zvládat jet dvě jednotky zároveň, každou na 50%. Když by jsi zapnul tu jednotku Climateprediction, tak by se měla rozběhnout zároveň s jednotkou Astropulse.

A hlavně si změn to nastavení "Switch between applications between every" na 60 min. (nebo 120 min.) ... znamená to jak často má přepínat mezi jednotkami různých projektů a co 1 min. fakt není dobře.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Nizke vytizeni procesoru

#5 Příspěvek od Honza » sob 11 dub, 2009 16:53

Možná doplnění...
Jestliže jede Astropulse na high-priority, puštění dvou tasků najednou na šidítku s hyper-tgreadingem prodlouží čas výpočtu a je otázkou, zda-li by výpočet skončil před deadline (zaleží na tom, kolik hodin denně výpočet běží).
Možná by bylo lepší nejprve nechat dopočítat Astropulse a teprve potom pustit dva výpočty...
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

GTR17
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 11
Registrován: sob 11 dub, 2009 08:16
rok narození: 19 říj 1979

Re: Nizke vytizeni procesoru

#6 Příspěvek od GTR17 » sob 11 dub, 2009 17:29

Takze jsem s tim "trosku" vybehl.Zrusil jsem projekt climateprediction ( ktery jsem stejne dlouho nepocital ) a stahl jsem jeste jednen ukol pro astropulse a vytizeni obou jednotek je na 100 % :smt038 .Zajimave je to,ze prvni ukol se pocita zhruba stejne (cas x procento) :smt017 .Zajimave,ale resit uz to dneska faaaakt nebudu 45ii
Kluci diky vsem za rady a pomoc !!!!

Uživatelský avatar
NoTHX
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 285
Registrován: sob 15 pro, 2007 11:07
ID CNT statistics: 3733
Bydliště: České Budějovice

Re: Nizke vytizeni procesoru

#7 Příspěvek od NoTHX » ned 12 dub, 2009 10:28

Spíš bych vypl HyperThreading nebo (asi lépe) omezil klienta na jedno jádro. Počítat dvě jednotky na jednom jádru, když ta druhá se dostane ke slovu jen když první dovolí (což moc často nebude), není dobrý nápad. Kromě vysokého rizika prošvihnutí deadline "druhých" jednotek tím nezískáš. U Nehalemu kde oprášili HT nevím jestli toto stále platí.

GTR17
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 11
Registrován: sob 11 dub, 2009 08:16
rok narození: 19 říj 1979

Re: Nizke vytizeni procesoru

#8 Příspěvek od GTR17 » ned 12 dub, 2009 22:32

Ahoj a diky za radu.Vypnul jsem v biosu hyper threading a nechal pracovat jen jeden ukol....a svete div se,vytizeni na 100% a praci pocita rychleji :smt038 .Takze je jasne,ze BOINC neni optimalizovany pro procesory s HT.Takze budu jako za starych casu resit jeden ukol po druhem.Mam dotaz-ma vliv na rychlost vypoctu i pretaktovane CPU?Ja mam totiz pocit,ze asi ne.......
No a to me privadi k myslence upgradu "zeleza" na nejake C2D nebo C4Q :smt045
Resim jeste jeden problem,sice tady nespada,ale zkusim se zeptat:u projektu "Intelligence Realm" (zabyva se zkoumanim umele inteligence) se melo dat pouzivat k vypoctu i GPU ATI.Nevite o tom neco noveho?
Diky vsem.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16877
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Nizke vytizeni procesoru

#9 Příspěvek od forest » pon 13 dub, 2009 05:29

To si vykládáš trochu špatně. BOINC využije všeho co mu dáš ale numůžeš počítat s tím, že ti zapnuté HT nahradí dvoujádro. Více než rok jsem měl kdysi Prescotta s HT přetaktovaného na 4.27Ghz a můžu ti s čistým svědomím říct, že HT přidalo k výkonu na BOINC 30% a přetakt byl znát bez debat taky.
Musíš si uvědomit, že když zapneš HT, tak se ti počítají dvě jednotky naráz. Oproti výpočtu bez HT, se ti natáhne čas na jednotku o 85%, ale čas za který by jsi bez HT zpracoval dvě jednotky, bude ve výsledku o 30% delší, než za který zpracuješ ty dvě jednotky s HT naráz. Musíš si ale vybrat takovou práci, kde i s prodloužením času výpočtu stihneš deadline.
Dvoujádro a čtyřjádro je o něčem jiném. Nejen že máš nižší spotřebu ale ten výkon je opravdu 2x/4x větší.

GTR17
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 11
Registrován: sob 11 dub, 2009 08:16
rok narození: 19 říj 1979

Re: Nizke vytizeni procesoru

#10 Příspěvek od GTR17 » sob 18 dub, 2009 18:09

Diky za info a vysvetleni.Vidim,ze doba kdy budu presedlavat na Core 2 quad se nemilosrdne blizi 33zzz .Jinak mam kluci dotaz-jak dlouho +- pocitate jednotku astropulse?

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nizke vytizeni procesoru

#11 Příspěvek od Jamoko » stř 29 dub, 2009 22:23

GTR17 píše:Diky za info a vysvetleni.Vidim,ze doba kdy budu presedlavat na Core 2 quad se nemilosrdne blizi 33zzz .Jinak mam kluci dotaz-jak dlouho +- pocitate jednotku astropulse?


24 hodin. heh 45nn
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9666
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Nizke vytizeni procesoru

#12 Příspěvek od vkliber » čtv 30 dub, 2009 07:09

GTR17 píše:Jinak mam kluci dotaz-jak dlouho +- pocitate jednotku astropulse?
Na své kancl mašině 72 hod.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Wolley68
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 20 bře, 2008 16:50

Re: Nizke vytizeni procesoru

#13 Příspěvek od Wolley68 » čtv 30 dub, 2009 08:39

GTR17 píše:Jinak mam kluci dotaz-jak dlouho +- pocitate jednotku astropulse?


Notebook T8300 (2.4 GHz) 14 hodin.

Uživatelský avatar
Indy
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1187
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Nizke vytizeni procesoru

#14 Příspěvek od Indy » čtv 30 dub, 2009 12:21

GTR17 píše:Jinak mam kluci dotaz-jak dlouho +- pocitate jednotku astropulse?

Win XP Pro, Q6600@3GHz, 2GB RAM, chipset P35 - jedna jednotka přibližně 11 a půl hodiny.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Odpovědět

Zpět na „Astropulse - Seti@home“