Ostatní diskuse k projektu

Fórum o projektu
Odpovědět
Zpráva
Autor
LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: Ostatní diskuse k projektu

#161 Příspěvek od LookAS »

Já mám za to, že PNI = Prescott New Instructions neboli SSE3 instrukční sada.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

Uživatelský avatar
alien5
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 157
Registrován: čtv 18 led, 2018 14:13
rok narození: 25 dub 1977
Bydliště: Mlada boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Ostatní diskuse k projektu

#162 Příspěvek od alien5 »

Ahoj mam dotaz me pripada ze kdyz mam jednotku na vlakne ze to spocita tak na 95 procent a pak to zase spadne dolu na 92 mate to take tak ? Diky..

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 18198
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Ostatní diskuse k projektu

#163 Příspěvek od forest »

A následně se to dopočítá do 100%, nebo jak to běží dál?

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2346
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Ostatní diskuse k projektu

#164 Příspěvek od Dzordzik »

Dotaz, odskočil jsem si na chvíli k LHC a mám takový problém, nebo je to vlastnost projektu? Počítám Atlas MT jednotky přes Vbox a podivné je že si zalokují 8jader ale reálně využívají tak jedno, takže PC se tváří že další práci už nemůže dělat, jenže PC se reálně fláká. Počítám teď 5 jednotek najednou, vytíží to teoreticky 40 jader ze 44 ale reálně je vytížených jader 5, takže PC vlastně málem chrápe. Čo s tým? Vykakat se na celý Vbox model počítání, což dělá ostatně většina lidí, proto taky neVbox jednotky věčně nejsou a těch ostatních Vbox jsou tisíce k odeslání, nebo živit naději že se s tím dá něco dělat?
EDIT: zdá se že je počet využitých jader proměnlivý v průběhu počítání jednotky, těsně před koncem najednou začal používat takový počet jader jaký má, což mi hlava nebere. Nic jsem nezměnil.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1372
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Ostatní diskuse k projektu

#165 Příspěvek od Czech Human »

Mám zcela stejnou zkušenost, 4jaderné jednotky mi visí třeba 2 dny a spočítají prd. Úloha má už třeba den "hotovo 100%" ale aby se ukončila, to ne. Po 3 dnech se ale někdy sama dokončí a kredit za ni pak je. Zatížení CPU je řekněme okolo 10% s občasným vyskočením na 30%, paměť to po celou dobu neuvolní a vbox běží. Nevím co to způsobuje ale žere to brutálně potenciální výkon počítače, protože jiný projekt v tu chvíli neběží a 100 kreditů za 1 jednotku po víc než 2 dnech pálení elektřiny mi přijde že je trochu málo. K vbox jednotkám jsem se dočetl že se synchronizují se serverem LHC a louskají data jen a pouze v synchronizovaném stavu. Myslel jsem si že mi to dělá špatné připojení (nestabilní, často se přerušuje spojení) ale vidím že v tom nejsem sám. Před řekněme měsícem to tohle nedělalo a jednotky se normálně počítaly s plným zatížením a končily dle časového odhadu. Nyní LHC přechází na novou verzi výpočetního modelu tak možná toto by mohlo mít vliv ale je to jen moje domněnka. Proto jsem teď přešel na universe a LHC je zatím u ledu než se nová aplikace usadí a tyhle piškuntálie snad vymizí.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2346
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Ostatní diskuse k projektu

#166 Příspěvek od Dzordzik »

Mě to ale nedělá to že by se to zaseklo a "ztuhlo", jenom že to nepoužívá takový počet jader, který by mělo a i to se mění v čase. To co píšeš mi to dělalo kdysi, možná před 2 lety cca a to bylo ještě na starém 2Xeon stroji, na tom novém to nedělá ale to už je všechno úplně jinak. Každopádně divné je to že mi to hlásí že nemůže pustit další jednotku a čeká na uvolnění paměti i když jí mám 20GB volných a v nastavení BOINCu má že může použít 95% volné paměti. prostě Vbox je strašná cipovina, která sice zjednoduší práci programátorovi ale všechno ostatní dojebe. Kdyby to nebyl projekt co mě zajímá a má reálný přínos, tak je to pro mě důvod ho nepočítat a zjevně nejsem sám. NeVbox jednotky jsou trvale vyluxované a Vbox jich stovky až tisíce čekají na spočítání ....
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1372
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Ostatní diskuse k projektu

#167 Příspěvek od Czech Human »

Tak ono to počítá počítá, sekundy naskakují ale konce se ne a ne dopočítat... Já mám opravdu špatné připojení, tak to dost svádím na ně protože aby to počítalo musí to mít spojení s cernem a tato podmínka je špatně dosažitelná. Sejří mě že to pak jen tak stojí a nic to nedělá a nic ti to neřekne i když spojení se třeba zase obnoví, holt to z Cernu není zařízené na takové špatné podmínky že vypadává síť co pár minut a tak. I zatížení CPU lítá nahoru dolů podle toho co zrovna server pošle, takové kontinuální zatížení jako třeba WCG nebo podobné projekty to nedělá, spíš to chvilku chroupá a pak zase ne a pak zase chroupá a pak zase ne i když je připojení dobré, ono to právě mezivýsledky odesílá a zase dále přijímá.

Pokud ti to držkuje o uvolnění paměti, může být že někde máš povoleno využít menší procenta z RAM než je potřeba aby to jelo :-). Na 1 CPU si to ale alokuje 2048MB tak pozor, 8 CPU = 16 GB RAM na jednotku i kdyby běželo 1 vlákno, pokud máš 96 GB RAM doporučuju nastavit všude 90%+ i pro volbu počítač se používá. Mě to takhle protestovalo na 4 GB RAM stroji a stačilo pečlivě projet všechna možná místa pro nastavení pro použití RAM v projektu, boinc klientu i vboxu a teprve když se to všude nastavilo správně, začalo to "zázračně" počítat a jednotka se najednou do paměti vešla i když zbylo jen pár set až desítek MB ačkoliv předtím to vytrvale tvrdilo, že se nevejde. Vbox se sám kupříkladu nespustí když usoudí že má k dispozici málo RAM ale nikde ti to moc nezmíní (asi pro větší zábavu s řešením). Osvědčilo se mi spustit si vbox správce, kde vidíš jaká jednotka ti běží případně neběží a proč, kolik má přiděleno RAM, CPU a vidíš i do virtuálního monitoru ale to je jen nudná neinteraktivní textová linuxová konzole bez hollywoodských efektů při výpočtech.

Počítání LHC je každopádně bolest v ( ! ) a ne náhodou vbox jednotky přebývají v tisících protože mají přes 300MB down/upload, běží dlouho a všelijak a těch bodů co za ně dostaneš 45hh . Snad nová aplikace tohle zlepší, chtějí aplikovat dynamickou alokaci RAM a takové moderní věci. Nejlepší je připíchnout počítač někde u CZ.NIC na hodně rychlou stabilní linku a vůbec nic jiného na něm nepočítat. A ještě kolem chodit po špičkách a dotýkat se v rukavičkách. Oni stejně ven posílají věci až tak třetiřadé důležitosti jako různé kalibrace a prosívání šumu, četl jsem si článek jak se filtrují data a na čem je tam filtrují a nějaký dobrovolník s boinc klientem mi přišlo že tam není zrovna priorita, vzhledem k datovým nárokům a koordinaci to ani pořádně jinak nejde.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 663
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Ostatní diskuse k projektu

#168 Příspěvek od Abby »

LHC@home mi píše, že nemám nainstalovaný VirtualBox, což já ale vím, na virtualizaci používám VMware. Znamená to že bez (pro mě zbytečného) Virtual Boxu to nebude fungovat? Jak to můžu vyřešit? Nejlépe tak abych nemusela instalovat zbytečnou aplikaci. Děkuji.

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1097
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
rok narození: 0- 7-1977
ID CNT statistics: 15767

Re: Ostatní diskuse k projektu

#169 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® »

Kdo počítá LHC jistě se mu objevila tato zpráva v BOINCu:
-------------------------------------------------------------------------------
LHC@home: CERN and COVID-19
Like many organisations, CERN is also affected by the COVID-19 pandemic. Researchers in the CERN community are trying to help out in different ways, as explained on this web page.

As part of this effort to fight COVID-19, we also contribute computing power to Folding@home and Rosetta@home from temporarily available servers that were about to be decommissioned.

During periods like this with little work from LHC@home, we also encourage you to participate in other BOINC projects such as Rosetta@home and contribute to the global fight of the pandemic.

Many thanks for your contributions to LHC@home and continued happy crunching!

With the best of wishes of good health for your and your families from the LHC@home team.
24.04.2020 7:09:07 · více...
--------------------------------------------------------------------------------

Tož i v Cernu berou Covid-19 vážně 45cc

_______________________________________________________________________________________________________________________________

PS: pro Abby, i když už to není aktuální:
Abby píše:
úte 21 led, 2020 19:21
LHC@home mi píše, že nemám nainstalovaný VirtualBox, což já ale vím, na virtualizaci používám VMware. Znamená to že bez (pro mě zbytečného) Virtual Boxu to nebude fungovat? Jak to můžu vyřešit? Nejlépe tak abych nemusela instalovat zbytečnou aplikaci. Děkuji.
V dnešní době mají uživatelé na discích tolik volného místa, které nikdy nezaplní, že jedna aplikace navíc zaplní aspoň tento nevyužitý prostor 45ff
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa User of The Day
Obrázek

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2346
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: Ostatní diskuse k projektu

#170 Příspěvek od Dzordzik »

No vidíš a já mám přesně opačný problém. neustále s místem bojuju a jedním z důvodů je právě disková nenažranost LHC a nejen jeho. je neuvěřitelné, kolik místa dokážkou některé projekty zabrat a hlavně jak často zapisují na disk, což je u plotnového disku skoro jedno ale u SSD už ne. A plotnový disk zase nestačí rychlostí, SSD je nutnost u velkého počtu jader.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Abby
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 663
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Ostatní diskuse k projektu

#171 Příspěvek od Abby »

® Plšák Ráďa ® píše:
pát 24 dub, 2020 20:36
PS: pro Abby, i když už to není aktuální:
Abby píše:
úte 21 led, 2020 19:21
LHC@home mi píše, že nemám nainstalovaný VirtualBox, což já ale vím, na virtualizaci používám VMware. Znamená to že bez (pro mě zbytečného) Virtual Boxu to nebude fungovat? Jak to můžu vyřešit? Nejlépe tak abych nemusela instalovat zbytečnou aplikaci. Děkuji.
V dnešní době mají uživatelé na discích tolik volného místa, které nikdy nezaplní, že jedna aplikace navíc zaplní aspoň tento nevyužitý prostor 45ff
Sice mám 1 TB SSD pro systém a 755 GB SSD pro data, ale ty disky nejsou nafukovací, na systémovém SSD mám zabráno 56% místa a to tam mám jen systém, pár programů a čtyři hry (GTA V - 90 GB, Zaklínač 3 - 90 GB, Fallout 4 - 140 GB, Assassin's Creed Odysey - 90 GB). Na datovém SSD mám cca 80 GB hudební knihovnu, protože ač máme rodinné předplatné Apple Music tak někdy se může stát že nepůjde internet a já budu chtít poslouchat hudbu a offline s hudbou v cloudu bych si toho moc neposlechla. Navíc jak jsem psala, na virtualizaci používám VMware, funguje lépe než Virtual Box, funguje tam i 2D a 3D akcelerace grafiky a je možné nastavit víc než 128 MB VRAM, proč bych tedy měla mít dva programy na virtualizaci a jeden bych nepoužívala? Prostě nechápu proč k tomu musí být Virtual Box. Všechno ostatní funguje normálně, jen LHC ne. Takže jsem došla k závěru, že holt teda LHC počítat nebudu když má takové podivné požadavky. Je to stejné jako s nevím už jakým projektem, který mi tvrdil, že má málo RAM (mám nastaveno používat 15% při práci a 25% v klidu což při 32 GB RAM je i tak slušné množství). Nestačilo mu co dostal, tak jsem projekt odstranila. Navíc stejně jsem dospěla do stadia, že počítám pouze Rosettu a WCG a i když mám v klientovi ještě i pár dalších projektů (Asteroids, Einstein, MilkyWay, GPUGrid), tak je nejspíš vyhodím, protože už je nejspíš nikdy nespustím.

Odpovědět

Zpět na „LHC@Home“