Délka výpočtů - Cullen prime search
-
- 42.1052631579 %
- ID CNT statistics: 3749
Délka výpočtů - Cullen prime search
Ahoj,
chtěla bych se zeptat - výpočet, který teď dělám, má odhadovaný čas výpočtu cca 9 hodin. POčítám už skoro 7 hodin, a pořád mi to ukazuje 0%. To je normální a naskočí to třeba celé najednou, nebo je něco špatně? U předchozích výpočtů na tomhle projektu jsem si ničeho takového nevšimla...
chtěla bych se zeptat - výpočet, který teď dělám, má odhadovaný čas výpočtu cca 9 hodin. POčítám už skoro 7 hodin, a pořád mi to ukazuje 0%. To je normální a naskočí to třeba celé najednou, nebo je něco špatně? U předchozích výpočtů na tomhle projektu jsem si ničeho takového nevšimla...
-
- 57.8947368421 %
- rok narození: 18 zář 1980
- ID CNT statistics: 503
- Kontaktovat uživatele:
Re: Délka výpočtů - Cullen prime search
Dotaz, může mi někdo kdo má doma dejme tomu Kaby Lake napsat jak dlouho se mu počítá GCW LLR jednotka pokud ji pustí na jednom jádru a pak pro porovnání na více jádrech? Jestli se mu při zapojení více jader na jednu jednotku efektivita snižuje a jak moc? Dělám teď nějaké testy a vychází mi to podivně. Ten můj krám mi spočítá cca za 1:20h 2 jednotky a pokud šibuju se zapojením různého počtu jader, dává mi to zvláštní výsledky.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W
Aj, to není šťastný příklad.
Chápu, že je to příprava na Solar Eclipse, ale GCW má (může mít) každá trochu jinou "velikost", tedy velikost FFT podle různé base a podle toho, jak která base pokročila.
Jestli to počítáš na "živých" jednotkách v rámci BOINCu, tak to dává "zvláštní" výsledky, protože jabka-hrušky-melouny.
(z tohoto pohledu je třeba SGS prakticky konstantní na náročnost výpočtu)
Říkal jsem - je dobré to zkoušet z CMD a stále na té jedné jednotce.
Případně "offline", což je podivný scénář, ale vyhneš se CMD. Stáhnout jednotku/y, vypnout komunikaci, odzálohovat BOINC a hrát si a vracet se vždy s různým nastavením k záloze - stále na stejné jednotce.
Chápu, že je to příprava na Solar Eclipse, ale GCW má (může mít) každá trochu jinou "velikost", tedy velikost FFT podle různé base a podle toho, jak která base pokročila.
Jestli to počítáš na "živých" jednotkách v rámci BOINCu, tak to dává "zvláštní" výsledky, protože jabka-hrušky-melouny.
(z tohoto pohledu je třeba SGS prakticky konstantní na náročnost výpočtu)
Říkal jsem - je dobré to zkoušet z CMD a stále na té jedné jednotce.
Případně "offline", což je podivný scénář, ale vyhneš se CMD. Stáhnout jednotku/y, vypnout komunikaci, odzálohovat BOINC a hrát si a vracet se vždy s různým nastavením k záloze - stále na stejné jednotce.
-
- 42.1052631579 %
- rok narození: 12 čer 1981
- ID CNT statistics: 9215
- Kontaktovat uživatele:
bohužel jse zcela normální, že s počtem jader se efektivita snižuje, neboť je limitujícím faktorem propustnost cache/pamětí, zvláště u tebe s dual chanenelem na tak velký počet jader. Krásně si toto můžeš změřit v Prime95
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , RTX 3070 + RTX A4000, Win 10 x64
PG:
PG:
Souhlas, to jsem Drozdíkovi do telefonu říkal.
I 5 let starý i7-3820 a quad-channel může být rychlejší, než poslední Intel a dual-channel.
U 4 jádra se mi obecně osvědčil výpočet na 3 thready.
I 5 let starý i7-3820 a quad-channel může být rychlejší, než poslední Intel a dual-channel.
U 4 jádra se mi obecně osvědčil výpočet na 3 thready.